vrijdag 13 november 2015

Weet-je-nog workshop 68: Secret box

Een hele mooie weet-je-nog workshop van Marja!

Benodigheden:

- Cardstock
- Design papier
- Lijm/ dubbelzijdig tape/
- Schaar/ potlood/ liniaal

Snij uit het cardstock een stuk van 15.2 cm x 26.6 cm
een stuk van 17.7 cm x 26.6 cm
en drie van 14.3 cm x 14.3 cm


Neem het stuk van 15.2 cm x 26.6 cm en meet dit af zoals op de tekening hierboven.
(De dunne lijn is nodig voor de maat van het derde doosje)Ook het stuk van 17.7 cm x 26.6 cm afmeten en tekenen zoals foto hierboven.

De dikke lijnen weg snijden of in snijden.De stippel lijnen rillen en vouwen.
Plak dubbelzijdig tape (kan ook met lijm) zoals op de foto.Plak nu het schuin afgesneden stuk op het stukje met tape.Vouw nu het randje naar binnen en plak het vast.Doe dit ook met de andere kant, dan komt het er uit te zien als op de foto.Doe dit op dezelfde manier met het andere stuk cardstock. Dit zijn de twee gedeeltes van de box.Neem nu de gedeeltes van de box en plak het ene stuk op het randje met dubbelzijdig tape van het andere gedeelte.
Het ziet er dan zo uit.Neem nu de drie stukjes cardstock en meet en teken deze af zoals op de foto hierboven.Ook hier de dikke lijnen insnijden en de gestippelde rillen en vouwen.
Plak dubbelzijdig tape zoals op de foto.Plak nu elk stuk als een doosje.Plak dubbelzijdig tape op twee buiten kanten van elk doosje.
Plak ook dubbelzijdig tape op één schuine kant van de box, dit is dan de onderkant van de box.Plak één van de doosjes zo in de box, dat de twee zijden met tape tegen de achter en zijkant vast plakken.


Neem het tweede doosje en plak dit aan de bovenkant, net als het onderste doosje met de twee tape kanten tegen de achter en zijkant vast.Het derde doosje aan de andere kant van de box, tegen de dunne lijn. (dit is de lijn die ik bedoelde bij de eerste foto)Nu is de secret box klaar, je kunt de box open en dicht doen.
De secret box kan nu naar eigen inzicht beplakt en versierd worden.
Heel veel plezier met het maken van deze Secret Box.

Lieve groetjes Marja.