zaterdag 30 juni 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken: deel 26

Deze ballerina's lijken wel zo van het podium weggedanst! Prachtige sierlijke meisjes met mooie jurkjes aan en prachtig ingekleurd Aletta en Mieke.

Designer : Aletta Heij
Stempel : Sureya

Inkleurtechniek : Distress Refills
Geprint met een Epson Stylus SX235W printer
 op Cotman Winsor&Newton water colour paper

Gezicht : tattered rose
Wangen : victorian velvet
Jurk : spun sugar, worn lipstick
Haren : scattered straw, mustard seed
Schaduw : weathered wood

en de randjes vd jurk en de strikken in 't haar en het haar zelf nog extra ingekleurd met Spica glitterpennen voor een extra feestelijke uitstraling.

Designer: Mieke Wierenga
Stempel: Sureya

Inkleurtechniek: Copic markers
Geprint met een HP printer op DCP papier 190 gram

Huid: E000, E 00, E11 en E21
Blosjes: R20 en R22
Jurk en schoenen: R000, RW10, R81, R83 en R85
Haren: W1, W3, W5, W7 en W8
Grond: W00, W1 en W3
Schaduw: B0000 en W00vrijdag 29 juni 2012

WORKSHOP 44: Hoezo zomer?

De afgelopen week hebben we dan even van wat zonnestralen kunnen genieten maar de echte zomer laat nog even op ons wachten. Om de teleurstelling over het tegenvallende weer een beetje te kunnen verwerken, heeft Ula een leuk cadeaudoosje (bijvoorbeeld voor wat chocoladereepjes) gemaakt.

Veel plezier!


Benodigheden:
- 1 A4 en 1 vel A5 vel cardstock
- 1 vel design papier en een klein stukje van een andere kleur
- stempelafdruk
- lint
- 6 eyelets
- schaar, potlood, dubbelzijdig plakband en lijm en spulletjes om te versieren

De patroon (als PDF bestand) kun je HIER aanvragen.
Print het patroon uit, knip het los en teken het over op het cardstock. Daarna hetzelfde met de tweede deel op design papier.


Plak eerst design papier en extra mini slippers op het doosje zelf.


Nu bevestigt je de 6 eyelets vast aan de slippers, daarna een stuk lint doorheen en plak je het met sterke lijm aan de basiskaart vast.


Daarna plak je het Merci-doosje op de basiskaart.
Nu kun je het lekker naar eigen smaak versieren.Ik heb de stempel van Mo Manning hiervoor gebruikt.
Veel succes met maken!
Groetjes, Ula

donderdag 28 juni 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 120

Daar is ie weer, de Top 3 van de week!
MARLIES (3)
MATTY (13)
COLIEN (31)
Ze heeft het er niet om gedaan hoor, Mariska toen ze de Top 3 uitzocht maar hebben jullie de nummers van inzending gezien, 3 - 13 - 31... Vind het wel grappig. Mariska vond het weer niet makkelijk natuurlijk om 3 kaartjes te kiezen deze week maar dat probleem hebben we elke keer met al die mooie, met zorg gemaakte inzendingen en veelal speciaal voor onze uitdaging. Zoek daar dan maar eens de "mooiste" uit. Echt geen makkelijke opgave dat kan ik je wel vertellen! Maar het is weer gelukt, dit waren de dames waaruit het DT deze week hun favoriet mochten kiezen.

Uiteindelijk is de winnaar geworden, met een kleine voorsprong........


MARLIES!!Gefeliciteerd Marlies, jouw romantische kaartje heeft de drie digi's uit de shop van Karen's Doodles gewonnen. Je mag MIJ een mailtje sturen om de digi's door te geven die je graag zou willen ontvangen én MARISKA een mailtje om de winaarsbutton toegestuurd te krijgen. Veel plezier van je prijs en hopelijk mogen we vaker je mooie kaartjes bewonderen in onze uitdagingen!

Matty en Colien, jullie natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie plaats in de Top 3! Stuur Mariska een mailtje om de Top 3 button te ontvangen.

Beide email adressen vind je onder de emailbutton.

