donderdag 24 november 2016

TIP VAN DE WEEK

Misschien oud nieuws voor sommigen van jullie maar voor wie het nog niet had ondekt... het is heel leuk om zelf bloemen te maken van de pagina's van een oud boek, krant of tijdschrift. De techniek voor de bloemen die ik er mee gemaakt. Ik heb dit geleerd van Jolan Meurs.Deze workshop is al eens eerder geplaatst. Op de nieuwe Inspiratieblog herplaatsen we oude inspirerende workshops.Benodigdheden:
- Lijm
- Papier
      Werkwijze:


Stans of pons een aantal bloemen uit in twee of drie verschillende maten. Hoe dunner het papier, hoe meer laagjes je nodig hebt.


Kreuk de bloemen nu tot balletjes, als het papier dikker is dan kun je voor een extra mooi effect het papier eerst nat maken. Als je dat doet dan goed laten drogen (eventueel m.b.v. een heattool).


Vouw dan héél voorzichtig de bloemen weer open. Het zal je vast overkomen dat er blaadjes afscheuren, vooral bij dun papier maar dat is geen ramp. Met een klein beetje lijm plak je ze er gewoon weer aan, daar zie je uiteindelijk niets van. Deze bloemblaadjes zijn vrij smal en scheuren dus erg makkelijk, iets bredere blaadjes werkt fijner ;)


Dan plak je een aantal laagjes van dezelfde maat op elkaar. Bij dun papier ongeveer 6, bij dikker papier ongeveer 4.
Dan een zelfde aantal van de kleinere maat er bovenop.


En weer een zelfde aantal van eventueel nog een kleinere.


Tot de bloem mooi vol is. Beetje frutten en je hebt een mooi 'roosje'.


Eén van drie maten bloemen en één van twee maten bloemen (de twee kleinste maten natuurlijk).


Enjoy!

Stans: My Favourite Things - Die-Namics - Flower Trio & Leaf Trio

Warme groet, Renata

Geen opmerkingen: