zaterdag 26 mei 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken, deel 21

We merken aan de statistieken een klein beetje dat het buiten prachtig mooi weer is. Heerlijk hoor die zonneschijn en iedereen moet er ook lekker van genieten maar vergeet niet om ons af ten toe nog even te bezoeken hoor. Want als je een dag even niet op ons blog kijkt, mis je heel veel leuke en mooie dingen, zoals bijvoorbeeld deze door Gretha en Renata ingekleurde stempel van Wee Stamps. Zo mooi .....

Gretha Bakker
Stempel: Whimpsy Wee `Hopeful`
Ik heb de digistempel uitgeprint met mijn printer Epson S22 op het papier van Cotman (Winsor & Newton) van 190 gr.
Ik heb het afdrukje ingekleurd met de distress inkt en een klein beetje met twinkling H2O.
huid - tattered rose, vintage photo
wangen - aged mahogany
haar - frayed burlap, walnut stain
broek - broken china
blouse - rusty hinge, H2O indian copper
bloemen - scattered straw
lantaarn - pumice stone
licht - scattered straw
vlam - wild honey
grond - walnut stain
achtergrond - pumice stoneStempel: Whimpsy Wee `Hopeful`

Ik heb het afdrukje geprint met de Canon MP270 op een HEMA correspondentiekaatje. Gekleurd met Prismacolor (PC) en Derwent (C) potloden en gedoezeld met doezelaartjes en Talens 'Odourless White Spirit'

Huid: Light Peach PC 927 en Peach - PC 939
Wangen: Pink - PC 929
Haar: Dark Brown - PC946, Dark Umber - PC947 en Sandor Brown - PC 1094
Broek, riem en deel ketting: Light Aqua - PC 992 en Aquamarine - PC 905
Blouse en vlinder: Bright Orange - C080 en Blood Orange - C090
Bloemen en deel ketting: Yellow Ochre - PC 942, Goldenrod - PC 1034 en Dark Umber - PC 947
Lantaarn: French Grey 50% - PC 1072
Licht: nooit aan gedacht :)
Vlam: Goldenrod - PC 1034 en Bright Orange - C080
Kaars White - PC 938
Grond: French Grey 50% - PC 1072 en French Grey 70% - PC 1074
Blaadjes: Limepeel - PC 1005
Achtergrond: Sky Blue Light - PC 1086 en een vleugje Imperial Violet - PC 1007
Stickles


9 opmerkingen:

Jolanda Cuper zei

Wow wat hebben jullie dat allebei anders maar toch prachtig ingekleurd!
Complimenten van Jolanda.

Ellen zei

Allebei prachtig ingekleurd. Heel verschillend maar beide heel mooi.

Groetjes, Ellen

Scraplijn zei

Wat prachtig ingekleurd weer!!!Ik weet eigenlijk nooit wat ik nou mooier vind, ze zijn allebei zo anders, beide technieken spreken mij heel erg aan. Tot nu toe staan mijn flesjes inkt te verstoffen omdat mijn printer ondanks vele pogingen niet meer mee wil werken maar och,met mijn potloden ben ik ook zo blij!!!!
Voorlopig voor mij dus derwent!

Jeannette zei

heel mooi ingekleurd allebei de stempels, trouwens lief stempeltje ook! En ik vergeet echt niet te kijken hoor, veel te leergierig, ik heb jullie pas gevonden, maar ben echt blij met jullie, groetjes, Jeannette

anneke's creaties zei

woh wat zijn deze allebei toch weer mooi ingekeurd
kan niet zeggen welke nou het mooist is
ik vind ze beide schitterend, wel heel verschillend maar allebei even mooi

groetjes anneke

Liesbeth zei

Erug mooi allebei, bij mij zijn de afbeeldingen met de derwents altijd veel lichter dan deze.
gr. Liesbeth

Renata van Miltenburg zei

@ Liesbeth, durf lekker kleur te gebruiken, kleur meerdere laagjes over elkaar. Als je met de lichtste kleur begint en daaroverheen één of twee keer een tint donkerder dan krijg ook jij donkerder kleuren. Gewoon ook wat harder op de potloden drukken zeg maar, zoals ik zei...durven kleuren :) Succes!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ik vind ze allebei mooi evenals de stempel/digi.Ik geniet er veel te veel van om bij jullie te koekeloeren dus een beetje warmte weerhoudt mij niet hoor!!Groetjes Miranda

rovianne zei

Oh wat leuk weer. Even een vraagje voor Gretha, de Epson heeft dus printerinkt die watervast is? Kun je misschien vertellen welke? Ik ben nog steeds hard op zoek..