Warme groet, Renata
dinsdag 26 juni 2012

UITDAGING 121

Kleurenuitdaging met als OPTIE: "Mag ik deze dans van je"** / Colorchallenge with OPTIONAL: "Shall we dance" **

Lieve mensen, daar zijn we weer met een nieuwe uitdaging voor een nieuwe dinsdag! Allereerst weer enorm bedankt voor het deelnemen aan onze laatste uitdaging waar weer, zoals we inmiddels gewend zijn, ontzettend leuke kaarten/projecten voor zijn ingestuurd, super!

Dan wil ik natuurlijk eerst nog even onze sponsor van deze week COLART/LETRASET in het zonnetje zetten want ook deze keer hebben zij weer een geweldige prijs voor jullie in het verschiet.


Geen set van zes maar van maar liefst 12(!!) Flexmarkers, in onderstaande kleuren, kunnen jullie deze week winnen. Geweldig toch, kun je lekker je voorraadje aanvullen of je hebt zo een mooi beginnetje van je colllectie! 

De uitdaging van deze week hangt natuurlijk weer nauw samen met de prijs... we vragen je een keuze te maken uit onderstaande kleurcombinaties en daarmee aan de slag te gaan.

* FUCHSIA ROZE / ORANJE  /GEEL

óf

* TURKOOIS / APPELTJES GROEN / PAARS

óf

* ZWART / FUCHSIA ROZE / PAARS

** LET OP!!!! Je gebruikt dus één van bovenstaande combinaties, daarnaast mag je één basiskleur gebruiken zoals Kraft of Wit of Crème. Je afdrukje mag andere kleuren bevatten maar alléén voor bijvoorbeeld huid-haar-vacht-bomen-bloemblaadjes etc.... (dus dingen die raar zijn in een andere kleur). / ** ATTENTION!!!! You have to use one of the combinations above, besides those colors you may only use ONE basecolor like Kraft, White or Cream. Your stamp can have other colors if necessary like, skin-hair-furr-trees-flowerleaves a.s.o...(so things which are strange in other colors).

De dames hebben zoals elke week weer hun stinkende best gedaan om er iets moois van te maken en dat is weer gelukt zoals jullie zien aan de kunstwerkjes van team Turkoois en onze gastdesigner Angelique van wie we helaas al weer afscheid gaan nemen. Ontzettend bedankt meid dat we van jou kaartjes mochten genieten, het was een feestje om met je samen te werken!

Gastdesigner: Angelique Meijer
Stempel: Sarah Kay
Kleuren: Turkoois / Appeltjes Groen / Paars


Designer: Jolanda Cuper
Stempel: Karen's Doodles
Kleuren: Zwart / Fuchsia Roze /PaarsDesigner: Marja Nijholt
Stempel: Magnolia
Kleuren: Fuchsia Roze/ Oranje / GeelDesigner: Tinie Hoogvliet
Stempel: Karen's Doodles
Kleuren: Zwart / Fuchsia Rose / PaarsDesigner: Aletta Heij
Stempel: Karen's  Doodles
Kleuren: Fuchia Roze / Oranje / Geel
Designer: Arjette van der Ploeg
Stempel: Giovanna Sureya
Kleuren: Zwart / Fuchsia Roze / PaarsEllen Ruberg, de bofkont, geniet nog lekker van haar vakantie!


Designer: Geertje Deelstra
Stempel: Magnolia
Kleuren: Turkoois / Appeltjes Groen / PaarsDesigner: Gretha Bakker
Stempel: Mo's Digital Pencil
Kleuren: Paars / Appeltjes Groen / en is Turkoois vergeten dus doet niet mee voor de prijs ;)Dat waren ze dan weer, de voorbeelden voor deze week, vind ze weer zo mooi! Wil je kans maken op die fantastische set Flexmarker en doe je gezellig met ons mee, LEES DE UITDAGING DAN GOED want ook bij ons is het hier en daar een beetje mis gegaan ;)

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending buiten de kanshebbers voor de prijs te laten.

