donderdag 31 mei 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 116

Joehoe....daar zijn we weer! Met de winnaar van uitdaging 116 deze keer. Mariska heeft de top 3 samengesteld en de rest van ons heeft daar onze favoriet uitgekozen. Dit zijn de kandidaten in willekeurige volgorde.
En om jullie niet te lang in spanning te houden direct de winnaar en dat is deze keer... 

N@TIE!!!

Gefeliciteer dame met dit prachtige kaartje heb je een geweldige set METALLIC FLEXMARKERS gewonnen, geschonken door Colart/Letraset. Stuur Mariska een mailtje (email button) met je adresgegevens en de set komt zo spoedig mogelijk naar je toe en je krijgt ook de winnaars button voor op je blog van haar.

Chantal en Marcella, eveneens gefeliciteerd met jullie plek in de top 3. Voor jullie geldt ook, stuur even een mailtje naar Mariska om de top 3 button aan te vragen.

Enne...vergeet vooral niet mee te doen met de uitdaging van deze week want ook nu weer hebben we een meer dan fantastische prijs!!! Lees de uitdaging goed want ook deze keer vielen deelnemers af omdat ze de uitdaging niet goed uitgevoerd hadden en dat is toch jammer.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata
woensdag 30 mei 2012

Sponsor in de Spotlight: Doe@ding

Eén van onze sponsors, Doe@ding heeft leuk nieuws! Gisteren is hun nieuwe website en webshop in gebruik genomen. Het is beslist de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen en rond te snuffelen. Doe@ding heeft nu ook de mogelijkheid om in de webshop met iDeal te betalen. Bestellingen die op werkdagen voor 15.00 uur worden geplaatst worden nog dezelfde dag verzonden. Als je op de hoogte wilt blijven van de allernieuwste artikelen en de activiteiten in de winkel kun je je op de website registeren en inschrijven voor de nieuwsbrief. Je wordt dan geinformeerd over alle leuke acties!

 

dinsdag 29 mei 2012

UITDAGING 117

Proost! / Cheers!

Een hele goede dinsdag allemaal! Aan het aantal deelnemers was wel een beetje te merken dat iedereen heeft genoten van een lang en zonnig weekend :) Heel begrijpelijk hoor en we nemen het jullie niet kwalijk maar des te meer respect voor de dames (er zitten helaas nog steeds geen heren bij die regelmatig mee doen) die de zon getrotseerd hebben en toch met onze uitdaging aan de slag gegaan zijn. Hartelijk dank daarvoor!!

De uitdaging van deze week is een feestelijke... PROOST! En toosten kun je natuurlijk op allerlei gelegenheden dus dat is een kaartje die niet mag ontbreken in je voorraadje, altijd handig.

Moet ik natuurlijk niet vergeten om de geweldige prijs te laten zien die onze sponsor SPELLBINDERS
deze week weer beschikbaar stelt. Ik zou het wel weten....meedoen want de winnaar krijgt maar liefst drie sets Shapeabilities uit de serie Cut & Fold Tuck (zie onderstaand). De prijs vertegenwoordigd een waarde van maar liefst 75 euro!!!!Onze gastdesigner Martine moest er dus ondanks het lekkere weer ook aan geloven, voor de laatste keer laat zij hier één van haar prachtige projectjes zien en een lekkere op de koop toe! Ontzettend bedankt Martine dat je gezellig met ons mee wilde doen, al je kaarten en projecten waren een waar feestje om te zien!

Gastdesigner: Martine Bosman
Stempel: Magnolia


En verder ging team Turkoois met deze uitdaging aan het stoeien en ook zij hebben ondanks het mooie weer uitstekend gepresteerd, kijk maar eens... Wat een leuke stempels trouwens weer hè, ik blijf me verbazen over de verscheidenheid en hoeveelheid ervan (en dan wil ik de kaarten zonder stempels absoluut niet te kort doen maar het viel me gewoon weer op). Meiden het zijn allemaal weer plaatjes!

Designer: Geertje Deelstra
Stempel: Geen


Designer: Gretha Bakker
Stempel: House Mouse


Designer: Jolanda Cuper
Stempel: Karens Doodles


Designer: Marja Nijholt
Stempel: Sylvia Zet for Spesch Designer Stamps


Designer: Tinie Hoogvliet
Stempel: Stamping Bella


Designer: Aletta Heij
Stempel : Penny Black


Designer: Arjette van der Ploeg
Stempel: KennyK


Designer: Ellen Ruberg
Stans: Grand Nestabilities


Designer: Mariska van der Linde
Stempel:

En na al deze drank is het de beurt aan jullie om een toost uit te brengen, niet alleen omdat het zo'n leuke uitdaging is natuurlijk maar zeker ook voor die fantastische prijs van SPELLBINDERS... toch? We zijn weer benieuwd wat we allemaal tegen gaan komen op de diverse blogs. Leuk...ik verheug me er al weer op.

