woensdag 20 juni 2012

Creacolumn {8}: Kleine moeite ... heel groot plezier!


Zo af en toe kom je weer met beide benen op de grond te staan. Nadat bij mijn vader in januari longkanker werd geconstateerd, is er toch wel veel veranderd. Van het ene op het andere moment staat je leven op zijn kop en ik had mijn vader niets liever dan in een doosje gestopt om hem te beschermen tegen de pijn en het verdriet dat hem te wachten stond. Wonder boven wonder bleek hij één van de weinige mensen waarbij na de operatie bleek dat de tumor goedaardig was. Het herstel van de operatie viel wat tegen maar inmiddels is hij weer voorzichtig aan het werk en pakt hij, en wij, de draad van het leven weer op.

Maar niet iedereen krijgt goed nieuws, niet iedereen kan na verloop van tijd weer aan het werk en niet iedereen herstelt van een zware operatie. Ik ben bang dat jullie allemaal wel iemand, van heel dichtbij of iets verder af meemaken en zien hoe zwaar het is als je getroffen wordt door een verschrikkelijke ziekte. En helaas ... ook kinderen worden getroffen.

Kinderen die te ziek zijn om naar school te gaan, langdurig in het ziekenhuis liggen of regelmatig naar het ziekenhuis gaan voor een behandeling. Kinderen die niet op voetbal kunnen, niet zomaar buiten kunnen spelen en niet onbevangen naar het zwembad kunnen op een mooie zomerdag. Maar ze zijn wel kind en verdienen ervan om tussen alle nare en vreselijke dingen door te genieten van dingen waar gezonde kinderen ook van genieten zoals bijvoorbeeld het sparen van voetbalplaatjes.

Deze kinderen niet bij de supermarkt gaan staan om te vragen of mensen soms voetbalplaatjes voor ze hebben. Hun ouders hebben door de intensieve zorg geen tijd om speciaal boodschappen te doen bij een winkel die verder weg is maar waar ze wel voetbalplaatjes krijgen. Er zijn kinderen die soms zo ziek zijn dat ze niet eens een voetbalplaatje kunnen inplakken!

Speciaal om bij hen af en toe en glimlach op het gezicht te toveren is er Post voor Kanjers die mede door een oproep van Betina Nijenhuis ook bekend is geworden in ons bloglandje. Om omdat wij "Elke Kaart Een Feestje!" heten en vinden dat iedereen blij moet worden van een kaart (ook een voetbalkaartje ;) willen wij op deze manier aandacht vragen voor de acties van Post voor Kanjers en in het bijzonder voor de actie waarbij nu wordt geprobeerd zoveel voetbalplaatjes te verzamelen, boeken vol te krijgen zodat deze kunnen worden overhandigd aan zieke kinderen. Doe mee en help Post voor Kanjers aan bergen plaatjes en daarmee aan veel volle voetbalboeken waarmee we allemaal een glimlach op het gezicht van een ziek kindje kunnen toveren!

Wij doen mee, jullie ook?! 

7 opmerkingen:

Marjan zei

Een super goed initiatief !!
Ik kende het al, maar heb er nog niets mee gedaan.
Daar komt dus nu echt verandering in !! Ik ga me ook opgeven voor Post voor kanjers.

Groetjes, Marjan

corry'kaart zei

hoi mariska
ook ik heb mij al een tijdje geleden aangesloten bij KVK en weet dat een kaartje veel kan betekenen,dus echt een gave actie van jullie kant:-))
groetjes van corry

hennie zei

Dit is erg lief Mariska, hoewel ik het heel moeilijk vind om de vragende smoeltjes bij de supermarkt teleur te stellen.
Ik ga op het blog kijken, ik wil wel graag meedoen met het initiatief.
Wat heerlijk dat jouw vader de kanker overleefde, mijn vader verloor 4 jaar geleden de strijd, maar dat heeft hij heel dapper en "sportief" gedaan.
Lieve groetjes hennie.

Judith zei

Wat een goed initiaatief, ik heb hier een flinke stapel liggen, zal nog even bij de familie informeren en stuur dan alles in 1 keer op...

Aletta zei

Supergoed idee :)))

Heb me net opgegeven.

Groetjes Aletta

Michelle zei

Helaas woon ik niet in Nederland maar ik vind super goed dat er zulke initiatieven zijn. En ook leuk ervan te lezen. Want een beetje reclame voor zulke goede dingen is altijd goed.
Groetjes Michelle

anja zei

ondanks dat ik zelf een kind heb wat verzameld hebben wij alle voetbal plaatjes op gestuurd..fijn toch om te doen.dus meiden kop op doen he.
gr anja