maandag 30 april 2012

VRAAG VAN DE WEEK

Ik weet niet hoe het er bij jullie voor staat maar ik heb heel lang lopen tobben met het opbergen van mijn 30,5 x 30,5 cm papier.

Uiteindelijk heb ik mijn cardstock, losse vellen in diverse kleuren opgeborgen in een oude platenkoffer (waar inmiddels de sluitingsklep vanaf is en die echt propvol zit....vandaag op de kleedjesmarkt misschien op zoek naar een (paar) nieuwe...). De pakken wit en kraft liggen gewoon op een plank.


Ik heb mijn dessinpapier (evt. met bijpassend cardstock) in kratten staan met daarvoor kleine plastic bakjes (tegen het onderuit schuiven) met restjes. Series die bij elkaar horen zitten met een klemmetje aan elkaar.


En de kleinere vellen en blokjes zitten nog in ordners, in plastic mappen.


Ben heel benieuwd hoe jullie het doen dus vandaar dat de vraag van de week luidt:

HOE BERGEN JULLIE JE (30,5 X 30,5 CM) PAPIER OP?

Misschien leuk om een foto op je blog te plaatsen? Zet dan hieronder even een link zodat we jou manier kunnen komen bekijken.

Fijne koninginnedag en tot morgen!

Warme groet, Renata

zondag 29 april 2012

SPREUK VAN DE WEEK


IN HET ZIEKENHUIS LIGGEN IS NIET ZO FIJN MAAR ELK NADEEL HEEFT ZIJN VOORDEEL... JE KRIJGT IN IEDER GEVAL ONTBIJT OP BED!


De buitenkant van de kaart:


En de spreuk aan de binnenkant:


Stempel: Karen's Doodles - Get Well Soon

Fijne zondag en tot morgen!

Warme groet, Renata

zaterdag 28 april 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 17

Wat een ontzettend leuke stempel deze Edwin with airplane! En Aletta en Hélène hebben hem ook nog eens super ingekleurd in stoere jongens kleuren! Deze week hebben we de kleurtechnieken met Flexmarkers en distress inkt "in de aanbieding". Fijne zaterdag!!!


Aletta Heij

Ingekleurd met Flexmarkers met de volgende kleuren :

Huid : Blush
Wangen : Tea Rose
Haren : Gold, Sandstone
Rood : Berry Red, Crimson, Lipstick Red
Blauw : Storm Blue, Surf Blue, Duck Egg
Geel : Gold
Groen : Charteuse

Gestempeld met Memento inkt op Perfect Blending Paper van Nicole Verkooijen.Hélène den Breejen

Ingekleurd met distress inkt (pads):
- tattered rose
- aged mahogany
- antique linen
- vintage photo
- stormy sky
- fired brick
- peeled paint
- scattered straw

Gestempeld met Stazon black op Cotmann 190 grams aquarel papier

vrijdag 27 april 2012

WORKSHOP 35: Giletkaart

Al geruime tijd geleden zag Jolanda een vestkaart op M@rjans blog. Jolanda heeft hier heel origineel een eigen draai aan gegeven en deelt dit patroon en haar eigen uitwerking daarvan graag met de fans van "Elke Kaart Een Feestje!
Als je het A4 formaat gebruikt past het precies om een literfles.
Als je A5 formaat gebruikt is het ook leuk op een kaart.
 Onderstaan de kaart heb ik met A5 formaat gemaakt.

Benodigdheden:
- schaar,potlood,vouwbeentje
- lijm plakband
-design papier dubbelzijdig
- wasknijpers
- lintjes en kantjes.

Je maakt eerst een kopie van het papier.
Vervolgens knip je dit uit!
Je plakt het met lijm die je weer los kun trekken (fotolijm of dubbel gevouwen plakband vast).
Je kunt het ook omtrekken wat je maar makkelijk vind.
Op dubbelzijdig design papier.


Nu kun het patroon langs de lijnen uitknippen.
Haal het papier er weer af als je het patroon geknipt hebt.


Vouw het jasje dubbel op de naden.Je ziet dat het dubbelzijdige design papier een erg leuk effect geeft.
Vouw nu aan de bovenzijde de kleine naadjes dubbel.Deze naadjes lijm je met stevige lijm aan elkaar!
Zet het even vast met wasknijpers om te drogen.


Daarna kun je het geheel op een kaart plakken. 
Het is leuk om het te beplakken met knoopjes een corsage e.d.
Heb er nog een schaar, klosje en een label in de kraag bij gemaakt. Voor een Oom en Tante die 40 jaar getrouwd waren heb ik al eens een paar flessen versierd.
Het thema was water bij de wijn doen!
 Dat moet je wel goed kunnen als je al 40 jaar samen bent.
Daarvoor heb je nodig:
 - Houten wijn doos voor 2 flessen.
- 1 fles water en 1 fles wijn.
- Verschillende soorten desingh papier.
 - verder idem als boven.


Voor het gilet van mijn oom heb ik mannen design papier gebruikt. Heb er met de hand fluweel band omheen genaaid en een vlinderstrik gemaakt.Verder knoopjes gebruikt.
Voor mijn tante heb ik bloemen papier gebruikt. Hier heb ik met de hand kant omheen genaaid en zakjes op gemaakt. De corsage is gemaakt van gehaakte bloemen.

Vervolgens heb ik de houten wijn doos versierd.


Omdat ik ook nog geld wilde geven heb ik er nog een mini tasje bij gemaakt om het geld in te stoppen.


Mijn tante vond het zo mooi dat iedereen het moest bekijken.
Erg leuk als mensen zo blij met je cadeau zijn.
Hoop dat je door deze workshop geïnspireerd bent geraakt!
Ik heb er veel plezier van gehad.

Succes en groetjes Jolanda.

donderdag 26 april 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 111Zeg nou eerlijk, hier konden we toch niet omheen...wat een prachtige zelfgemaakte bloem en ook de bijbehorende label is ontzettend mooi! KARIN van harte gefeliciteerd met je overwinning, jij bent de winnaar van de bloemenponsen van Nellie Snellen. Je mag Mariska een mailtje sturen (e-mail button) om je prijs te claimen.

Natuurlijk hebben wij nog veel meer prachtige bloemen gezien, ik noem hier een paar dames die ook hoge ogen scoorde... Susan, Jolanda, Ingrid en Marcella. Top dames!

Fijne dag en graag tot morgen!

Warme groet,

Renata

woensdag 25 april 2012

Creacolumn {2}: Destressen

De opvallende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat er een spelfout in de titel staat. Maar dat was nu ook net de bedoeling. Want vandaag ga ik het niet hebben over distressen maar over DEstressen.

Ik kan me zelf helemaal destressen als ik me terugtrek in mijn knutselhok. Stempelen, inkleuren, papier bij elkaar zoeken, bijpassend lint, knoopjes en andere frutsels in dezelfde kleuren. Lekker zoeken in m’n kasten vol scrapspullen. Even de knop om, de dagelijkse sleur en zorgen een momentje proberen te vergeten en bezig zijn met wat je graag doet. De één pakt een boek, de ander gaat computeren en weer een ander hardlopen. Het hoofd leegmaken daar gaat het eigenlijk om. Even je zinnen verzetten en bezig zijn met sprookjesachtige stempeltaferelen en mooie plaatjes, de fantasie laten spreken en mooie kaartjes en projectjes creëren.

Wat zou het toch mooi zijn als iedereen iedere dag een klein destressmomentje zou hebben. Even niet rennen vliegen vallen opstaan en weer doorgaan, even geen zorgen. Even tijd voor jezelf, even destressen met stempels en papier. Want ik zeg eerlijk, na zo’n knutseluurtje (of twee ;) voel ik me, hoe moe ik soms ben, weer heerlijk "uitgerust". Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken maar ben wel heel benieuwd hoe jullie het kaarten maken ervaren. Is het ook een middel om even tot jezelf te komen, uit te rusten of is het iets waarin je alleen je creativiteit kwijt kunt en verder niets? Wat betekent kaarten maken voor jullie? Is het een lifestyle, slechts een leuke hobby of misschien is het iets dat je alleen doet als je je verveelt?

dinsdag 24 april 2012

UITDAGING 112

Kleurenuitdaging met als OPTIE het thema "You've got mail" / Colorchallenge with OPTIONAL theme "You've got mail"


Een hele goede dinsdag weer lieve mensen! Hebben jullie er weer zin in? Wij wel hoor want we hebben weer een hele leuke uitdaging voor jullie deze week! Maar niet voordat wij alle deelnemers van onze zelfgemaakte bloemen uitdaging van vorige week hebben bedankt. Wauw wat waren dat er lekker veel en wat een gave bloemen zaten er tussen zeg, heel inspirerend!

