woensdag 11 april 2012

Creacolumn {1}: Blind-date

Zo af en toe valt er een “gaatje” op woensdag en gaan we voortaan opvullen met een leuke column. Praatjes vullen geen gaatjes zullen jullie misschien wel zeggen en jullie zien waarschijnlijk liever mooie kaart of een leuke workshop maar die laten we al (bijna) iedere dag zien. Dus, als onze sponsor geen nieuws heeft op woensdag hakken we de week bij EKEF door met een column, een "creacolumn". Gewoon een gezellig verhaaltje over de dingen die ons bezighouden in crealand. Een verhaaltje geïnspireerd door dingen die ik lees en zie of op jullie blogs of op de blogs van fabrikanten of winkels. En zo als het hoort bij een column, af en toe een kritische noot doorspekt met humor en subtiel voorzien van creatief sarcasme.

Deze week zag ik op allerlei blogs berichtjes verschijnen over de Art Specially die dit weekend in Zeist gehouden wordt. Volgens kenners dé stempelbeurs van Nederland die je als stempeladdict gewoon niet mag missen. Alles zet je voor deze beurs opzij. Je gaat naar Zeist! Dus dat betekent voor jou deze week geen gymuitvoering van je dochter of diplomazwemmen van je kleinzoon. Je gaat niet winkelen op zaterdagmiddag en de auto wordt deze week op vrijdag al gewassen. Je zet een pan macaroni klaar voor manlief en hij redt zich wel een dag zonder jou, zonder auto natuurlijk want die heb jij nodig om in Zeist te komen. Of je neemt manlief gewoon mee, als chauffeur, als pakezel, credit card of portemonnee. Je kunt hem ook bij de workshops van Art Specially neerzetten om alvast een plekje voor je te reserveren en uiteraard haalt hij regelmatig een kop koffie of thee voor je.

Of je nou met of zonder je man komt, je kletst wat af tijdens de Art Specially. Want je "kent" bijna iedereen die er rondloopt. Althans zo lijkt het wel want via blogs en reactievelden worden afspraken gemaakt door "blogvriendinnen" om elkaar nu eindelijk eens in het echt te ontmoeten. Het lijkt wel één grote blind-date zo'n stempelbeurs. "Je herkent mij aan een rood bloesje en ik heb schoenmaat 37" of wat denk je van deze: "Zullen we om 12.00 uur samen lunchen, ik wacht bij de ingang van het restaurant op je!"

Veruit favoriet voor een bezoek lijkt vooralsnog de zaterdag te zijn en uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat je zaterdag ook zomaar enkele designteamleden van EKEF tegen het lijf zou kunnen lopen! Als je daar oog voor hebt natuurlijk want er is zo ontzettend veel moois te zien. En wat betreft onze blind-date: als de storm van zaterdag geluwd is, kom ik zondag naar Zeist. Zonder rood bloesje maar achter de stand bij één van onze sponsors, dus dat is niet te missen. Tot dan!

18 opmerkingen:

Adriana zei

Wat een leuk idee. Lekker geschreven en ik zie uit naar de volgende column.
En, nee ik ga dus niet naar Zeist (al begin ik nu stiekum te bedenken of ik dat toch ook nog zal gaan proberen te regelen...) en wel naar de volleybaltraining van dochterlief:-)
Groetjes Adriana

SCRAP TALK zei

Leuk zo een collum!
En ik ben helemaal weg van een blind-date. Zo heb ik al (jullie) Peggy, Karin, Nora, Nicole en Ilse ontmoet. En er heel lieve vriendinnen aan overgehouden!
Zelf ga ik niet naar Zeist, jammer want ik zou er weer veel blogmaatjes kunnen ontmoeten en EKEF natuurlijk :-))
Fijne dag!
Xxx
C.arine.

Marjan zei

Leuke column hoor !!
Dat is best een leuke afwisseling tussen alle kaartjes en andere leuke berichtjes.

Groetjes, Marjan

Ankie vd Polder zei

Leuk zo'n gezellige column. Van mij mag dit inderdaad vaker. Ik zal niet naar Zeist gaan, daar heb ik nl. echt geen tijd voor op de zaterdag. Dat is nl. altijd mijn drukste dag van de week omdat ik de rest van de week werk en oppas. Maar ik volg wel zo veel mogelijk de diverse blogs om toch een beetje op de hoogte te blijven hoor. En ik hoor je denken: dan ga je toch zondag? Maar dat is voor mij geen optie. Ik houd de zondagen altijd als bijzondere dagen waarop ik eens niet ga winkelen, mijn mobiel nergens mee naar toe neem maar gewoon als rustdag hou, zoals de zondag ooit bedoeld is. Groetjes en ik kijk weer uit naar een volgende column, Ankie

corry'kaart zei

hoi mariska
vind je schrijven erg leuk om te lezen heerlijk!en zo waar hoe je het schrijft dat er dingen gebeuren om elkaar te ontmoeten,hi,hi
jammer maar zeist is wel dichtbij maar geen haalbare kaart voor mij:-(( maar vooral veel plezier op de beurs!
groetjes van corry

Folkje zei

Leuk zo'n column, heb met plezier zitten lezen.
Ik ga idd ook naar Zeist en ik ga zelfs het hele weekend, ik wil al 3 jaar zo graag heen en door omstandigheden kon het steeds niet en nu gaat het er dan toch van komen.En ook ik heb een blind date voor het hele weekend Ida komt speciaal uit Frankrijk hier heen om het ook mee te maken.Had met nog een blog/hyves vriendin afgesproken maar die is helaas ziek, dus als er iemand is die nog graag het hele weekend heen wil ik heb nog een plekje op mijn hotelkamer en dan heb je het gehele arrangement.
Ik ben benieuwd hoeveel "bekenden"ik ga ontmoeten/herkennen en wens iedereen al vast heel veel plezier, ik kijk er naar uit.

groetjes
Folkje

Dora zei

allereerst wat heb je een heerlijk verhaal getypt. lachend gelezen en voorgelezen aan mijn man. hihi hij moest er ook om lachen.
geweldig.
art-specially....nooit van gehoord alleen bij bepaalde blogs ervan gelezen.
maar....hihi....mijn vriendin mailde mij net, met de vraag of ik zin had om daar naar toe te gaan. tja....ik heb 'ja' gezegd, in overleg met mijn man. ja...net wat je schreef in je bericht moet er natuurlijk wat geregeld worden. haha.
dank je wel voor je uitleg dat het een stempelbeurs is. want ik had geen idee wat het precies inhoud en mijn vriendin gaat ook voor het eerst. dus ik ben heel erg benieuwd.
misschien tot ziens!!
groetjes

Scraplijn zei

Een heerlijk praatje om de week te breken, helaas ga ik niet naar Zeist, maar voor wie wel gaat, heel veel plezier.

Liesbeth zei

Leuk stukje hoor, helaas geen Zeist voor mij, maar ik wens iedereen een heel fijn creatief weekend.
gr. Liesbeth

Marijke en Chantal zei

Geweldig idee zo'n collum, mag van mij vaker! Heb het met plezier gelezen haha! Ik ga niet, ben er nog nooit geweest, maar als ik het zo lees is het wel de moeite waard. Misschien een ander keer.....................Veel plezier op de beurs voor iedereen die wel gaat.

Groetjes, Marijke en Chantal

Aletta zei

Wat een geweldig leuk verhaal :)))

Ik ga zaterdag voor het eerst en ben erg benieuwd want je hoort er zoveel positieve verhalen over.

Ik heb er namelijk ook super veel zin, al die stempels... heerlijk !! wat een luxe.

Groetjes Aletta

Danoesja zei

Wat leuk om een collum te schrijven met leuke humor, en voor ons erg leuk om te lezen.
Voor iedereen die naar Zeist gaat heel veel plezier.

Lieve groetjes
Danoesja

Tinie zei

Leuke creacolumn, Mariska!!! En jij kan dat ook zoo leuk! Dat leest zo heerlijk weg! Naar Zeist ga ik niet maar het verhaal komt heel bekend voor!
groetjes Tinie

Sinikka zei

Heel leuk geschreven en nu zou ik ook naar Zeist willen. Maar juist dan ben ik jarig.....
Veel plezier daar
gr. Sinikka

Pouwla zei

Hoi Mariska,
meid, je hebt je vak gemist! Je had schrijfster moeten worden, hihi. Hele leuke column. Ik heb 'm met veel plezier gelezen,vooral met manlief op de beurs moet ik aan mezelf denken, haha. Ik kijk al uit naar de volgende!
Groetjes Pouwla.

Petra zei

Wat een geweldige column, Mariska!!
En ja ik heb op het laatste moment toch besloten om zondag ook te gaan! Kinderen uitbesteed en hup naar Zeist!
Ik kom je opzoeken achter de stand van onze Sponsor:)
Liefs Petra

Ellen zei

Geweldig verhaal Mariska, kan niet wachten tot de volgende colum!
Waar heb ik dat van die lunchafspraak toch gezien???
Jammer dat we je op zaterdag gaan missen maar die ontmoeting komt nog wel eens.
Groetjes Ellen

Kitty zei

Daar jullie nu allen in Zeist zijn en vast veel zien en kopen zal ik deze reactie schrijven.
Heb met plezier deze collum gelezen het is echt leuk om dit er tussen door te doen.
Maar even bij de les.
ik had ook heel graag naar Zeist gegaan maar dat is voor mij vanuit Sas van Gent nogal een grote reis en
ben ik genoodzaakt om het allemaal te lezen.Ook heel leuk hoor.
ik hoop dat jullie allen een hele leuke dag gehad hebben en ik wens ieder nog een gezellig weekend.

Groetjes Kitty