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending te verwijderen dus...LEES DE UITDAGING GOED!!!!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata

maandag 28 mei 2012

TIP VAN DE WEEK

Dit keer kwam Hélène met de tip van de week, weer een hele leuke FREEBIE van Saturated Canary, een schattig meisje met ballon. Klik op de afbeelding onderaan het bericht, dan op de download button en sla haar op.

Het enige wat Krista vraagt als tegenprestatie is volger van haar blog te zijn/worden of de pagina van Saturated Canary te "Liken" op Facebook!

Veel plezier er maar weer van.

Warme groet, Renata

zondag 27 mei 2012

SPREUK VAN DE WEEK

Soms na een verdrietige gebeurtenis wil je iemand wel eens een hart onder de riem steken met een lief kaartje maar wil je dat kaartje niet te zwaar maken. Ik vond dit een heel lief alternatief met een mooie spreuk:

WHEN SOMEONE YOU LOVE BECOMES A MEMORY
THE MEMORY BECOMES A TREASUREStempel: Precious Moments

Geniet van het lekker lange en zonnige weekend!

Warme groet, Renata


zaterdag 26 mei 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 21

We merken aan de statistieken een klein beetje dat het buiten prachtig mooi weer is. Heerlijk hoor die zonneschijn en iedereen moet er ook lekker van genieten maar vergeet niet om ons af ten toe nog even te bezoeken hoor. Want als je een dag even niet op ons blog kijkt, mis je heel veel leuke en mooie dingen, zoals bijvoorbeeld deze door Gretha en Renata ingekleurde stempel van Wee Stamps. Zo mooi .....

Gretha Bakker
Stempel: Whimpsy Wee `Hopeful`
Ik heb de digistempel uitgeprint met mijn printer Epson S22 op het papier van Cotman (Winsor & Newton) van 190 gr.
Ik heb het afdrukje ingekleurd met de distress inkt en een klein beetje met twinkling H2O.
huid - tattered rose, vintage photo
wangen - aged mahogany
haar - frayed burlap, walnut stain
broek - broken china
blouse - rusty hinge, H2O indian copper
bloemen - scattered straw
lantaarn - pumice stone
licht - scattered straw
vlam - wild honey
grond - walnut stain
achtergrond - pumice stoneStempel: Whimpsy Wee `Hopeful`

Ik heb het afdrukje geprint met de Canon MP270 op een HEMA correspondentiekaatje. Gekleurd met Prismacolor (PC) en Derwent (C) potloden en gedoezeld met doezelaartjes en Talens 'Odourless White Spirit'

Huid: Light Peach PC 927 en Peach - PC 939
Wangen: Pink - PC 929
Haar: Dark Brown - PC946, Dark Umber - PC947 en Sandor Brown - PC 1094
Broek, riem en deel ketting: Light Aqua - PC 992 en Aquamarine - PC 905
Blouse en vlinder: Bright Orange - C080 en Blood Orange - C090
Bloemen en deel ketting: Yellow Ochre - PC 942, Goldenrod - PC 1034 en Dark Umber - PC 947
Lantaarn: French Grey 50% - PC 1072
Licht: nooit aan gedacht :)
Vlam: Goldenrod - PC 1034 en Bright Orange - C080
Kaars White - PC 938
Grond: French Grey 50% - PC 1072 en French Grey 70% - PC 1074
Blaadjes: Limepeel - PC 1005
Achtergrond: Sky Blue Light - PC 1086 en een vleugje Imperial Violet - PC 1007
Stickles


vrijdag 25 mei 2012

WORKSHOP 39: Stempelen op stof

Een hele zonnige goedemorgen deze vrijdag! Er zijn vele manieren om op stof te stempelen en ik dacht dat ik ze zelf allemaal al een keertje uitgeprobeerd had maar dat is niet het geval. Jolanda heeft voor vandaag een wel HEEL leuke workshop voorbereid. Snel verder lezen en genieten dus!

Geïnspireerd door het Art Specially Event heb ik gekozen voor een techniek met stempelen op stof.