Maar nu wil ik eerst vanaf deze plek onze gastdesigner van deze maand: Astrid Broer bedanken voor haar fantastische bijdragen met als klap op de vuurpijl dit waanzinnig mooie kaartje met een heel lief stempeltje van Saturated Canary. Ik doe het dit keer op deze manier omdat ik Astrid stom genoeg de verkeerde kleuren had doorgegeven. Maar het kaartje is te mooi om het jullie te onthouden dus dan zetten we haar op deze manier nog even in de spotlights. Astrid bedankt meid!


Okee, wat zijn de kleuren dan wél...die zijn afgeleid van onderstaande Flexmarker Set die deze week aan de winnaar geschonken wordt door onze sponsor Letraset/ColartGebruik de lentekleuren: geel, lichtblauw, lichtgroen, abrikoos.

Je mag uit deze kleuren je eigen combinatie samenstellen maar het is wel de bedoeling dat je kaart echt uit de kleuren van de uitdaging bestaat. Als je maar 1 kleur kiest moet je kaart dus ook hoofdzakelijk uit die kleur bestaan en niet ook nog uit andere kleuren die niet in het schema zitten. Kies je 3 kleuren dan moet je kaart uit die 3 kleuren bestaan en niet uit ook nog andere kleuren. Zijn er in je stempeltje andere kleuren nodig (huid/haar/vacht/boom/houten bankje) dan is dat natuurlijk geen probleem.

Als extra optie heb ik het thema "You've got mail" bedacht. Wat kun je hier mee doen, nou ten eerste een stempeltje gebruiken waar een enveloppe op voor komt, een pakketje of andere post. Envelopjes of postzegels op je kaart verwerken. Een bijzondere envelop maken of zo'n prachtige brievenbus zoals Bernadet deed. Mogelijkheden genoeg dus!

Zó deed team Roze het...

Petra Laagwater
Stempel: Teddy Bo


Ula Molenaar
Stempel: Elisabeth BellAnja Bruynen
Stempel: Teddy Bo


Anneke Kiewiet
Stempel: Mo's Digital Pencils


Bernadet Weijs
Stempel: Saturated Canary


Hélène den Breejen
Stempel: Magnolia


Mieke Wierenga
Stempel: Cuddly Buddly


Peggy De Schrijver
Stempel: Magnolia


Leuk, leuk, leuk!!! Oh wat jammer dat ik geen tijd had om mee te doen want ik vond dit thema zooooo leuk. Ik hoop dat jullie er ook door geïnspireerd zijn, zo niet door het thema zelf dan toch door de onwijs leuke kaarten of de brievenbus die het DT gemaakt heeft! Echt geweldig weer dames.  En wat zijn er veel én leuke stempeltjes met dit thema (wilde zelf met Whiff of Joy aan de slag) te koop zeg...het zal me niets verbazen als ook jij zo'n stempeltje of toch in ieder geval zo'n afdrukje hebt liggen. Afstoffen die handel en aan de slag! Enne vergeet niet om met de juiste kleuren te werken :)

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending te verwijderen dus...LEES DE UITDAGING GOED!!!!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renata

maandag 23 april 2012

TIP VAN DE WEEK


De tip van de week komt deze keer van Arjette, zij vond DEZE site waar "Sureya" de meest leuke Manga en Anime tekeningen heeft staan die je gratis kunt downloaden.

Dubbelklik op een tekening dan zie je rechts bovenaan "Download Image" staan. Klik daar op en de tekening verschijnt heel groot in beeld. Nu kun je er met je rechter muisknop op klikken en de afbeelding opslaan op je computer.

Er zitten echt juweeltjes tussen als je van deze stijl houdt (erg leuk voor tienerkaarten!).

Veel plezier er van!

Warme groet, Renata

zondag 22 april 2012

SPREUK VAN DE WEEK


De spreuk van deze week doet het erg leuk op een kaart voor iemand die met pensioen gaat...

IK BEN NIET LUI...IK BEN EEN GENEZEN WORKAHOLIC!
I'M NOT LAZY...I'M A RECOVERED WORKAHOLIC!


