vrijdag 28 februari 2014

Workshop 108 - Techniek - Glitter Glamour Powders and Dust

Hoi bloggers!

Vandaag is het mijn beurt om jullie iets te mogen laten zien en ik wilde graag een techniek met jullie delen. Ik ben gek van glimmers maar er zijn zoveel verschillende soortsen glimmers en poeders dat ik mijn eigen manier gevonden heb om ze te gebruiken! Ik wilde aan de hand van veel foto’s laten zien hoe ik de hele fijne poeders gebruik. De zogenaamde “ dust” zeg maar!
Benodigdheden:
- Glossy Accents of transparent opdrogende lijm.
- Glue Pad *
- Fijne zachte kwast
- De poeder **
- Stempels
- Gewone inkt
- A4 papiertje
- Papier voor je project of uitprobeersel

*Een Glue pad is eigenlijk een inktkussen gevuld met lijm. Je stempelt dus eigenlijk gewoon met lijm!

Ik ben begonen met het stempelen van een afbeelding die ik wilde bewerken met **Glitterdust van 'Elizabeth Craft Designs'
Naast de afbeelding wil ik een chique tekst welke ik ga stempelen met de Glue Pad en daarna ga bewerken met dezelfde dust.


Leg alvast het A4tje klaar welke je van te voren even door de midden kunt vouwen zodat je er je poeder mee kunt opvangen. Door de vouw kun je het overtollge poeder gemakkelijk weer terug doen in het potje….
1) de Glue Pad


Stempel je teks of plaatje met je Glue Pad en veeg met je kwast de poeder erop. * Ik dip mn kwast gewoon in het potje en tip voorzichtig op de gestempelde tekst. Na twee tellen kun je het overtollige poeder gewoon wegvegen. Je hoeft het niet te laten drogen of te verhitten!
2) Met Glossy Accents
Ik werk nog steeds met het A4tje eronder om het overtollige poeder op te kunnen vangen.

De Stempel die ik als eerst gezet had wil ik nu gaan bewerken. De vrouw op de afbeelding heeft een ketting om haar pols gewikkeld en deze wil ik laten Glimmen! Ik heb de ketting overgetrokken met glossy Accents en vervolgens besprenkeld met de poeder. Niet vegen of duwen want dan krijg je vlekken! *Dip je kwast in de poeder en tik met je vingers alsof je een sigaret aftikt boven je te bewerken plaatje. Zo voorkom je de vlekken!Daarna heb ik hetzelfde herhaald voor de oorbellen. !!!Laat het vervolgens goed drogen!!!!
Nadat je het hebt laten drogen kun je het overtollige poeder eraf halen/vegen of zoals ik tippen. (zachtjes tikken)
Vervolgens moet het er ongeveer zo uitzien!

Je kunt deze techniek voor verschillende poeders en dusts gebruiken zoals bv de Perfect Pearls van Tim Holtz. Let echter wel op dat de glitters niet te grof worden voor de Glue pad want dan blijven ze minder goed plakken! Je kunt dan beter de Glossy accents gebruiken!
Ik hoop dat jullie het leuk en vooral leerzaam vonden! Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn schroom niet, ik hoor het graag!
Groetjes en een fijne dag!
XOXO Cis-sy

6 opmerkingen:

Hanny zei

Hoi Tinie,
Wat een fijne uitleg met bijbehorende foto's, zo met die embossingpoeder werk ik ook met dat papier eronder, zo verspil je niets. Van de glossy-accents niet, nog niet eerder geprobeerd om daar ook poeder op te strooien dus een leuke tip, dank je wel.
Fijn weekend, liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Inge Van Hove zei

Wat een leuke techniek. Echter ik ben niet in het bezit van een glue pad of Glossy accents.
Heb je een alternatief voor de glue pad? Perfect pearls heb ik wel in huis

Grtjs Inge

E van der Genugten zei

Kan het ook met zo,n kleefpad waar je normaalgesproken embossingpoeder op strooit? Lijkt me wel te kunnen, of laat dat later los?

Ela Rubira zei

Wauw dat is makkelijk dan ik dacht! Zag dat wel eens maar dan moet je het nog verwarmen enzo en daar heb ik dan net de tijd, het geduld niet voor. Maar dit is makkelijk, ga het zeker proberen, dank!
Groet, Ela

Cis-sy zei

Hoi Dames, bedankt voor jullie reacties!
Er zijn ook andere merken gleu pads op de wee markt maar daar heb ik nooit mee gewerkt dus daar kan ik helaas niets over zeggen. Al hoor ik wel veel goede dingen over de glue pad van Martha Stuart.
En ipv de glue pad een embossing pad gebruiken zou ik zelf ook niet echt aanraden. De glue (lijm) droogt op en hecht aan je project terwijl de embossing inkt veel vetter is en ook langer duurt voordat het uiteindelijk droog is. Deze hecht echter niet. Als je embossing poeder gebruikt verwarm je het waardoor het poeder smelt en zodoende hecht.
Ohhh, een alternatief voor de glue pad,.. hmmm moeilijk. Je zou het met lijm kunnen proberen al zou ik dat zelf niet snel doen omdat je dan je stempels gelijk goed moet reinigen om uitdroging te voorkomen! Nee ik zou naast andere merken geen alternatief weten.

ik hoop dat ik iedereen zo een beetje goed antwoord heb kunnen geven!

Groetjes xoxo Cis-sy

M@risk@ zei

Hoi Cissy, wat een duidelijk uitleg, ga dit zeker proberen.