Op het Artspeccialy Event heb ik het zakje met label en bloesem boom gemaakt.

Helaas weet ik niet meer hoe zij heet ik ben haar briefje kwijt anders had ik het doorgelinkt. Het idee is namelijk van haar. Je koopt bij de action Transferpapier en leest goed hoe het moet en gaat aan de slag.
Dat heb ik gedaan met een hart, een kerst hanger en een baby kledingstuk. 
Dit moest helaas 2 x omdat ik het de eerste keer verprutst heb.


Ben begonnen met het maken van een sneeuwsterren rondje op stof voor een kersthanger.
Je stempelt met verschillende stempels en kleuren een rondje op het transferpapier.


Als je dat gedaan hebt knip je het rondje uit legt het op de stof en strijkt op een lage stand met gelijke druk rondjes op het meegeleverde strijkpapier.


Het rondje is uitgeknipt met een kartel schaar. 
Je doet er een strik en in dit geval een vogeltje op en je hebt een leuke hanger.
Mijn volgende projectje is met speciale transfer voor donkerder stoffen gemaakt.
Dat is een hart op jute stof geworden.


Dan zou je denken nu genoeg geoefend en maar eens op een baby T-shirt proberen.


Hart gemaakt om te bestempelen! 


Dat kan gewoon met destress inkt dus prima te doen denk je dan.
Want met deze transfer folie is het gewoon wasbaar op 30 graden in de was. 
Ook deze inkt gaat er niet af in de was,erg leuk.


Helaas ging dit helemaal mis.
Wat deed ik fout: ik leg per ongeluk de folie er gewoon op en niet omgedraait zoals het hoort en toen ging het niet goed. Daarna heter gaan strijken ook helemaal fout en dan is dit het resultaat.


Je ziet het al de onderste is totaal mislukt dus vanmorgen maar een nieuw kledingstuk gehaald ditmaal een jurkje en dat is gelukkig wel gelukt.
Heb er later een tekst op gestempeld en geborduurd omdat je teksten er niet op kunt stempelen die komen namelijk in spiegelbeeld erop.
En dan is dit het resultaat als je er nog wat bloemetjes bij haakt.


Zo heb je voor weinig geld een leuk en vooral ook uniek kraam cadeautje!
Hoop dat ik jullie een leuk idee heb gegeven.
Succes met het maken en groetjes Jolanda.

donderdag 24 mei 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 115


WAUW.....wat was dat MOEILIJK!!!! Zoveel kaarten en projecten en echt op allemaal was er wel iets te zien wat me aansprak. Hoe maak je in vredesnaam een Top 3 uit 128 prachtige kunstwerkjes? Na een hele strenge selectie bleven er nóg 29 over en daar heb ik uiteindelijk onderstaande Top 3 uit gehaald. Ik heb een kaart mét stempel, een kaart zónder stempel en een project gekozen. Alle drie bleven 'hangen', ik kwam er steeds op terug en daarom zijn zij het geworden. In willekeurige volgorde:
MIN
De dames hebben uit deze drie hún favoriet gekozen en dat is geworden..................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................

MARY!!

Gefeliciteerd dame, je prachtige schoentjes met bijpassende geschenkdoos is deze week de winnaar geworden. Je mag Mariska een mailtje sturen (email button) om je prijs te claimen en de winnaars button aan te vragen. Mariska zorgt dan dat de prijs die Nellie Snellen beschikbaar stelt naar je toekomt.

Jolanda en Min, jullie mogen bij Mariska de Top 3 button aanvragen (email button), ook jullie gefeliciteerd het is namelijk niet niks om uit 128 deelnemers in de Top 3 te belanden!

Jolanda and Min, you can send Mariska an email (email button) to get the Top 3 button.Congratulations to you girls as well, it's not easy to get in the Top 3 with 128 participants!

Fijne dag en tot morgen.

Warme groet, Renata

woensdag 23 mei 2012

Creacolumn {6}: Kruimeldief

Soms vraag je je af wat mensen bezielt om anderen op te lichten. Sommigen verkopen spullen op marktplaats, ontvangen het geld maar de sturen de spullen nooit op. Anderen gaan aan de haal met andermans eigendommen en verpatsen het op internet of in de kroeg en een derde belt je op met de mededeling dat je een prijs gewonnen hebt, vraagt je rekeningnummer en pincode en je kunt naar je geld fluiten. In Nederland gebeuren deze dingen helaas veel vaker dan ons lief is. Zo zit een deel van de maatschappij nu eenmaal in elkaar of we het nou leuk vinden of niet. Maar bij ons in bloglang gebeuren dat soort dingen niet,  althans dat dacht ik tot voor kort …..

