dinsdag 31 januari 2012

UITDAGING 100!

Maak een kaart voor iemand om wie je geeft / Make a card for someone special.

Een hele goede dinsdag lieve mensen, tijd voor een nieuwe uitdaging. Maar eerst even iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan de kleurenuitdaging van afgelopen week. Wauw...wat waren er weer veel deelnemers, super!! En wat een onwijs gave kaartjes en projecten waren het weer, dat wordt dus een hele klus voor ons om daar een winnaar uit te kiezen.

Eerst maar eens onze sponsor van deze week voorstellen en dat is Bunny Zoe's Crafts / Wags 'n Whiskers, niet slecht hè?

gif maker


Morgen meer over deze fantastische sponsor en dan verteld Mariska ook wat Nikki beschikbaar stelt voor de winnaar.

Zij heeft ook gezorgd voor enkele Wags 'n Wiskers stempels die wij als design team mochten gebruiken voor de uitdaging van deze week: maak een kaart voor iemand om wie je geeft. Appeltje, eitje toch, we hebben allemaal lieve mensen om ons heen die het af en toe verdienen om een beetje verwend te worden. Mensen die je soms vergeet te vertellen hoe zeer je ze waardeert, hoe bijzonder ze zijn of hoeveel je van ze houdt...nou voor die mensen gaan we deze week een kaartje maken. Enne...niet alleen maken, ook opsturen hoor!

Dit hebben de dames van team Roze er van gemaakt:

Anja Bruynen
Stempel: Waggs'n Whiskers-Fairy Laily


Anneke Kiewiet
Stempel: Wags'n Whiskers - Fairy Hannah Digi


Bernadet Weijs
Stempel: Wags 'n Whiskers - Fairy Nichola Digi


Hélène den Breejen
Stempel: Fairy HannahMieke Wierenga
Stempel: Wags 'n Whiskers - Fairy Laila


Peggy De Schryver
Stempel: Wags 'n Whiskers - Bubble Fun


Petra Laagwater
Stempel: Wags 'n Whiskers - Beary Sweet Digi


Ula Molenaar
Stempel: Wags 'n Whiskers - Beary Sweet DigiRenata van Miltenburg
Stempel: Wags 'n Whiskers - Love You Sis


Voor wie zullen deze kaartjes zijn...misschien lees je er meer over op de persoonlijke blogs van de meiden. En dan nu zelf aan de slag voor die geliefde persoon!

Je mag voor onze uitdagingen alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, EKEF DT


maandag 30 januari 2012

TIP VAN DE WEEK

Onze Arjette kwam met een hele gave tip voor deze week.

De zeer getalenteerde Krista Smit van Saturated Canary geeft een onwijs leuke freebie weg, je vindt hem HIER.

Warme groet, EKEF DT

zondag 29 januari 2012

SPREUK VAN DE WEEK

PINK ISN'T JUST A COLOR, IT'S AN ATTITUDE!


ROZE IS NIET ALLEEN EEN KLEUR, HET IS EEN LEEFWIJZE!

Warme groet, Renata

zaterdag 28 januari 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken - deel 4

Oh wat erg ik ben helemaal vergeten om het blog gisteravond bij te werken. Ik zal er met m'n hoofd wel niet helemaal bij geweest zijn. Sorry! Maar beter laat dan nooit dus hierbij de ingekleurde afdrukjes van Anneke en Geertje. Ik kan er weer kort zijn; superleuk om te zien hoe verschillend een stempel er uit kan zien wanneer je hem inkleurt met verschillende technieken!


Anneke Kiewiet
Stempel : Mo's Digital Pencil. Bossy.

Deze stempel heb ik ingekleurd met Copic Sketch markers. Het papier wat ik heb gebruikt zijn nog de oude Hema correspondentie kaartjes. Ook gebruik ik Perfect Colouring Paper en Pefect Blending Paper van Nicole Verkooyen. Mijn digi's print ik uit met mijn Canon printer de MP 270 en ik gebruik cardridges van Canon (dus het orginele inkt).

De volgende kleuren Sketch markers heb ik gebruikt:
Voor de huid, E51,E50 en voor de schaduw E53 en voor de blosjes E93. De haren heb ik ingekleurd met E44, E42, E41. Voor het geel van het jurk heb ik de kleuren YR24- YR23- Y21 en voor het blauw/groen BG13, BG11, BG10. De ondergrond heb ik met de kleuren E43, E42, E41 gedaan. De schaduw langs het plaatje heb ik gemaakt met de kleuren W2, W1, W00.