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata

maandag 25 juni 2012

TIP VAN DE WEEK

Ik heb nog een leuke site voor jullie met allerhande leuke zelf te maken cadeautjes en traktaties.

http://zelfgemaaktkado.blogspot.com/

Enjoy!

Warme groet, Renata

zondag 24 juni 2012

SPREUK VAN DE WEEK

LIFE IS TO SHORT TO BE ANYTHING BUT HAPPY!

HET LEVEN IS TE KORT OM IETS ANDERS DAN BLIJ TE ZIJN!Stempel: Mo's Digital Pencil

Fijne zondag!

Warme groet, Renata

zaterdag 23 juni 2012

Gratis digistamp!

Gisteravond liep het helemaal mis met mijn printer. Ik wilde mijn afdrukje voor 1 stempel, 2 inkleurtechnieken afdrukken op aquarelpapier maar daar had hij zoveel moeite mee dat de cartridge vast kwam te zitten. Ik wilde graag inkleuren met de distressmarkers.Vanmorgen is het me uiteindelijk gelukt om m'n printer weer aan de praat te krijgen en heb ik "gewoon" op Copic papier kunnen printen. De eerste kleurpoging mislukte omdat ik gewoon niet voldoende geduld had en de inkt op alle mogelijke manier vlekte. Nu ligt m'n afdrukje lekker te drogen maar dat betekent dat jullie nog even moeten wachten voordat de ingekleurde afdrukjes van Helene en mijzelf op het blog verschijnen.

In de tussentijd kunnen jullie hier wel gezellig een gratis digistamp weghalen. Gemaakt met de spreuk van afgelopen week. Laat je even weten of jullie dit op prijs stellen? Want bij voldoende belangstelling gaan we er misschien wel een wekelijks item van maken!


Creatieve groetjes,
Mariska

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 25

Een beetje later dan gepland maar dat hebben we helemaal goed gemaakt vandaag met een digistamp. Aan de reacties te zien zou het zomaar kunnen dat we die rubriek er ik houden!

Over naar de ingekleurde stempels van Hélène en Mariska. Het is een stempel uit de Young Rebels serie van Nellie Snellen en ingekleurd met Distress inkt en Copic Markers.

Hélène den Breejen
Stempel: Nellie Snellen

Het afdrukje heb ik gestempeld op 190grams aquarelpapier van Cotman met Memento inkt. Het afdrukje is ingekleurd met distress inkt, hiervoor heb ik de volgende kleuren gebruikt: tattered rose, vintage photo, aged mahogany, antique linen, walnut stain, black soot, peeled paint, stormy sky.

Stempel: Nellie Snellen
Het afdrukje afgedrukt op Perfect coloring papier van Transotype en ingekleurd met Copic markers. Hiervoor heb ik de volgende kleuren gebruikt:

Huid: E11, E00, R20 - Haar E37
Hoed: E43, E53
Paard: E53 (licht), E37, E35, E33 (vlekken, manen, zadel en teugels)
Broek: B97, B95, B93 - G24, G21
Zakdoek: R24, R22
Shirt: G24, G21
Standaard: N2, N4
Colourless Blendervrijdag 22 juni 2012

WORKSHOP 43: Krimpie Dinkie

Deze keer heb ik (Jolanda)weer de beurt!
Krimpie dat is waar ik mee gewerkt heb.
Je kunt het overal voor gebruiken.

Sleutelhanger, kaart en ook leuk om aan een cadeautje of woon element  te hangen.

Benodigdheden:
Schaar 
Tang om gaatjes te maken.
Iets om te kleuren, Derwent potloden, copic markers en distress markers.
Bijpassende inkt Memento of Archival inkt 
Grote stempels alles wordt heel klein.
Heattool of oven.
Je kunt nog sleutelhangers e.d. gebruiken.
ik heb witte Krimpie gebruikt maar het is er ook doorzichtig.


Je begint met stempelen op de ruwe kant.


Vervolgens kleur je de afbeelding in, je knipt het uit en maakt een uitsparing met gaatjes. 
Hier zitten 3 gaatjes in maar er blijft niets van over als het gekrompen is.
Zo ook de kleur die wordt veel donkerder als je het laat krimpen.


