woensdag 2 mei 2012

Creacolumn {3} Blogland's Got Talent


Hebben jullie dat nou ook? Als je kijkt naar Holland’s Got Talent en ziet hoe mensen door de jury worden beoordeeld op hetgeen ze presteren dan zou je zo’n Gorden of Patrica soms over hun desk heen willen trekken? Natuurlijk heeft de één meer talent dan de ander en soms vraag ik me ook af of kandidaten dan echt niemand om zich heen hebben die ze tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Eerlijk is eerlijk, af en toe denk ik ook dat mensen beter thuis hadden kunnen blijven. Maar ook al is de prestatie van iemand nog zo slecht, al zingt iemand nog zo vals of valt hij of zij naast het podium. Ze doen het wel, ze gaan er wel staan voor een miljoenenpubliek met als risico geschoffeerd te worden door een jury die soms gewoon respectloos met mensen omgaat.

Dan hebben wij het bij EKEF veel beter bekeken, nietwaar? Wij hebben ook wekelijks onze eigen “Blogland’s Got Talent” maar we gaan een stuk aardiger om met onze “kandidaten”. Want per definitie vinden wij iedere kaart een “feestje!”. Simpelweg omdat we het zo enorm leuk vinden dat jullie de moeite nemen om gezellig mee te doen met de uitdagingen op ons blog. Dat jullie de moeite nemen om ons keer op keer te bezoeken en het gezellig vinden om jullie creaties met ons te delen. Onze lieftallige jury laat ook alleen maar respectvolle reacties achter op jullie blogs en rode kruizen zijn uit den boze. En dat is niet omdat het MOET maar omdat jullie, onze “kandidaten”, dat VERDIENEN! Natuurlijk is de ene deelnemer getalenteerder dan de ander. Natuurlijk kan de één wat mooier inkleuren en heeft de ander een beter gevoel voor verhoudingen. Het is soms zo leuk om te zien dat een kaart die door de maker als totaal mislukt wordt beschouwd, wel in onze top 3 eindigt of zelfs kaart van de week wordt. Telkens weer geniet ik ervan als de kaart van iemand die dan wel niet “perfect” kleurt of niet “perfect” recht kan snijden of plakken toch hoge ogen scoort. Iedereen krijgt bij ons een kans om als winnaar uit de bus te komen. Vaak zijn het de kleine dingen die het hem doen. Een mooi detail of subtiel kleurgebruik of alleen de vorm van een kaart. Het hoeft allemaal niet zo geweldig goed, mooi, geweldig of “beter dan” te zijn. Iedereen heeft iedere week kans om winnaar te zijn van onze uitdagingen. En is jouw kaart geen “Kaart van de Week” dan heb je in ieder geval genoten van het maken van je kaartje en de ontvanger plezier je er ook mee. En wij als “jury” mochten getuige zijn van het resultaat van dat heerlijke creatieve proces. En laat dat nou precies de reden zijn waarom ons blog “Elke Kaart Een Feestje” heet!

20 opmerkingen:

ursula Uphof zei

Mariska, ek vind dat je dat alles zo mooi geschrijf heb...bedankt daarvoor.

corry'kaart zei

hoi mariska
een waar verhaal en klopt als een bus,dit heb je erg leuk onder woorden gebracht,want het plezier van kaarten maken staat op nummer een!
groetjes van corry

Chantal zei

Inderdaad. Sluit ik me volledig bij aan.

Groetjes Chantal

Susie Wusie zei

Mooi geschreven! En inderdaad....het gaat erom dat je er plezier in hebt bij het maken ervan!

Groetjes suus

Janine zei

mooi geschreven

Karin Schuring zei

Je hebt het mooi op beeldscherm ;P gezet! Iedereen doet zijn/haar best om te laten zien welke creatieve vorm hij/zij beheerst en dat moet zeker niet afgeschoven worden!! Ik kom graag even aanwaaien op jullie blog. Gezellig, afwisselend en terecht. Ga zo door en geniet van elke vorm!!

Liefs, Karin

Pouwla zei

Hé, wat heb je dit weer super omschreven! Helemaal goed.
Iedereen doet z'n best en heeft plezier in wat hij of zij maakt.

En dat dat bij EKEF ook nog eens beloont wordt is helemaal super!

Groetjes Pouwla.

Sanne zei

Zo waar! Wat een heerlijke column, ik kan er weer tegen vandaag!

Liefs Sanne

Wanda zei

Mariska zo is het niet anders, wat heb je dat toch weer heerlijk verwoord!

groetjes, Wanda

Marlieke zei

Wauw wat een mooie, goede, treffende column. Super geschreven!

Ellen zei

Prachtig verhaal...ik sluit me aan.

Groetjes, Ellen

Marjan zei

Helemaal mee eens !!!
Groetjes, Marjan

Dora zei

knap geschreven....ik sta ook hierin helemaal achter. net wat je ook schrijft...ieder heeft zijn/haar eigen creativiteit. en dat kun je niet meten of vergelijken met elkaar.
ook ik sta iedere keer met verbazing te kijken naar al die verschillende creatie's.
dat is zo mooi!!! en petje af hoe jullie dan ook weer eensgezind tot een eindresultaat komen. lijkt mij altijd zeer moeilijk.
veel succes.
groetjes

GerJanne zei

Precies wat ik al zei in mijn reactie n.a.v. de candy een poosje geleden.

GerJanne

Corrie zei

Wat een helemaal ware column Renata. En het is waar jullie respecteren iedereen en ja Gordon dat is nu eenmaal een kwal, hij kan het niet laten om iedereen te kakken te zetten maar dat terzijde.Ik doe graag mee met ekeF, het is leuk om de reacties te lezen van jullie team en daar doe ik het voor. Je hoeft niet te winnen om mee te tellen bij jullie telt iedereen mee. lieve groeten Corrie

Corrie zei

Sorry het is natuurlijk Mariska groetjes Corrie

Frouwke zei

Prachtig verwoord, het is iedere keer weer leuk om je column te lezen.
grts
frouwke

Adriana zei

Wat goed geschreven! En ook ik geniet weer van EKEF!

Kizzy zei

Prachtig verwoord! Het is ook steeds weer erg leuk om de column te lezen, elke keer weer heel herkenbaar.
Liefs Kizzy

antoinette65 zei

En daarom laat ik mij iedere keer weer uitdagen!