zaterdag 31 maart 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken: deel 13

Wat een ontzettend leuke reacties krijgen we binnen op onze 750 volgers candy! Nog niet meegedaan. Klik dan even links van dit bericht op de candy blinkie en doe gezellig mee!!!

Uit de reacties op de candy blijkt maar weer dat ook onze rubriek 1 stempel, 2 inkleurtechnieken heel populair is. En dat is natuurlijk helemaal niet zo raar als je weet wat een kleurtalenten wij in ons team verzameld hebben. Neem nou bijvoorbeeld Jolanda en Renata, zij hebben de digitale stempel Brooklyn Babe van KennyK Downloads gebruikt en deze beiden met de voor hun vertrouwde techniek ingekleurd.

Renata van Miltenburg


Ik heb de digi geprint op een correspondentie kaartje van de HEMA met de MP270 van Canon en ik gebruik originele inkt. Daarna heb ik haar ingekleurd met Prismacolor (PC) en Derwent (C) potloden.

Huid: PC927 (Light Peach) en PC939 (Peach)
Blosjes: PC929 (Pink)
Ogen: PC946 (Dark Brown)
Haar en broek: PC1080 (Beige Sienna), PC1094 (Sandbar Brown), PC1082 (Chocolate) en een vleugje PC946 (Dark Brown)
Hemdje en lippen: PC1031 (Henna) en C200 (Bright Pink)
Jasje, sokken, oogschaduw en lolly: C190 (Pink) en C210 (Pink Lavender)
Pet en schoenen: PC1068 (French Grey 10%), PC914 (Cream), PC1031 (Henna), C210 (Bright Pink)en C190 (Pink)

***

Jolanda Cuper


Mijn afbeelding is ingekleurd met Copics.
Heb de digi geprint op speciaal Copic papier.
Huid: E51,E53 en E93 voor de blosjes.
Roze: twee kleuren R85 en RV 10.
Bruin: twee kleuren E13 en E11.

Mijn kleuren zijn donkerder omdat ik geen lichtere tinten Copics heb.vrijdag 30 maart 2012

WORKSHOP 32: Paasverrassing

Omdat het bijna Pasen is wilde Jolanda iets voor Pasen maken. Elk jaar krijgt mijn moeder een paasei en dit jaar heb ik deze voor haar gemaakt en ze was er erg blij mee.

Benodigdheden: 
- schaar, snijmes. 
- pen.potlood,stift,lineaal. 
- pizza doos. 
- 6x desingpapier of cardstok.
 - 1 paasei van de V&D 
- kleine eieren en chocolade beestjes. 
- stempels 
- bloemen en vlinder stansen.


We starten met het maken van een mal.Hieronder volgt een voorbeeld van een mal. Het is belangrijk dat je dit dubbel knipt en aan alle zijden gelijk is.


Doe dit met oud papier.Het kan de eerst keer mislukken.

Zorg dat ei dat je wilt gebruiken in jou mal past.
Neem een pizzadoos en teken jou mal 1 keer op de deksel en 1 keer op de bodem na. Dan ga je dit uitknippen.
Je hebt als het goed is dan 2 precies dezelfde mallen.
Teken deze af zodat ze in elkaar passen. Knip bij 1 van de mallen de bovenkant open.
Schuif de mallen in elkaar en zorg ervoor dat en een versterkend stukje karton tussen gestopt wordt.Lijm alles goed aan elkaar met boekbinders lijm.
Neem het plastic uit de grote paasei doos waar het ei in zit. Knip dit aan 4 zijden in en maak er een stevige onderkant van door het met plakband om te winden.
Kijk of het ei er zo in past.Als dit lukt kun je gaan starten met versieren.
Voor de onderkant heb ik 2 bladen groen gebruikt en overgetrokken. Knip het ruimer uit dan past het altijd. Je kunt het beter bijknippen dan dat het te klein is uitgeknipt.
Als je alles geknipt hebt heb je 4 onderzijden en 4 bogen.
Vouw de boog exact dubbel en lijm het op de mal van de pizza doos. Doe dit met boekbinders lijm dit geeft extra stevigheid.Zo ook met alle ander mallen.
Maak nu een hekje om om de vierkante eihouder van het grote ei te lijmen.
Lijm het hekje met stevige lijm eromheen.
Dit zijn al mijn gestempelde en ingekleurde versiersels.
Die kun je op verschillende plaatsen op het ei plakken.
Als je alles versierd hebt ga je de eieren erbij leggen en dan krijg je dit.
Zo dat was het dan weer! Ik wens jullie veel plezier met het maken! Als er vragen zijn stel ze dan gerust! Groetjes,
Jolanda.

