woensdag 16 mei 2012

Creacolumn {5}: Zon!

Wij Hollanders doen we graag niets anders dan klagen over het weer. We houden helemaal niet van regen maar als het te lang niet regent, verlangen we alweer naar een buitje “want dat is zo lekker voor de plantjes”. We willen dat de zon gaat schijnen maar als de zon te lang schijnt kruipen we onder een parasol of gaan we naar binnen, lekkerin een koele ruimte ergens in huis al dan niet voorzien van airco.

Het weer houdt iedereen bezig en zeker de afgelopen tijd is het gespreksonderwerp nummer één. Economische crisis, een gevallen kabinet, voetbal, geen onderwerp is momenteel meer besproken dan het weer. Want één ding is zeker, we verlangen allemaal naar de zon of minimaal naar wat hogere temperaturen. Want wat is er heerlijker dan fris gewassen lakens wapperend aan de waslijn, een bak koffie in de tuin of het balkon of een wandelingetje door het park met de zon aan de hemel. Momenteel kan dat allemaal niet, of je moet tussen de buien door hardlopend het park door en de kortste weg naar huis nemen. Natuurlijk kun je met je shawl om koffie drinken in de tuin en de was nadat ze buiten heeft gehangen, alsnog in de wasdroger stoppen. Maar dat is niet wat we willen, WIJ WILLEN ZON!

Maar helaas, we kunnen er niets aan veranderen en moeten het net als zoveel andere dingen in het leven, nemen zoals het komt. Maar heeft het ontbreken van zonneschijn en lenteweer voor knutselaars ook niet stiekem een klein beetje voordelen? Wij freubeltantes hebben onze hobby en als de zon niet schijnt en we niet naar buiten kunnen voor wat ontspanning in de zon, vermaken we ons binnenshuis ook prima. We zijn misschien wel productiever dan wanneer de temperatuur hoog ligt en de zon de hele dagen schijnt?! Met mooi weer zijn al die zolderkamertjes veel te warm en je gaat niet binnen zitten als het buiten aangenaam is. Maar met weer als dit kruipen we gewoon weer achter de knutseltafel en maken we een kaartje met een vrolijk zomers stempeltje en gebruiken mooie zomerse tintjes. En dan gaat de zon toch ook een beetje schijnen? Misschien moeten we allemaal dit (lange) weekend eens zo’n lekker zomers kaartje maken en sturen naar iemand die wel wat zonneschijn kan gebruiken (letterlijk en figuurlijk). En in de tussentijd blijven we gewoon hopen dat de echte zon maar snel achter de wolken vandaan mag komen!

6 opmerkingen:

Geertje zei

Wat is het weer een heerlijk stukje om te lezen. Je hebt helamaal gelijk!!!
Groetjes Geertje

corry'kaart zei

hoi mariska
heerlijk om te lezen en klopt als een zwerende vinger wat je zoal schrijft:-)) en hier komt nu het gezegde van cruif vandaan IEDER NADEEL HEEFT ZIJN VOORDEEL EN ANDERSOM!
groetjes van corry

Kizzy zei

Wat leuk geschreven, elke keer weer leuk om uit te kijken naar de nieuwe column.
Liefs Kizzy

Frouwke zei

Geen zon zonder schaduw zeggen ze hier. Maar al bij al was ik vanmorgen heel blij toen ik met een stralende zon mocht opstaat, het doet toch wat met je humeur hoor!
Fijn knutselweekend allemaal!
grts
frouwke

Richtsje zei

Heerlijk geschreven Mariska, ik herken me er helemaal in! Vandaag wel vrolijk opgestaan met het zonnetje maar te koud voor de bloemenmarkt in Leeuwarden dus nu heerlijk aan de frutsel en knutsel in mijn lekker verwarmde knutselskamer!!

Groetjes Richtje

Ellen zei

Heel treffend en herkenbaar geschreven Mariska! Als we nou eens met z'n allen gaan duimen dat de zon komt...., misschien helpt dat.
Groetjes Ellen