Deze week hoorde ik drie verhalen, drie verschillende waargebeurde verhalen en het lijkt er sterk op dat de kruimeldief zich ook heeft geïnfiltreerd in ons o zo gezellige en gemoedelijke blog- en knutselland.

Zo is er ten eerste die mevrouw die via Marktplaats stempelafdrukjes verkoopt (we laten maar even in het midden of het überhaupt is toegestaan om stempelafdrukjes te verkopen). Ze onderhoudt enthousiast contact met haar klanten. Haar klanten maken nietsvermoedend geld over in de hoop een paar dagen later gezellig aan de knutsel te kunnen maar helaas. Nadat het geld is overgemaakt, laat mevrouw nooit meer iets van zich horen.  En dan is er nog een andere dame die nog niet leverbare knutselmaterialen aanbiedt in haar webshop (pre-orderen), mensen daarvoor laat betalen en vervolgens niets meer laat horen, na herhaaldelijk verzoek excuus op excuus verzint maar ondertussen al maanden in het bezit is van het geld van haar klanten en nog steeds geen spullen levert. En het derde verhaal spant de kroon. Een dame uit Zuid-Amerika heeft van diverse digitale stempels, ontworpen en getekend door toonaangevende ontwerpsters, clear stamps laten maken en verkoopt deze als zijnde haar eigen ontwerpen op internet. Toen de designers daar lucht van kregen was het snel over met het over de rug van anderen verdienen van geld. Haar website is inmiddels uit de lucht en ook op Facebook is het heel stil geworden rond deze dame.

Kijk, we moeten niet roomser willen zijn dan de Paus want we wisselen allemaal weleens een afdrukje uit.  Maar ruilen is iets anders dan moedwillig over de rug van een ander geld verdienen. We moeten er met z’n allen alert op blijven dat dit soort dingen in onze knusse blogwereld een uitzondering blijven. Want we willen toch allemaal dat onze hobby gezellig, gemoedelijk en bovenal eerlijk blijft?

dinsdag 22 mei 2012

UITDAGING 116

Kleurenuitdaging: Kraft/Wit/+ Eén / Colorchallenge: Kraft/White/+ One

Oei....ik geloof dat we vaker een "Alles Mag" uitdaging moeten doen, wat een geweldig aantal deelnemers hadden we afgelopen week. En wat een klus wordt dat om daaruit een top 3 te kiezen, ga er maar aanstaan! Enorme bedankt, we waarderen jullie deelname zeer, echt super!!

Welkom deze nieuwe dinsdag met een nieuwe uitdaging en hopelijk vinden jullie deze ook makkelijk genoeg om massaal mee te doen :)

Jullie weten inmiddels dat de kleurenuitdaging gesponsord wordt door Colart/Letrset.


Zij stellen zoals elke maand weer een fantastische set Flexmarkers beschikbaar. Ze zijn er in steeds meer kleuren en wie wil er niet zo'n set winnen om haar collectie aan te vullen? Zoals deze set Metallic Markers, de prijs van deze week...

De kleurenuitdaging van deze week is niet ingewikkeld...we willen graag een kaart of project zien in de kleuren KRAFT en WIT plus ÉÉN ANDERE KLEUR. Je mag dus uiteindelijk drie kleuren op je kaart/project gebruiken, alleen je afdrukje mag andere kleuren bevatten en we snappen ook dat bloemblaadjes groen horen te zijn ;) Veel succes weer deze week en dan nu eerst maar een beetje inspiratie op doen bij onze Gastdesigner Martine en team Roze van ons DT.

Gastdesigner: Martine Bosman
Stempel: C.C. Design


Designer: Anja Bruynen
Stempel: Magnolia
Designer: Anneke Kiewiet kon door verdrietige omstandigheden deze week geen kaartje aanleveren.

Designer: Bernadet Weijs
Stempel: Saturated Canary
Designer: Hélène den Breejen
Stempel: Lili of the Valley


Designer: Mieke Wierenga
Stempel: Saturated Canary


Designer: Peggy De Schryver
Stempel: Magnolia

Designer: Petra Laagwater
Stempel: Our Craft Lounge


Designer: Ula Molenaar
Stempel: Karen's Doodles


Mooi? Ja hè? Ik vind tenminste dat de meiden weer ontzettend hun best hebben gedaan. Dus dan is het nu aan jullie om met deze uitdaging te gaan stoeien om zo die set Flexmarkers van Letraset in de wacht te kunnen slepen.

