vrijdag 15 november 2013

Weet je nog workshop 14 Cirkel album en DT call

Hallo allemaal,

Wij zijn (met SPOED) op zoek naar nieuwe DT leden  die ons "workshop team"  per 1 december 2013, eerder mag ook, willen komen versterken,  die maximaal 1x in de 3  maanden een workshop willen verzorgen  of een techniek willen uitleggen d.m.v. foto's en duidelijke omschrijving  en die 1x in de maand willen meedoen aan de wekelijkse uitdagingen.
Wij zoeken mensen die enthousiast, creatief en betrokken willen zijn bij ons blog.
Eén van de bijkomende taken is het achterlaten van een reactie bij de deelnemers, aan de jou toegewezen nummers en ook om een kaartje maken met "de spreuk van de week", deze wordt door alle dt-leden om de beurt gemaakt, dat is ± 1x in een half jaar.
Natuurlijk moet je een eigen blog hebben en verder zou het fijn zijn als je leuke en originele ideeën hebt en met ons mee wilt denken.
Heb jij zin om ons team te komen versterken, stuur dan een mailtje naar Aletta en Tinie (zie service) met je blogadres en vertel ons waarom je graag in aanmerking wil komen voor deze plaats in ons DT team.
Of weet jij iemand in je omgeving die dit graag zou willen doen, dan zouden wij het heel fijn vinden dat je haar of hem van onze dt-call op de hoogte stelt.
We zijn een enthousiast en gezellig team en zien graag vele aanmeldingen tegemoet!!
Groetjes Tinie & Aletta
****************************************************************************
Vandaag hebben we weer een workshop uit de oude doos gehaald,
van Marja en Ula


Benodigheden: 4 vellen cardstock
Designpapier
Schaar
Liniaal
Lijm
Dubbelzijdig tape
Snijmesje
Potlood

-Maak op alle 4 de vellen cardstock een cirkel Ik heb hier voor een bord
gebruikt. ( hoe groter de cirkel, hoe groter het album) Mijn cirkel 24.5cm doorsnee.
-Vouw de cirkel door de helft, vouw hem open, en dan nog een keer door de helft vouwen, zo dat je 4 vlakken krijgt.
-Knip of snij 1 vouw in tot het midden van de cirkel.Vouw nu de los gesneden vouw naar de vierde vouw.
Voordat je gaat vouwen, leg de cirkel met de vouwen naar boven, zoals bij plaatje midden hierboven, zodat de vouw die je nu gaat maken naar beneden komt
. Zie de 2e foto hieronder.Beplak nu alle vier de stukken met designpapier, om de juiste maat design papier te krijgen schuif je de delen naast de snijlijn over elkaar, dan kun je de rest zo vouwen dat je 1 kwart van de cirkel over houd, leg dit op het design papier, teken het na, en knip het een klein stukje kleiner uit, zo heb je de juiste maat designpapier.Zo ziet het er uit als het beplakt is, 1 stuk blijft onbeplakt, zorg dat van alle vier de cirkels hetzelfde vlak onbeplakt blijft, het vlak met de extra vouw moet dus altijd naast het onbeplakte vlak.Op het onbeplakte vlak doe je dubbelzijdig tape, en plak dit achter het naast gelegen vlak.Dan komt het er zo uit te zien, als de laatste foto hier boven, doe dit met alle 4 de cirkels.
Als dit klaar is plak je de 4 gedeeltes aan elkaar, maar laat 1 kant open, dit is de voor en achter kant van het album.Beplak de 2 onbeplakte vlakken die over blijven nu ook met design papier.
Dit zijn de voor en achter kant van het album, maak aan de voor en achter kant van het album, zowel binnen als buiten van de losgebleven vlakken een lint of iets dergelijks om het album te kunnen sluiten, als het dicht is, en vast te maken zodat het open blijft.Als het album open staat ziet het er zo uit.Nu kun je elk hokje gaan versieren met bv digi’s, bloemen enz.

Heel veel plezier met het maken van dit cirkel album!!!

Groetjes Marja & Ula

De bron waar ik dit vandaan heb: www.janeslovelycards.blogspot.com

Marja's uitvoering.
Stempels:
Christmas Tree Kitty
Christmas Wonder
Santa Christmas
Santa Dog
Santa Kitty
Ula's uitvoering.
Stempels:


2 opmerkingen:

Suzan zei

Dank je wel voor het leuke patroontje, ga het zeker eens proberen.
Groetjes Suzan

akkina van steen zei

bedankt voor de leuke tutorial heel duidelijk