donderdag 29 maart 2012

WINNAAR VAN UTDAGING 107

Is ie weer niet geweldig, de winnaar van deze week? Deze prachtige kaart is gemaakt door MARCELLA. Enig dat gehaakte randje, bijzonder model, stippen in overvloed, lekker kleurtje en keurig afgewerkt. Geen wonder dat deze kaart veel punten kreeg, punten die weer heel erg verdeeld werden uitgedeeld, Marijke scoorde weer goed maar ook Angela, Lenny, Mariken, Zwaan en Jose kregen het nodige aantal punten en daarnaast nog een heel aantal dames. Er zijn dan ook steeds zovéél mooie kaarten dat het voor ons bijna ondoenlijk is om allemaal een top 3 samen te stellen waaruit dan de uiteindelijke winnaar tevoorschijn komt... Maarrrr, gelukkig is het toch weer gelukt :) Marcella, gefeliciteerd! Je mag Mariska even een mailtje sturen (email button) zodat zij je het pakketje van Nellie Snellen toe kan sturen. Veel plezier er van. Warme groet, Renata

woensdag 28 maart 2012

Candy in de Spotlight!!!

Ja dames jullie lezen het goed. Deze woensdag geen Sponsor in de Spotlight maar "Candy in de Spotlight"!!! Het is natuurlijk niet zo dat wij onze sponsor van deze week (Flexmarkers) geen warm hart toedragen maar na de introductie van de nieuwe kleuren markers vorige maand, is er vandaag niet heel veel nieuws te melden. Maar wij hebben wel leuk nieuws!

Vorige week heeft zich namelijk de 750e blogvolger gemeld, is dat niet super?! Inmiddels zijn we alweer over de 750 volgers heen maar ik had jullie nog een leuke candy beloofd. Dus daar is 'tie dan:


Een mooie set met houten hart om te pimpen, prachtig nieuw Tilda papier, bijpassend cardstock, twee stempels van Magnolia, mooi bloemenlint en een rol van dat geweldige kreukellint, een bosje bijpassende bloemen, oftewel allemaal #leukleukleuk!

We hadden eerst hele ingewikkelde opdrachtjes bedacht: "Loop naar het dichtsbijzijnde raam, doe het open, roep naar buiten hoe geweldig jullie "Elke Kaart Een Feestje!" vinden, loop terug naar je pc, laat ons weten hoeveel mensen je raar aankeken en je maakt kans op de candy." Maar weet je, dat is dan weer zo lastig controleren of je dat daadwerkelijk hebt gedaan en welk criteria hanteren we voor "raar" bij raar aankijken dus vandaar dat we onze opdracht maar iets eenvoudiger hebben gemaakt *lol*.

Dus als je mee wilt doen met de candy en kans wilt maken op bovenstaande goodies, dan doe het volgende:
  1. Je wordt volger van ons blog (als je dat nog niet bent natuurlijk). 
  2. Je voegt onderaan dit bericht je naam toe met een link naar je blog.
  3. Dan laat je ook een reactie op dit berichtje achter waarin je schrijft waarom je EKEF zo geweldig leuk vindt en waarom juist jij deze candy wil winnen.
  4. Je vertelt zo veel mogelijk mensen over onze candy daarvoor kun je onderstaande blinkie gebruiken.
Je kunt meedoen met deze candy tot woensdag 4 april 2012 - 12.00 uur. Als aanvulling hierop kan ik jullie nog melden dat we al contact hebben met een hele leuke sponsor die ons een goody bag wil verloten als we 1.000 volgers hebben. Vertel dus aan iedereen dat het hier zo'n gezellige boel is zodat we bij 1.000 volgers weeri iets leuks kunnen verloten. De winnaar van deze candy maken we woensdagavond 4 april de winnaar bekend. Heel veel geluk!

dinsdag 27 maart 2012

UITDAGING 108

Kleurenuitdaging met als OPTIE "Laat ons lachen" (gebruik een grappige stempel) / Colorchallenge with OPTIONAL "Make us lauch" (use a funny stamp)

