maandag 1 juli 2013

De paniek over Google Reader en de leeslijst is volgens mij paniek voor niks!.. lees snel meer...

Hallo Allemaal,

Naar aanleiding van wat vragen omtrent de paniek van het verdwijnen van Google Reader heb ik me nog eens goed verdiept in deze situatie.

Omdat ik zag dat jullie ons blog volgen via Google Connect Friend en niet via Google Reader en ik dat persoonlijk ook op mijn eigen blog doe heb ik mijn vraag voorgelegd aan Google Support.

Ik heb het onderstaande antwoord terug gekregen van Google support :

Google reader is (was) een feed-reader en heeft verder niets te maken met Google Friend Connect en/of de leeslijst in je Blogger dashboard.

Alleen wanneer je Google reader daadwerkelijk gebruikte om berichten te lezen zul je naar een alternatief op zoek moeten.

Als je blogs volg en zij volgen jouw blog via Google Friend Connect en je leest je berichten via de leeslijst van blogger is er niks aan de hand.

Ons bericht van afgelopen zaterdag was dus ook niet nodig geweest, onze excuses hiervoor.

Hoop zo de paniek onder de bloggers en volgers te hebben gesust.

Vriendelijke groet, Aletta

16 opmerkingen:

Monique zei

Dat dacht ik al. Er gebeurde niets bijzonders vanmorgen. Ik snapte er ook al niets van. Dan zou je helemaal weer overnieuw kunnen beginnen.

Dank je wel voor het uitzoeken.

Groetjes, Monique

Judith Liefting zei

Dank je voor het uitzoeken, zat ook zwaar in twijfel, overstappen of toch... Niks aan het handje dus.

Sylvia zei

Ik dacht ook wacht maar even af wat er gebeurd.
Maar inieder geval bedankt voor het uit zoeken.

Groetjes Sylvia

anneke's creaties zei

wat fijn dat je het even hebt uitgezocht
ik had me voor de zekerheid wel aangemeld bij bloglovin maar zag vanmorgen dat er niks raars was gebeurt
toch fijn dat je het hier vermeld

groetjes anneke

Ingrid Reyners zei

Dank je voor de duidelijke uitleg. Ik ben er geen kei in, en vind het ook lastig om het precies te volgen. Dit is duidelijk, Gr. Ingrid

Jeannette zei

bedankt Aletta voor de uitleg, ik was al bang dat ik niks eer zou kunnen terugvinden, maar alles werkt nog zoals het was, ikke blij!
groetjes Jeannette

Tineke zei

Ik had het vorige week ook aan Kobus gevraagd en die stelde me gerust. Dus heb geen blog lovin geïnstalleerd op mijn blog.
Er was paniek voor niets op veel blogs.
Groetjes Tineke

Aartje zei

Ik las de nieuwe blogberichten altijd wel via google reader en ik ben nu dus blij dat daar een alternatief voor is gekomen en dat je toch via bloglovin verder kunt. Ik had inderdaad al begrepen dat er verder niets zou veranderen. Maar voor alle mensen die nu dus toch overgestapt zijn naar bloglovin is de bloglovin volgers icoontje dus onmisbaar op een blog. Hoop dan ook dat die hier gewoon blijft.
Groeten, Aartje

Aletta zei

Ja, we laten de icoontje van Bloglovin ook gewoon op dit blog staan, dat is zeker handig voor diegene die via Bloglovin lezen.
Groetjes Aletta

Saskia Kreasas zei

Tja, ach zo blijven we bezig met zijn allen. Gisteravond toch nog wat stappen gezet voor bloglovin, durfde het risico toch niet te nemen. Gelukkig is er niets verandert, maar het idee alleen al om een grote inspiratiebron kwijt te raken was beangstigend. Bedankt voor de duidelijkheid.
Groetjes Saskia

Aletta zei

Er zit geen risico aan het aanmelden bij Bloglovin het gewoon een ander soort programma waar je je feed (oftewel de blogs die je volg) in kan lezen...
Groetjes Aletta

roelie zei

ja ik dacht ook al kan over al bij en op regagern hi hi

maar had wel net blog lovin er opgezet maar goed dat maakt dus niks uit

bedankt voor de informatie

gr roelie

Renate zei

Bedankt voor je mededeling. Het geeft toch een stukje rust. Ik heb bloglovin inmiddels wel geïnstalleerd, maar dat is geen ramp.

Groetjes Renate.

Frouwkje zei

Bedankt voor het uitzoeken Aletta!! Ik ben daar ook niet zo goed in.
De tekst heb ik overgenomen en op mijn blog gezet (omdat ik misschien ook wel voor 'paniek' heb gezorgd).
Wel met een link naar jullie blog hoor :-).
Het is me nu helemaal duidelijk!!
Liefs, Frouwkje

itsme-wwwmystiekwonder zei

Bedankt.Had er nog niks mee gedaan omdat ik het een beetje vreemd vond om dat bijna overal tegen te komen.. Nu weet ik het zeker want alles is bij het oude.

Gr. Annemaria

Linda zei

Bedankt voor het uitzoeken,
Ik heb het ook nergens via informatie vanuit google gelezen dus vond het al wat gek.. Maar ja het zekere voor het onzekere had ook ik gister toch maar bloglovin aangemaakt enne je weet t maar nooit... Nu zijn we iig vast goed voorbereid;) bedankt dat je dit met ons hebt willen delen! Liefs, Linda