Geertje Deelstra
Stempel: Mo's Digital Pencil - Bossy


Ik heb dit afdrukje ingekleurd met derwent colorsoft potloden in combinatie met sansodor geurloze terpentine en doezelaars. Het afdrukje heb ik uitgeprint met een HP psc 1315 met originele inkt op een Hema correspondentiekaartje.

De volgende kleuren heb ik gebruikt:
Huid: C170 & C180
Haren: C600 & C640
Voor het geel in de kleding: C050 & C070
Voor het blauw/groen: C380, C390 en een beetje C650
Voor de schaduw heb ik chalks in de kleur grijs gebruikt. Voor de grond chalks in 2 verschillende bruintinten.

vrijdag 27 januari 2012

Workshop 23 - Tunnelkaart

Wat heerlijk toch, dat onze workshopdames iedere week uit het woud der tutorials en filmpjes dat op internet te vinden is, er eentje vertaalt naar het Nederlands, er een duidelijk stappenplan bij zet en voorziet van praktische foto's? Vandaag voor het eerst de beurt aan Peggy, onze nieuwe collega. Heeft ze niet ontzettend haar best gedaan? Met zo'n duidelijke uitleg is dit geweldige tunnelkaartje niet heel lastig om te maken en het geeft een fantastisch resultaat!

Bron: you tube - Tunnel card tutorial

Benodigdheden

Cardstock
Designpapier
Dubbelzijdig tape of lijm
Stans
Hoekpons
Materiaal om te versieren

Cardstock 15 x 20 (kaart)
14,5 x 11,5 (binnenin tekst)

Design papier 14,5 x 19,5 (binnenin)
14,5 x 9,5 (voorkant kaart)


De hoeken afronden van de cardstock en het design papier, maar NIET van het stuk cardstock van 14,5 x 11,5


Vouw de cardstock van 15 x 20 en het designpapier van 14,5 x 19,5 door midden


Neem het stuk design papier 14,5 x 19,5 en leg de mal die je wil gebruiken in het midden van het designpapier. TIP! Kleef de mal vast zodat deze niet verschuift. En doe dit even door je snij apparaat.


Vouw nu de twee helften van het papier nog eens naar het midden.


Kleef nu enkel op het bovenste en onderste deel van het papier dubbelzijdige tape.


Neem nu het stuk cardstock van 14,5 x 11,5 en stempel in het midden een leuke tekst.


Kleef het stuk cardstock met de tekst nu in het midden van het stuk cardstock van 15 x 20


Kleef het design papier waar je je mal hebt gebruikt nu op het stuk cardstock van 15 x 20, zorg ervoor dat je het middenste stuk niet vast kleeft.


Kleef het kleinste stuk design papier op de voorzijde van het stuk cardstock van 15 x 20 en versier naar eigen smaak

De kaart is klaar. Hopelijk was het een beetje duidelijk want dit was mijn allereerste workshop. Veel creatief plezier

Groetjes,
Peggy

donderdag 26 januari 2012

WINNAAR VAN WEEK 3 - 2012

We hebben een groot DT dus veel verschillende meningen maar onze winnaar van deze week heeft bijna bij iedereen wel wat puntjes gesprokkeld. We hebben duidelijk gekozen voor originaliteit met dit onwijs gave opbergsysteem van Arianne!!


Gefeliciteerd meid! Je mag in de webshop van Karen's Doodles 3 digi's uitzoeken die je graag wilt ontvangen en deze keuze doormailen aan mij (Renata - email button). Ik zorg dat ze zo snel mogelijk naar je toe komen.

Morgen zijn we er weer met een gezellige workshop, tot dan!