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending te verwijderen dus...LEES DE UITDAGING GOED!!!!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata

maandag 21 mei 2012

TIP VAN DE WEEK

En voor wie die spreuk van gisteren helemaal niets vindt is dit lijstje van Geertje (aangevuld met info van Wikipedia) misschien wel handig bij al die zoveel jaar getrouwd kaartjes!

Hieronder volgen twee lijsten van benamingen voor de verschillende jaren. Bij sommige jaren zijn er meerdere benamingen. Niet alle bronnen zijn eenduidig. Bovendien zijn er enkele regionale verschillen en verschillen tussen Nederland en België. Je zult zien dat bij sommige jaren hetzelfde staat...
De vetgedrukte benamingen worden het meest gevierd.

Enne...sorry voor de scheve rijtjes....krijg ze echt niet recht ;)

Duur                          Nederland                        België                            Opmerkingen

Trouwdag                  Groen                                                                    niet algemeen
14 dagen                                                            Papier
1 jaar                         Katoen                            Katoen                         soms ook Papier
2 jaar                         Papier                               Leer                              soms ook Paardehaar
3 jaar                         Leer                                  Tarwe
37½ maanden            Blik
4 jaar                         Zijde                                 Was                              soms ook Vrucht
5 jaar                         Hout                                  Hout                             soms ook Plastic
6 jaar / 6¼ jaar          IJzer                                   IJzer                             soms ook Blik of Gips of Suiker
7 jaar                         Wol                                   Wol                              soms ook Dons
8 jaar                         Klaproos                            Klaproos                       
9 jaar                         Aardewerk                         Aardewerk                   soms ook Plateelwerk of Faience 10 jaar                       Tin                                     Tin                            
11 jaar                       Staal                                  Koraal
12 jaar                       Linnen                                Zijde
12½ jaar                    Koper                                Koper
13 jaar                       Kant                                   Kant                             soms ook Meiklokje of Lelie
14 jaar                       Ivoor                                  Ivoor                             soms ook Lood
15 jaar                       Kristal                                Kristal
16 jaar                       Saffier                                Saffier                            niet algemeen                           
17 jaar                       Roos                                  Roos                              niet algemeen
18 jaar                       Turkoois                            Turkoois                         niet algemeen
19 jaar                       Linnen - Cretonne               Linnen - Cretonne          niet algemeen
20 jaar                       Porselein                             Porselein                       soms ook Kristal
21 jaar                       Opaal                                 Opaal                            niet algemeen
22 jaar                       Brons                                  Brons                            niet algemeen
23 jaar                       Beryl (steen)                       Beryl                              niet algemeen
24 jaar                       Satijn                                  Satijn                             niet algemeen
25 jaar                       Zilver                                 Zilver
26 jaar                       Jade                                   Jade                               niet algemeen
27 jaar                       Mahonie                             Mahonie                         niet algemeen
28 jaar                       Nikkel                                Nikkel                            niet algemeen
29 jaar                       Fluweel                               Fluweel                          niet algemeen
30 jaar                       Parel (ook Parelmoer)         Parel (ook Parelmoer)    niet algemeen
31 jaar                        Bezaanleder                        Bezaanleder                    niet algemeen
32 jaar                        Koper (maar zie ook 12 1/2)  Idem                           niet algemeen
33 jaar                        Porfier                                 Profier                           niet algemeen
34 jaar                        Barnsteen                            Barnsteen                       soms ook Amber
35 jaar                        Koraal                                 Robijn                           soms ook Mousseline
36 jaar                        Mousseline - Smaragd         Mousseline - Smaragd    niet algemeen
37 jaar                         Papier                                 Papier                            niet algemeen
38 jaar                         Kwik                                  Kwik                             niet algemeen
39 jaar                         Crêpe - Krip                       Crêpe - Krip                 niet algemeen
40 jaar                         Robijn                                 Smaragd
41 jaar                         IJzer                                    IJzer                              niet algemeen
42 jaar                         Parelmoer                            Parelmoer                      niet algemeen
43 jaar                         Flanel                                   Flanel                            niet algemeen
44 jaar                         Topaas                                 Topaas                         niet algemeen
45 jaar                         Saffier                                  Vermiljoen                    soms ook Verguld        
                                                                                                                     zilver of Platina
46 jaar                         Lavendel                               Lavendel                       niet algemeen
47 jaar                         Kasjmier                                Kasjmier                      niet algemeen
48 jaar                         Amethist                                Amethist                       niet algemeen
49 jaar                         Ceder                                    Ceder                           niet algemeen
50 jaar                         Goud                                    Goud
51 jaar                         Camelia                                 Camelia                        niet algemeen
52 jaar                         Toermalijn                             Toermalijn                    niet algemeen 
53 jaar                         Kers                                      Kers                            niet algemeen
54 jaar                         Hout                                      Hout                            niet algemeen
55 jaar                         Smaragd                                Orchidee                     soms ook Witgoud of Camelia
56 jaar                         Lapis Lazuli                            Lapis Lazuli                 niet algemeen
57 jaar                         Azalea                                    Azalea                        niet algemeen
58 jaar                         Esdoorn                                 Esdoorn                      niet algemeen
59 jaar                         Vison                                     Vison                          niet algemeen
60 jaar                         Diamant                                Diamant
61 jaar                         Plataan                                    Plataan                        niet algemeen
62 jaar                         Ivoor                                       Ivoor                           niet algemeen
63 jaar                         Lila                                         Lila                              niet algemeen
64 jaar                         Astrakan                                 Astrakan                      niet algemeen
65 jaar                         Briljant                                    Briljant                         soms ook Palissander
66 jaar                        Jasmijn                                     Jasmijn                         niet algemeen
67 jaar                        Chinchilla                                  Chincilla                       niet algemeen
68 jaar                        Graniet                                      Graniet                        niet algemeen
69 jaar                        Lork                                          Lork                           niet algemeen
70 jaar                        Platina                                       Platina                      soms ook Briljant
75 jaar                        Albast                                       Albast                        soms ook Kroonjuweel,
                                                                                                                        Radium of Rodium
80 jaar                        Eik                                            Eik                             soms ook Plutonium
85 jaar                         ?                                               ?      
90 jaar                        Graniet                                       Graniet
95 jaar                         ?                                                ?
100 jaar                       ?                                                ?