Om het met de heattool te laten krimpen moet je iets in het gaatje steken. 
Anders vliegt het door het krimpen alle kanten op. 
Zorg ervoor dat je een pincet en een stempel blok klaar hebt liggen om de krimpie plat te maken.


Deze ging meteen goed.
Soms plakt het aan elkaar en dan heb je pincetten nodig om het snel los te trekken.


Deze heb ik op een kaart verwerkt die ik met Pan Pastels en stempels heb verwerkt.


Onderstaande heb ik met Distress markers gekleurd.
Dat gaat ook prima, ik had beter lichtere kleuren kunnen gebruiken.
Zo meteen zul je zien dat je kleuren eigenlijk te donker worden.Hieronder kun je zien dat het echt heel erg gaat krullen.
Als je bezig bent niet op een punt je heattool houden maar heen en weer bewegen.


Hier hangt het aan de vogelkooi,
ook aan een tag staat het erg leuk.

Tot slot een ingekleurd afbeelding met copics.
Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden met Krimpie!
Hoop dat ik jullie geïnspireerd heb met deze workshop.
Veel suc6!
Groetjes Jolanda.


donderdag 21 juni 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 119

Dames, dames wat hebben jullie het ons weer moeilijk gemaakt! Zulke originele EK kaarten, daar heeft de blamage van het Nederlands elftal in ieder geval niet aan gelegen!!

Oké, to the point dan maar...hier is na lang wikken en wegen de top 3:

CREJABEJA (15)LINDA (25)ANS (28)En van deze drie kanjers is de winnaar geworden de super leuke en originele schommelkaart van

ANS!!!!

Neem een kijkje op haar blog om te zien hoe de voetballer "schommelt", echt leuk!
Ans gefeliciteerd meid, het verrassingspakket van Nellie Snellen is voor jou! Stuur Mariska even een mailtje (contact us button) met je gegevens en het pakket komt naar je toe en niet te vergeten de enige, echte winnaars button van EKEF!

Crejabeja en Linda, ook jullie van harte met het behalen van de top 3, stuur Mariska een mailtje als je de top 3 button wilt ontvangen.

Fijne dag vandaag en tot morgen!

Warme groet, Renata
 

woensdag 20 juni 2012

Creacolumn {8}: Kleine moeite ... heel groot plezier!


Zo af en toe kom je weer met beide benen op de grond te staan. Nadat bij mijn vader in januari longkanker werd geconstateerd, is er toch wel veel veranderd. Van het ene op het andere moment staat je leven op zijn kop en ik had mijn vader niets liever dan in een doosje gestopt om hem te beschermen tegen de pijn en het verdriet dat hem te wachten stond. Wonder boven wonder bleek hij één van de weinige mensen waarbij na de operatie bleek dat de tumor goedaardig was. Het herstel van de operatie viel wat tegen maar inmiddels is hij weer voorzichtig aan het werk en pakt hij, en wij, de draad van het leven weer op.

Maar niet iedereen krijgt goed nieuws, niet iedereen kan na verloop van tijd weer aan het werk en niet iedereen herstelt van een zware operatie. Ik ben bang dat jullie allemaal wel iemand, van heel dichtbij of iets verder af meemaken en zien hoe zwaar het is als je getroffen wordt door een verschrikkelijke ziekte. En helaas ... ook kinderen worden getroffen.

Kinderen die te ziek zijn om naar school te gaan, langdurig in het ziekenhuis liggen of regelmatig naar het ziekenhuis gaan voor een behandeling. Kinderen die niet op voetbal kunnen, niet zomaar buiten kunnen spelen en niet onbevangen naar het zwembad kunnen op een mooie zomerdag. Maar ze zijn wel kind en verdienen ervan om tussen alle nare en vreselijke dingen door te genieten van dingen waar gezonde kinderen ook van genieten zoals bijvoorbeeld het sparen van voetbalplaatjes.

Deze kinderen niet bij de supermarkt gaan staan om te vragen of mensen soms voetbalplaatjes voor ze hebben. Hun ouders hebben door de intensieve zorg geen tijd om speciaal boodschappen te doen bij een winkel die verder weg is maar waar ze wel voetbalplaatjes krijgen. Er zijn kinderen die soms zo ziek zijn dat ze niet eens een voetbalplaatje kunnen inplakken!

