vrijdag 11 december 2015

Weet-je-nog workshop 70: Bureaukalender


We naderen de eind van het jaar weer, nieuwe agenda's, kalenders en jaarplanners liggen in de winkel. Wij freubeltantes kopen natuurlijk niet zo'n kant en klare kalender maar maken er zelf eentje!!! En met dit leuke model van een "Perpetual Flip Calendar"  is Mariska aan de slag gegaan.Benodigdheden

  • Een stuk chipboard van 20 x 30 cm
  • 4 of meer soorten designpapier (dit is Twitterpated van Stampin' Up!)
  • 14 foto's
  • stukjes lint, ringetjes of ander bindmechanisme
  • snijapparaat

Werkbeschrijving

Snijd het chipboard in 20 x 30 cm. Dit dient als basis voor je kalender. Ril het chipboard op 13 cm van links en 13 cm van rechts, er ontstaat een soort rug en het lijkt op de kaft van een boek. Vouw er een "tentje" van. Je kunt de binnenkant van je "tentje" eventueel bekleden met designpapier.


Neem een stuk designpapier en snijd een stuk van 20 x 30 cm. Vouw dit doormidden en plaats dit als een tent over het stuk chipboard heen en plak het vast met tacky tape. De middenvouw gaat precies over de twee uiteinden van het naar elkaar toegevouwen chipboard.


Snijd 33 stripjes design papier van 5 x 12,5 cm (12 maanden + 7 dagen  + 14 nummers). Je hebt minimaal vier soorten designpapier nodig maar meer mag ook, dit geeft een leuk en speels effect. Als je dat wilt kun je eventueel alle randjes distressen.Snijd verder de uit een bijpassende kleur cardstock de maanden, de dagen van de week, de nummers 0-3 en de nummers 0-9. 

Zelf heb ik de cijfers wel uitgesneden maar de dagen en de maanden heb ik op dp geprint.

Bevestig maanden, dagen en nummers op de stukjes dp (op die stukjes van 5 x 12,5 cm) en leg ze in de goede volgorde en voeg aan de genummerde flapjes verschillende foto's toe.Maak gaatjes in de kalender en in de flapjes en bind de flapjes vast. Zorg er voor dat je ze los van elkaar kunt omslaan.

Bij mij staat de kalender alvast mooi op m'n bureau te pronken! Ik hoop dat de werkbeschrijving een beetje duidelijk was. 
Groetjes Mariska

2 opmerkingen:

Brenda zei

Oooh dit is superleuk zeg!! Ontzettend gaaf idee, en ook een erg duidelijke uitleg, dankjewel!

Thamar, zei

erg gaaf dit. een plaatje voor op je bureau