woensdag 5 december 2012

Creacolumn {11}

Al een paar weken loop ik met het thema van deze column in m'n hoofd. Hoe pak ik het aan, wat zet ik op papier, wat zet ik niet op papier, wat zouden jullie leuk vinden, wat vind ik zelf belangrijk?

Schrijven is voor mij een creatief proces net als kaarten maken en knutselen. En dat is nou eigenlijk precies waar de schoen wringt. Creativiteit kun je niet sturen, creativiteit kun je stimuleren en voeden maar sturen en forceren dat werkt averechts. Althans zo werkt het voor mij. De colums die ik eerder schreef kwamen boven drijven en ik zette automatisch op papier. Leuke gezellige onderwerpen, soms een beetje diepgaander, een beetje serieuzer en soms lollig of dubbelzinnig. Maar eigenlijk hield ik altijd afstand. Het ging niet over mijzelf maar over jullie en mijn hobby. Nooit eerder ging het over hoe ik me voel en hoe ik EKEF beleef. Nu gaat het daar wel over en dat is best moeilijk.

EKEF is vorig jaar rond deze tijd ontstaan. Samen met mij lieve creadinnetje Renata van Miltenburg hebben we het Nederlandse challengeblog van Karen's Doodles overgenomen en zijn we verder gegaan als Elke Kaart Een Feestje! dat was een echt feestje, maar het was ook best een (z)ware bevalling! We hebben samen de kinderziektes overwonnen en samen met ons fantastische Design Team (meiden jullie zijn TOPPERS!!!) hebben we het blog grootgemaakt. Duizend volgers inmiddels, wie doet ons dat als onafhankelijk uitdagingenblog tegenwoordig nog na!!!

EKEF onderhouden is echt een hele klus, dagelijks berichten, contact met je volgers, contact met je sponsors, contact met elkaar en het noodzakelijk "technisch onderhoud" aan het blog. Tot voor kort was dat voor mij, in combinatie met mijn werk en gezinnetje, allemaal redelijk met elkaar te combineren.

De opvallende blogvolger zal misschien al opgevallen zijn dat mijn naam al een paar dagen van het blog verdwenen is. Tot 31 december zullen jullie nog wat tekststempels van mijn hand voorbij zien komen maar inmiddels is EKEF voor mij slechts nog een hele leuke en ontzettend leerzame herinnering. Per 1 december jl. ben ik namelijk niet meer actief verbonden met dit geweldige uitdagingenblog.

Ik zal het enthousiasme van jullie allemaal missen. Jullie lovende woorden over de leuke uitdagingen en workshops, de mooie kaarten die jullie maakten voor de uitdagingen en het leuke contact dat er altijd was via de mail met winnaars en dames uit de top 3 of gewoon met dames die een berichtje stuurden of vragen stelden.

Lieve creadinnetjes, het ga jullie allemaal goed! Mocht je contact willen blijven houden of mij blijven volgen in wat ik op creatief gebied allemaal wel blijf doen, dan kun je mij bereiken via mijn eigen blog Stempelfeest.

Creatieve groetjes,
Mariska

======================================================================

Natuurlijk willen wij er nog een bedank woordje aan toevoegen aan dit prachtig geschreven afscheidscollum van Mariska.  Ook wij zullen haar ernorm missen met haar zeer creativiteit en originele teksten welke zij heeft geschreven voor Elke Kaart Een Feestje.

Mariska bij deze nogmaals namens het gehele dt-team:

SUPER BEDANKT voor alles wat je voor EKEF heb gedaan.

Wij wensen jou en je gezin het allerbeste toe met alles wat in de toekomst op jullie pad komt.

Groetjes, Aletta & Tinie

9 opmerkingen:

rian zei

hoi mariska,

erg jammer dat ook jij gaat stoppen bij ekef, het begint dunnetjes te worden in het team. maar teveel is nooit goed voor je.
dus begrijp ik je keuze heel goed.
ik wens je het allerbeste en zal je woorden en al je mooie creaties en stempels missen, maar ik blijf je gewoon volgen op je blog

groetjes rian

Marianne zei

Jammer dat je gaat stoppen en dank je wel voor al je werk.
Blogland is groot, maar je verliest iemand niet zo maar uit het oog.
Veel succes en tot blogs,
Liefs, Marianne

Aletta zei

Hallo Rian,

Even voor de duidelijkheid,
team Turkoois heeft nu maar één dt-er minder en deze plek is al opgevuld door een hele creative dame welke wij binnenkort aan jullie zullen voorstellen.
Dan zijn de teams weer helemaal compleet.

Vr.groet, Aletta

Marianne zei

Jamer dat je weggaat Mariska, maar ik hoop dat het je goed gaat en dan kom ik je vast wel weer tegen in blogland.
Lieve groetjes en bedankt voor alle leuke blogberichtjes.
Marianne MW

Folkje zei

Jammer dat je er mee op houd.
Ik wens je alle goeds en bedankt voor al je inspiratie die mijn kant is opgekomen.

groetjes
Folkje

Anita zei

Mariska wens je het allerbeste met wat je allemaal gaat doen.
Heb genoten van alles en heb als herinnering je digistempels nog.
Dankjewel.

Gr. Anita

Liselot zei

Mariska, bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Jullie blog is en blijft heel inspirerend. Succes met alles.
Groetjes, Liselot

Frouwke zei

Mariska, we zullen je missen, het ga je goed, en nog heel veel knutselplezier!
grts
frouwke

Jeannette zei

Jammer Mariska, maar ook aan leuke en fijne dingen komt een eind en komt wel weer iets anders voor in de plaats, bedankt voor je leuke bijdragen en je hebt een leuk blog voor ons achtergelaten, groetjes Jeannette