zaterdag 10 maart 2012

1 stempel, 2 inkleurtechnieken - deel 10

Voor mijn gevoel lagen de paaseitjes samen in het winkelschap met de pepernoten en kerstkransje. De winkeliers denken waarschijnlijk dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Wat mij betreft hebben ze daar helemaal gelijk in want zodra de eerste paaseitjes weer te koop zijn, valt er toch altijd "per ongeluk" een zakje in m'n winkelwagentje. Maar de tijd van het jaar is nu aangebroken dat we ons huis een beetje gaan decoreren met lenteversiering, gezellige bloembolletjes in huis halen en de lammetjes als het erg mooi weer is even de wei in mogen. Dus ook tijd om te gaan werken aan gezellige paaskaartjes of -traktaties. Ellen en Peggy hebben in de rubriek 1 stempel, 2 inkleurtechnieken een eerste aanzet gemaakt voor iets gezelligs. Ellen heeft haar Copics ter hand genomen en Peggy door voor haar vertrouwde Derwent potloden.    Hoe ze dat precies gedaan hebben, beschrijven ze hieronder. Veel plezier!!!


Ellen Ruberg
Stempel Sassy Cheryl's: the dancing easter bunny


De digi is afgedrukt met een Epson Stylus D68 printer op DCP papier (190 gram). Ik heb gekleurd met Copics. Om wat schaduw te krijgen in het witte konijn heb ik twee lichte grijstinten gebruikt; C00 en C1. Het jurkje is gekleurd met RV04, 02 en 00 en BG05,01 en 000. Voor het hoedje heb ik E55, 53 en 50 gebruikt en de ondergrond heb ik een beetje aangezet met G82 om een gras effect te creëren.
Om de kleurovergangen beter te laten verlopen heb ik alle vlakken eerst ingekleurd met de lichtste tint. Dan de schaduwen aangezet met de middelste kleur en vervaagd met de lichtste tint. Daarna de schaduw opnieuw aangezet met de donkerste kleur, vervaagd met de middelste kleur en tenslotte geblend met de lichtste tint.


Peggy De Schryver
Stempel Sassy Cheryl's: the dancing easter bunny


De digi is afgedrukt met een Epson Stylus SX600FW op DCP papier. Ik heb gekleurd met Derwent potloden. Het jurkje heb ik ingekleurd met de volgende potloden: C190 Pink, C210 Pink lavender en C140 Deep Fuchsia. Voor het topje heb ik C340 Baby Blue gebruikt. De hoed heb ik ingekleurd met C010 Cream en C050 Yellow Ochre. De schaduwen in de witte delen heb ik met C710 gedaan.

6 opmerkingen:

Scraplijn zei

Beide erg mooi!!!!
Ik heb eigenlijk een vraagje, zijn er ook mensen die inkleuren met distressinkt? Ik heb digistamps gewonnen en ze uitgeprint op aquarelpapier van W&N maar de inkt loopt zo uit, ik snap er niks van. Heel jammer van mijn gewonnen stempeltjes wat ik kleur heel graag met distressinkt. Misschien heeft iemand tips voor mij?

Ik gebruik een canon fotoprinter.

Renata van Miltenburg zei

@ Scraplijn: zie mijn reactie van gisteren op je blog! En er zijn inderdaad dames in ons team die met distress kleuren, check de overige zaterdagen met inkleurtechnieken.

Marian zei

Zien er beiden prachtig uit, vind de kleuren van de copics net wat frisser
Groetjes

Dora zei

zo...allebei mooi ingekleurd.
maar als je het zo ziet is er wel een verschil met frisheid van kleur.
volgens mij zou er iets meer uit kunnen worden gehaald met het derwent.
de kleuren ietsjes meer sprekend te krijgen.
maar wel hele leuke kleuren gebruikt.
en zo'n lieve stempeltje.
groetjes Dora

Liesbeth zei

Allebei schitterend ingekleurd hoor.
gr. Liesbeth

marion zei

Ik kan niet kiezen deze keer, vind ze beiden prachtig ingekleurd. Liefs, Marion