Een hele goede dinsdag lieve mensen daar zijn we weer. Genieten jullie ook zo van dat fantastische lenteweer? Ik heb zowaar al een lekker kleurtje in mijn gezicht. Ietsje minder deelnemers deze week en ik verdenk jullie er dan ook van dat jullie lekker van het stralende weer genoten hebben. Tuin lenteklaar gemaakt natuurlijk, al het dode spul er uit en alvast potten gevuld met violen of misschien zelfs wel met een goed boek in het zonnetje. Niks fijners dan die eerste zonnige dagen na een lange winter en dan hebben we even minder tijd voor de hobby natuurlijk!

We hopen dat jullie voor de volgende uitdaging een uitzondering maken want we hebben weer een fantastische set flexmarkers weg te geven van onze sponsor Letraset/Colart


De set die jullie deze week kunnen winnen is deze:


En dit zijn tevens de kleuren van onze uitdaging! Je mag je eigen combinatie samenstellen. Je kunt alle kleuren gebruiken of drie of maar één. Het is de bedoeling dat je kaart echt uit de kleuren van de uitdaging bestaat. Als je maar 1 kleur kiest moet je kaart dus ook hoofdzakelijk uit die kleur bestaan en niet ook nog uit andere kleuren die niet in het schema zitten. Kies je 3 kleuren dan moet je kaart uit die 3 kleuren bestaan en niet uit ook nog andere kleuren. Natuurlijk geldt dit niet voor huid, haar of vacht en als er bijvoorbeeld een klein beetje groen van bloemblaadjes bij zit is dat natuurlijk ook geen probleem. Jullie begrijpen wel wat we bedoelen ;)

Allereerst het laatste kaartje van onze gastdesigner van deze maand, "onze" Nicolet. Ontzettend bedankt dat je ons deze maand met je mooie kaartjes wilde verblijden Nicolet, jammer dat het er al weer op zit!

Gastdesigner: Nicolet Mulder
Stempel: Hänglar and Stänglar (?)


En hieronder de voorbeelden van team Roze,  hopelijk toveren we met de grappige stempels die we gebruikt hebben een glimlach op jullie gezicht.

Mieke Wierenga
Stempel: Mo's Digital Pencil


Peggy De Schryver
Stempel: Mo's Digital Pencil


Petra Laagwater
Stempel: Mo's Digital Pencil


Ula Molenaar
Stempel: Penny BlackAnja Bruynen
Stempel: Sassy Cheryls


Anneke Kiewiet
Stempel: Karen's Doodles


Bernadet weijs
Stempel: ?


Hélène den Breejen
Stempel: Mo's Digital Pencil


Renata van Miltenburg
Stempel: Art Impressions


Wat een grappige stempels zijn er toch te krijgen hè, dat onderdeel van de uitdaging (optioneel) zal in ieder geval niet al te moeilijk zijn en met deze kleuren kunnen jullie vast ook wel uit de voeten.

Je mag net als anders weer alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht! Voldoe je niet aan de uitdaging, op welke manier dan ook dan zijn wij helaas genoodzaakt om je inzending te verwijderen dus...LEES DE UITDAGING GOED!!!!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, Renatamaandag 26 maart 2012

TIP VAN DE WEEK

Onze Geertje kwam met de volgende tip:

"Bij Euroland hebben ze tegenwoordig ook een hele grote hobbyhoek. Hier zijn Joy stansen te koop voor een klein prijsje.
Ook hebben ze 3 verschillende sets copic ciao markers voor 15 euro
."

Misschien is er een Euroland bij je in de buurt en kun je er je slag slaan!

Warme groet, Renata

zondag 25 maart 2012

SPREUK VAN DE WEEK

DANS JE DROOM DE WERELD INWarme groet, Renata

zaterdag 24 maart 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 12

Tilly, het meisje op de stempel van High Hopes die Gretha en Renata hebben gebruikt, heeft duidelijk last van een gevalletje voorjaarschoonmaak *lol*, wat wil je ook met zulk een prachtig lenteweer!!! Geniet van hun prachtig verfijnde kleurtechnieken, zijn deze ingekleurde afdrukjes geen ware kunstwerkjes???

Gretha en Renata hebben de stempel Tidy Up Tilly van High Hopes gebruikt.