Warme groet, EKEF DT

woensdag 25 januari 2012

Sponsor in de Spotlight: Letraset / Flexmarkers


Wij van EKEF zijn er echt supertrots op dat Colart, de importeur van de Flexmarkers van Letraset bereid is om iedere maand een uitdaging te sponsoren. En de prijs die ter beschikking wordt gesteld, liegt er niet om. Iedere maand krijgt de winnaar van onze kleurenuitdaging namelijk een set bestaande uit zes (!) Flexmarkers! En het leuke, de set die je kunt winnen is de set van de betreffende kleurenuitdaging. Deze keer maken de deelnemers aan de kleurenuitdaging dus kans op onderstaande set. Nou dames ik kan echt geen enkele reden verzinnen waarom je niet mee zou doen, leuke opdracht, prachtige kleuren en een geweldige prijs! Helaas heb ik nog geen winkel gevonden die doosjes tijd verkoopt, anders had ik die zeker ook benaderd als sponsor ;))
Voor wie de Flexmarkers nog niet kent is er een zeer uitgebreide website met informatie, kleurenkaarten, tutorials, foto's en filmpjes. Wil je nog meer van Flexmarkers of andere producten van Letraset weten, dan moet je ook zeker de website van Letraset eens bezoeken. Op deze site staan ook enorm leuke tips over bijvoorbeeld het gebruik van schaduw. Echt de moeite waard om te bekijken, ook als je zelf (nog) niet met Flexmarkers kleurt!

Feestelijk groet!
Mariskadinsdag 24 januari 2012

UITDAGING 99

Blijkbaar een lastige uitdaging vorige week of dachten jullie dat je niet genoeg tijd had? Misschien moet ik hier eens een vraag van de week van maken ;) Of jullie dit soort opdrachten wél leuk vinden maar er meer tijd voor willen...

Petje af dus voor de dames die zich er wel aan gewaagd hebben!! Wat een prachtige dozen en systemen zijn er gemaakt en jullie zijn vast zelf ook blij dat jullie op een mooie, leuke manier jullie kaarten kunnen bewaren.

Helaas hebben we deze ronde ook veel inzendingen moeten verwijderen dus zorg er voor dat je de uitdaging GOED LEEST, dit voorkomt teleurstellingen. Het is een beetje een sport geworden om aan zoveel mogelijk uitdagingen tegelijk mee te doen en dan wordt er wel eens iets over het hoofd gezien ;)

Enfin we hebben een iets makkelijker opdracht dit keer... Letraset is onze sponsor deze week (morgen meer over hen en de prijs die zij beschikbaar stellen) en zal maandelijks als sponsor terug keren. De uitdaging die wij aan hun sponsoring hebben gekoppeld is een kleurenuitdaging.


Deze week mag je uit de volgende kleuren je eigen samenstelling maken en daar een kaart of project naar keuze mee maken. Je mag 1 kleur gebruiken of alle 6 of 3... Appeltje - eitje dus! We rekenen weer op veel deelnemers hoor, zet 'm op. Natuurlijk mag je gewoon aan het werk met je eigen potloden, markers, distress inkt of aquamarkers en hoef je niet persé Flexmarkers te gebruiken!


De eer aan team Turkoois:

Ellen Ruberg
Stempel: Magnolia


Geertje Deelstra
Stempel: Lili of the ValleyGretha Bakker
Stempel: Cuddly Buddly


Jolanda Cuper
Stempel: Lili of the Valley


Marja Nijholt
Stempel: Magnolia


Tinie Hoogvliet
Stempel: Mo's Digital Pencil


Aletta Heij
Stempel: MagnoliaArjette van der Ploeg
Stempel: Magnolia


Stempel: Whimsy Stamps
Wat vonden jullie er weer van? Je kunt erg veel kanten op met een aantal kleuren hè? Altijd leuk om al die verschillende resultaten te zien. En nu jullie natuurlijk...komen wij weer een kijkje nemen.

Je mag voor onze uitdagingen alle merken stempels/digi's gebruiken of zelfs helemaal geen stempel, maak er maar wat moois van!

Denk er om de kaart of het project vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

De winnaar wordt volgende week donderdag bekend gemaakt.

Fijne dag en tot morgen!

Warme groet, EKEF DT


maandag 23 januari 2012

zondag 22 januari 2012

SPREUK VAN DE WEEK

ORGANIZED PEOPLE ARE JUST TOO LAZY TO HUNT FOR THINGS!


