vrijdag 4 november 2016

Workshop 124: Blikjes pimpen

Blikjes pimpen? Ja, gewoon blikjes waar soep, gehaktballetjes, tomatenpuree of noem maar op in heeft gezeten. Even de wikkel er goed afhalen en wassen. En je maakt er de leukste dingen mee.


Deze workshop is al eens eerder geplaatst. Op de nieuwe Inspiratieblog herplaatsen we oude inspirerende workshops.Benodigdheden
- wat blikjes
- leuke papiertjes
- een witte verfspuit bus
- lijm
- dubbelzijdig tape
- Liniaal, mes snijmat
- wat leuke frutsesl om mee te versieren 

Werkwijze

Als eerste gaan we de blikken wit spuiten met de verf bus vooral binnen in. Ik doe dit buiten voor de lucht en de verf spuit natuurlijk alle kanten op. Doe het niet in een keer maar in een paar lagen het droogt vrij snel en anders krijg je allemaal van die druipers.


Zo als je ziet zijn ze hier netjes wit.


Dan meten we de boven tot onderkant van het blik  en snijden dan stroken leuk papier op maat. Zorg dat ze ook lang genoeg zijn en om het blik heen gaan.


Plak dan zo als je op de foto ziet aan de onderkant en bovenkant een strook dubbelzijdige tape. En dan plak je je papieren strook erop. Ik laat altijd de naad van het papier uitkomen bij de naad van het blik. Als je het leuk vind kan je natuurlijk ook de randen van je papieren strook inkten, maar ik wil er later een lintje opplakken en dan zie je dat niet meer.


Lint of kant plak je dan aan de boven en of onderkant wat je zelf leuk vind. Ik doe dit ook weer met dubbelzijdig tape eventueel op het eind nog een druppel stevige lijm.


Je kan de blikjes natuurlijk zo los laten maar ik wilde ze graag toch bij elkaar. Dus heb ik een CD nog even wit gespoten en daar de blikjes met een lijmpistool (hete lijm en zit gelijk vast ) op de CD geplakt.  Je kan natuurlijk ook een draaiplateau of een rond stuk karton gebruiken ,net wat je zelf leuk vind.


En ja dan komt het leukste ... De blikjes versieren dat doe je natuurlijk hoe je dat zelf het leukste vind.  En dan het resultaat ....


Best leuk toch en handig om te gebruiken. Je kan natuurlijk zoveel blikjes gebruiken wat je zelf wilt.

Ik heb ook eens een grotere gemaakt op een draaiplateau. En die is op dezelfde manier gemaakt.


Designer: Marcella Lieverse

1 opmerking:

Ellen zei

Ziet er hartstikke leuk uit, een idee om te onthouden. Dank voor de inspiratie!

groetjes, Ellen