Gretha Bakker


Voor het inkleuren van het afdrukje heb ik aquarelpapier van Cotman van 190 gram gebruikt.
De stempel heb ik ingekleurd met de distress inkt.
huid - tattered rose, vintage photo, aged mahogany
haar - antique linen, vintage photo
blouse - scattered straw, brushed corduroy
tuinbroek - broken china, stormy sky
schoenen - vintage photo, black soot
veger - antique linen, vintage photo, aged mahogany, walnut stain
blik - black soot, vintage photo
kwast - black soot, vintage photo
grond - walnut stain
achtergrond - broken china

Renata van Miltenburg


Mijn afdrukje is gestempeld op een correspondentiekaartje van de HEMA met Versafine en is ingekleurd met potloden van Prismacolor, ik heb de volgende kleuren gebruikt:

huid - PC927/light peach en PC939/peach
blosjes - PC929/pink
haar en stelen van bezem en kwast - PC1085/peach beige, PC1080/beige sienna en PC1094/sandbar brown
blouse en haren bezem - PC940/sand, PC942/yellow ochre, PC 1034/goldenrod en een vleugje PC921/pale vermillion
tuinbroek en haarbandjes - PC992/light aqua, PC905/aqua marine, PC901/indigo blue en een vleugje PC1007/imperial violet
schoenen - PC1085/peach beige, PC1080/beige sienna, PC1034/goldenrod, PC1065/cool grey 70%, PC1067/cool grey 90% en PC935/black
blik - PC949/metallic silver en PC1065/cool grey 70%
haren kwast - PC1068/french grey 10% en PC949/metallic silver
grond - PC1080/beige sienna, PC1094/sandbar en PC1099/espresso
achtergrond - PC1087/powder blue, PC949/metallic silver en een vleugje PC1007/imperial violet.

vrijdag 23 maart 2012

WORKSHOP 31: Criss Cross Card

O dames, genieten jullie ook zo van het heerlijk lenteweer? Gisteren heb ik zomaar even een half uurtje in de  tuin gezeten en heerlijk van het zonnetje genoten. Het geeft weer zoveel energie! En die energie hebben jullie ook hard nodig want we zetten jullie weer aan het werk met een leuke workshop. Peggy laat duidelijk zien hoe je een prachtige criss cross card kunt maken. Willen jullie aan ons en aan andere EKEF-fans laten zien wat je met deze of  1 van onze andere workshops hebt gemaakt, dan vinden we het heel leuk het resultaat te zien. Je kunt je foto van je project uploaden op de wall van onze Facebookpagina!

En we hebben nog een ander leuk berichtje. Bij het bereiken van 750 volgers op het blog, verloten we onder onze blogvolgers een cadeautje!!! Zodra de 750e volger zich gemeld heeft, vertellen we hierover meer.


Benodigdheden

Meetlat
Tape
Embellishments
Hoekpons
cardstock
2 stukken 10,5 cm x 28 cm
9 cm x 13,5 cm
8,5 cm x 13 cm
3,5 cm x 28,5 cm
dessin papier
10 cm x 12,5 cm

Neem de cardstock stukken van 10,5 x 28 en score ze op 14 cm


Snij nu van het midden diagonaal naar linksen het andere stuk van het midden diagonaal naar rechts


Breng dubbelzijdige tape aan


en kleef de twee stukken aan elkaar


Neem nu het dessin papier en snij het diagonaal door.
Ik heb dubbelzijdig dessin papier gebruikt zo heb ik twee
verschillende dessins op m'n kaartKleef hier ook dubbelzijdige tape op en kleef op de cardstockKleef nu op de binnenzijde dubbelzijdige tape maar gebruik
de smalle versieNeem nu de twee stukken cardstock
9 cm x 13,5 cm
8,5 cm x 13 cm
en rond bovenaan de hoeken af


Breng dubbelzijdige tape aan en kleef ze op elkaar


Neem nu de lange strook cardstock en score op 12 cm en 26,6 cm
kleef aan het einde van de strook een smalle strip
dubbelzijdige tape


Schuif de smalle strook over de kaart


Nu kan je jouw kaart versieren en dan is deze kaart klaar.


Hier nog een voorbeeld


Hopelijk vinden jullie dit een leuke workshop.
Veel creatief plezier ermee.
Groetjes,
Peggy