GEORGANISEERDE MENSEN ZIJN GEWOON TE LUI OM TE ZOEKEN!

zaterdag 21 januari 2012

1 stempel, 2 kleurtechnieken - deel 3

Het is zaterdag, dus tijd voor onze rubriek 1 stempel, 2 kleurtechnieken. Ellen en Bernadet laten zien dat het inkleuren met Copics en het inkleuren met potloden, een compleet ander effect geeft. Zelf vinden wij het keer op keer ontzettend leuk om de twee exemplaren te zien. En jullie?


Ellen Ruberg
Stempel: Saturated Canary - Rainy Day


Ik heb deze stempel ingekleurd met Copic Sketch Markers op DCP papier van 190 gram. Dat is veruit mijn favoriete papier voor het kleuren met Copics omdat het niet "bloedt". Het enige nadeel van dit papier is dat het wat minder goed blend; de kleuren lopen wat minder goed in elkaar over. Normaal, als je afdrukje op een kaart verwerkt wordt, valt dit niet zo erg op. Nu ik dit afdrukje zo vergroot heb valt het me eigenlijk pas op hoe goed je de kleurlijnen nog ziet. Voor de huid gebruik ik meestal E53 en E51, voor de blosjes R020. De haren zijn gekleurd met E37, E35 en E31. Voor de jurk heb ik de serie RV25, RV23, RV21 en RV10 gebruikt en voor de laarsjes en de paraplu YG17, YG 13 en YG11.

Bernadet Weijs


Ik heb hetzelfde afdrukje ingekleurd, maar dan met Prisma Color Premier kleurpotloden.
Het papier wat ik gebruikt heb: Smooth Surface Cartridge Pad, het is van Windsor & Newton 220 gr.
Ik vind het superpapier voor de kleurpotloden, niet dat witte, maar een beetje creme-kleurig.
De digi is uitgeprint met de HP Photosmart  C4180, ik gebruik de originele inkt en heb geen last van uitlopen.
Voor de huid heb ik PC 927 en PC 939 gebruikt.
Jurk:  PC 1018 en PC 929
Laarzen en paraplu: PC 910 en PC 909
Haren: PC 941, PC 946 en PC 947

vrijdag 20 januari 2012

WORKSHOP 22: Tri Shutter Card

Op een regenachtige vrijdag als deze is er toch niets fijner dan heerlijk te knutselen. Kachel lekker aan, de voeten in pantoffeltjes gestoken en een kop koffie of thee erbij. Missschien een idee om de "beroemde" tri-shutter card eens te maken! Marja heeft een workshop voor jullie gemaakt waardoor het een "piece of cake" is om deze kaart te maken. Over een piece of cake gesproken; een heerlijk taartje bij die thee of koffie is ook een goed idee ;)

Bron: You Tube - splitcoaststampers

Benodigheden: Cardstock
Designpapier
Stempel afdrukje
Potlood/ Schaar/ Liniaal
Dubbelzijdig tape of lijm
Ovale stans bv multi frame/ nestabiliti
Materiaal om te versieren.

Snij een stuk cardstock van 30 cm x 14 cm.
Ril dit op 5 cm - 10 cm - 20 cm en 25 cm.
Aan de beide lange zijkanten rillen op 3,8 cm.
Vanaf de 5 cm rillijn tot de 25 cm rillijn insnijden.


Nu wordt de kaart gevouwen, de eerste vouw naar boven.


Op de 2e rillijn naar beneden, 3e omhoog en de 4e naar beneden.


Vouw nu het middenstuk tegenovergesteld, dus als de buitenste vouw naar boven is, doe de vouw van het middenstuk dan naar beneden.


Je kunt nu als je wil de randen beinkten.


Snij nu uit een andere kleur cardstock:
4 van 4.7 cm x 3.6 cm
2 van 4.7 cm x 6.0 cm
2 van 9.6 cm x 3.6 cm
1 van 9.6 cm x 6.0 cm
2 van 4.7 cm x 13.7 cm


Beplak deze stukjes met design papier, en plak dan alles op de kaart.Maak nu een ovaal, met bv een multi frame of nestabilitie.
Nu kun je hier vast een ovaal inplakken zoals ik gedaan heb, maar je kan ook je stempelafdrukje ovaal knippen.


Versier de kaart nu naar eigen inzicht.
Dit is de voorkant van de kaart, gevouwen.


De binnenkant van de kaart.


Gebruikte stempel: I Love You Grandpa

Heel veel plezier met het maken van deze kaart.

Lieve groetjes Marja.