zondag 20 mei 2012

SPREUK VAN DE WEEK

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik heb een hele grote familie en er is altijd wel iemand zoveel jaar getrouwd. Al .. jaar een prachtig paar werd in mijn geval dan ook een beetje afgezaagd dus de spreuk van de week is deze keer:

AL .. JAAR 'PARTNERS IN CRIME'Deze kaart is voor mijn ouders die vandaag dus 46 jaar getrouwd zijn! Gelukkig zien ze er nog heel wat beter uit dan dit stel LOL

Stempel: Bugaboo - Stella Love-Person to Annoy

Fijne zondag allemaal en tot morgen!

Warme groet, Renata

zaterdag 19 mei 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken: deel 20

Je zou er bijna een prijsvraag van maken vandaag! Twee verschillende technieken en zo weinig verschil te zien. Ben benieuwd of jij zonder te kijken naar de uitleg, zo aan kunt wijzen welke digi is ingekleurd met distress inkt en welke is ingekleurd met Copics.

Petra Laagwater
Stempel: Mo Manning
Ik heb de afbeelding geprint op DPC papier met een HP laserprinter. Ik heb haar ingekleurd met mijn copic markers.
Haren: E37, 35, 33 en 31
Huid: E51
Het metaal vd fiets: C5 en C3
de wielen en de trappers: W3 en W1
Zadel en de handvatten: C7, C5 en C3
Broek: YG95, 93 en 91
Jas en schoenen: Y 26, Y, 17 en YG 20
Bontkraag: E 43 en 42
Tas, Rood: R 59, 27 en 24 en een beetje C5 voor extra schaduw
Tas, Zwart: C7 en C5
Ondergrond: E 47, 44, 43 en 42

Geertje Deelstra
Stempel Mo Manning
De digi is geprint op Canson Montval aquarelpapier 180 grams, met een epson printer met durabrite inkt.
Ik heb dit schattige meisje ingekleurd met distress inkt.

Haren:Vintage photo en Gathered twigs
Huid: Tattered rose Het metaal vd fiets: Stormy sky en Chipped sapphire
De wielen en de trappers: Iced spruce en Black soot
Zadel en de handvatten: Stormy sky en Chipped sapphire
Broek: Shabby shutters en Peeled Paint
Jas en schoenen: Wild honey en Rusty hinge
Bontkraag: Antique linen
Tas, Rood: Barn door en Aged mahogany
Tas, Zwart: Black soot