Fijne zondag!

Warme groet, Renata

zaterdag 21 april 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 16

Zaterdag wordt ook wel klusjesdag genoemd maar bij EKEF is zaterdag gebombardeerd tot kleurdag. Deel 16 alweer van onze rubriek 1 stempel, 2 inkleurtechnieken. Bernadet is aan de slag gegaan met Prisma en Derwent potloden. Mariska wilde eigenlijk aan de slag met de nieuwe distress markers maar dat viel een beetje tegen dus heeft ze gewoon de Copics gebruikt.

Mariska van der Linde
Stempel: Magnolia - Tilda with Blue Banket


Ik heb gestempeld op Perfect Coloring Paper van Transotype. Gekocht bij Doe@ding, voor 2,95 per 10 vel. De volgende kleuren Copics markers zijn gebruikt:

Haar en schoenen: E33, E35, E37, blender
Jurkje en kussentje: B91, B93, B95, E97
Bloesje en sokjes: RV11, RV95, R83
Huid: E00, E11, E21
Schaduw: W0, W1, W2, W3, blender


Bernadet Weijs
Stempel: Magnolia - Tilda with Blue Banket


Tilda heb ik gestempeld op papier wat ik bij Doe@ding gekocht heb. (sorry, er staat geen naam op, maar het is briefkaartmodel en creme kleurig) en uitstekend geschikt om in te kleuren met Prisma en Derwent potloden, waar ik dus ook mee  ingekleurd heb.
Gezicht: PC927 - PC939
Jurkje: PC939
Schortje: PC10 - PC1021
Doekje: PC1021 - PC939
Schoenen: PC941 - PC946 - DerwentC510
Haren: PC997 - PC941-DerwentC530-PC947- PC948
Strikjes in haren: PC1020 - PC1021vrijdag 20 april 2012

WORKSHOP 35: Labelkaart

Dat hele leuke en originele kaarten helemaal niet zo ingewikkeld hoeven te zijn, bewijst dit schattige labelkaartje van Peggy wel. Met slechts 1 vel dessinpapier als basis maak je vrij eenvoudig deze labelkaart. Het resultaat is origineel, verrassend en echt superleuk!!!

Benodigdheden:
Dessin papier 28cm x 21,6cm
Smalle dubbelzijdige tape
cardstock of labels
Embellishments

Neem een stuk dubbelzijdig dessin papier van 28cm x 21,6cm


Vouw het stuk dessin papier dubbel langs de lange zijde
en nogmaals dubbelvouw het papier opnieuw open en snij het papier
aan de vouwlijn van linkerzijde naar het midden


Vouw de rechter onderhoek zodat de onderste zijde
de middenste score lijn raakt


Vouw de linker boven hoek naar beneden maar laat
3,8 cm tussen de hoek en de middenste score lijn


Vouw nu de linker boven zijde naar rechts


En de onderste linker zijde achter de gevouwen hoek


Vouw nu de onderste hoek over de reeds gevouwen hoek


Gebruik nu dubbelzijdige tape om het kaartje
aan elkaar te kleven.
Let wel op geen tape gebruiken aan de
diagonale zijden.

Je kan nu het kaartje versieren naar eigen smaak
en er ook tags aan toevoegen
Hopelijk is deze workshop wat duidelijk.
Veel creatief plezier ....
 

donderdag 19 april 2012

WINNAAR VAN UITDAGING 110Wie herkent haar kaart....jij MARIANNE?? Stoer is ie hè, met leuke details en weer heel netjes afgewerkt, een echte winnaar dus.

Wat we o.a. ook mooie, stoere kaarten vonden waren die van Marjolijn, Marijke, Merit en Antoinette maar zij kregen dus (net) niet genoeg punten. En natuurlijk waren er nog véél meer dames die de nodige puntjes kregen voor hun gave kaartjes, top hoor dames we vonden het weer niet gemakkelijk!

Marianne, heel hartelijk gefeliciteerd, jij gaat er met de drie digi's van Karen's Doodles vandoor. Je mag me een mailtje sturen met je keuze en Mariska voor de winnaarsbutton. Je vind onze email adressen onder de emailbutton.

Fijne dag en tot morgen maar weer!

Warme groet, Renata