Speciaal om bij hen af en toe en glimlach op het gezicht te toveren is er Post voor Kanjers die mede door een oproep van Betina Nijenhuis ook bekend is geworden in ons bloglandje. Om omdat wij "Elke Kaart Een Feestje!" heten en vinden dat iedereen blij moet worden van een kaart (ook een voetbalkaartje ;) willen wij op deze manier aandacht vragen voor de acties van Post voor Kanjers en in het bijzonder voor de actie waarbij nu wordt geprobeerd zoveel voetbalplaatjes te verzamelen, boeken vol te krijgen zodat deze kunnen worden overhandigd aan zieke kinderen. Doe mee en help Post voor Kanjers aan bergen plaatjes en daarmee aan veel volle voetbalboeken waarmee we allemaal een glimlach op het gezicht van een ziek kindje kunnen toveren!

Wij doen mee, jullie ook?! 

dinsdag 19 juni 2012

UITDAGING 120

Dieren die mensendingen doen / Animals who do peoplestuff

Een hele goede dinsdag lieve mensen!

Waren jullie zo teleurgesteld in het Nederlands elftal dat jullie geen zin hadden er een kaart aan te wagen? Of staat de kleur Oranje jullie niet aan? Is wel een modekleur toch deze zomer...en lekker zomers ook nog eens. Misschien was het de combinatie van voetbal én oranje :) Helaas zaten er ook heel veel kaarten tussen die niet voldeden aan het thema maar dit waren vooral buitenlandse dames die denk ik via Feline's hun kaart instuurde want daar werd vermeld dat ons thema "Orange" was en werd het EK vergeten...

Enfin, er zaten toch genoeg erg leuke. mooie en vooral ook heel originele EK kaarten tussen dus het wordt weer een hele klus voor mijn persoontje om daar een top 3 uit samen te stellen. Gelukkig kan ik het daarna aan het DT overlaten om de winnaar te kiezen!

Onze sponsor die helaas niets nieuws meer maakt maar waar nog wel te kiezen valt uit een enorme hoeveelheid grappige, lieve en leuke digi's, Karen's Doodles, heeft de perfecte digi's voor de uitdaging van deze week en de dames van team Roze hebben daar dan ook allemaal dankbaar gebruik van gemaakt.


Met deelname aan deze uitdaging maak je kans op DRIE van die gezellige digi's naar keuze!

Die uitdaging luidt: "maak een kaart of project met daarop een dier dat mensendingen doet". Het grappige resultaat van onze gastdesigner Angelique en team Roze kun je hieronder bekijken:

Gastdesigner: Angelique Meijer
Stempel: Karen's Doodles - Who Caught Who
Designer:  Bernadet Weijs
Stempel: Karen's Doodles - Bovine CutieDesigner: Hélène den Breejen
Stempel: Karen's Doodles - Dragon Birthday


Designer: Mieke Wierenga
Stempel: Karen's Doodles - Bovine Cutie


Designer: Peggy De Schryver
Stempel: Karen's Doodles - Hedgehog Love


Designer: Petra Laagwater
Stempel: Karen's Doodles - Reading Is Fun


Designer: Ula Molenaar
Stempel: Karen's Doodles - Bigsby's In Love

Designer: Anja Bruynen
Stempel: Karen's Doodles - Boating Fun


Designer: Anneke Kiewiet
Stempel: Karen's Doodles - Beat The HeatNouuuu....wat zijn ze enig hè? Ik vind Karen echt uitblinken in die grappige dieren! En de meiden hebben zoals altijd weer uitstekend werk geleverd. We hopen dat jullie geïnspireerd zijn geraakt en dat jullie het leuk zullen vinden om aan deze uitdaging mee te doen! Leef je lekker uit (het is er weer voor -het is zaterdag als ik dit berichtje plan-) en maak er weer wat moois van!

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!
Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending te buiten de kanshebbers voor de prijs te laten dus...LEES DE UITDAGING GOED!!!!
De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata