woensdag 13 juni 2012

Creacolumn {7}: Ben jij ook al besmet?


Petje af voor degene die een straat in Nederland kan vinden waar geen oranje vlaggetjes hangen. Nederland ademt deze dagen oranje, winkels zijn versierd, auto’s oranje uitgedost en oranje en rood-wit-blauw zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Want WE doen mee met het EK. Als WE vanavond niet van Duitsland winnen en de kans groot is dat "WE" na zondag het toernooi moeten verlaten dan hebben ZIJ (het Nederlands Elftal) slecht gespeeld of is HIJ (Bert van Marwijk) de grote boeman.

Hoe ver gaan wij knutselaars eigenlijk in het “Nederland kleurt Oranje”. Doe je gezellig mee en voer je de oranjegekte zelfs door in je knutselwerkjes en je kaarten, trek je alles uit de kast om mee te doen met onze laatste EK-uitdaging?

Heb je zelf je oranjeslingers geknutseld en oranjedecoraties voor in huis gemaakt of geniet je van de “rust”  de komende tijd en ga je lekker zitten knutselen terwijl manlief voor de buis of in het café zit? Misschien heb je een bioscoopje gepakt tijdens Nederland-Denemarken en ga je naar de sauna als Nederland vanavond aantreedt tegen het Duitse elftal?

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat het virus bij mij thuis  aardig is losgebarsten. Als voetbalmoeder doe ik natuurlijk gezellig mee met de oranjegekte (maar weiger plastic oranje vlaggen in de tuin te hangen, Oranje is onze kleur maar dat gaat me te ver) en nu ik overweeg ik eigenlijk om de vlaggetjes op het EKEF-blog oranje te maken. Maar alleen als jullie dat goed vinden hoor want WE doen alles om het JULLIE naar de zin te maken. Met of zonder oranje ... 

11 opmerkingen:

Corrie zei

Oranje is onze kleur en hoe meer hoe beter en maak de vlaggetjes maar oranje Mariska misschien helpt het wel. Iedereen weet het beter maar de bal is rond dus wie weet dikke voetbalgroetjes en ik hoop dat we verder gaan met de E.K Corrie

Brenda zei

overdrijven is ook een vak. ik vind het jammer van zoveel geld dat er in omgaat. maar om met z^n alle te genieten van een feestje en wedstrijd zonder geweld, dat kan ik dan wel weer waarderen.
mijn kaartjes zijn komende tijd ook soms oranje.dus geen bezwaar tegen oranje vlaggen. groetjes Brenda

Marjan zei

Hier niet zoveel Oranjekoorts.
Met twee dochters en een man die ook niet zo heel erg Oranje-achtig is, geen oranje dingen in/om het huis. Behalve die vervelende piepbeestjes van de C1000 haha.
Tijdens de wedstrijden (áls die gekeken worden) zit ik lekker met een borduurwerkje op de bank half mee te kijken. Erg goed voor mijn voorraad borduurkaartjes !
De wedstrijden van Oranje willen we wel volgen hoor.
En wat mij betreft mag je de vlaggetjes hier ook wel oranje maken hoor ! Als het maar tijdelijk is hahaha.

Groetjes, Marjan

Wanda zei

ik ben niet zo van oranje, er staan wat poppetjes in huis en oranje gerbera's (postcode loterij) en natuurlijk wordt er ook door mijn man voetbal gekeken
als jij denkt dat oranje vlaggetjes ons naar de overwinning helpen, dan zou ik zeggen doen, want als wij winnen, dan wordt het in huis ook direct een stuk gezelliger (je begrijpt wel wat ik bedoel :-))

groetjes, Wanda

corry'kaart zei

voetbal is niet zo mijn ding maar raakt wel terleurgesteld zoals tegen de denen en hoop toch dat ze vanavond gaan knallen!
geen oranje versieringen behalve de vogeltjes van de C1000 :-))
groetjes van corry

Marfien zei

Zal ik nu mijn kaart plaatsen?
Weet je gelijk wat je moet doen:-)

#Sandra# zei

Ik denk dat wij in een heeeeel uitzonderlijke straat wonen want hier is buiten echt geen een oranje vlaggetje of iets dergelijks te vinden.
Je komt het niet veel tegen maar die straten zijn er dus toch echt.
Het leeft hier niet zo heel erg merk ik wel en zelf geven wij ook helemaal niet om voetbal.
Maar we hopen natuurlijk wel dat ze gaan winnen vanavond.

Groetjes Sandra

Tineke zei

Ook hier is de voetbal koorst nu echt losgebroken, vandaag op het werk allemaal (nou ja bijna) in het oranje gekleed dus kom maar op met die oranje vlaggetjes ;-)

Groetjes Tineke

Judith zei

Ons huis is oranje versierd hoor!! Heerlijk met manlief en dochter naar de voetbal kijken, mijn twee jongens geven niets om voetbal hahaha hebben die even pech :)
Duimen dat wij vanavond winnen, hoewel ik errûg positief ingesteld ben vrees ik het ergste...
Kom maar op met de vlaggen hoe meer oranje hoe beter!!!!
Groetjesssss,

Frouwke zei

Godzij dank woon ik in een huis zonder voetbal liefhebbers, ieder zijn ding, maar liefst geen voetbal.
En vermits ik in belgie woon, je weet wel, dat landje dat nooit mee doet. ( wegens onkunde) zie ik hier geen oranje vlagjes :-)
grts
frouwke

Anita zei

Ook ik woon in een bijzondere zónder ook maar één oranje vlaggetje. Ik vind het geen probleem, heb helemaala niets met voetbal en van mij mag die gekte snel voorbij zijn. Je kunt er niet omheen in de winkels dus.
Nee voor mij geen oranje, is toch al niet mijn kleur, dus dat scheelt.

Gr. Anita