zaterdag 21 januari 2012

1 stempel, 2 kleurtechnieken - deel 3

Het is zaterdag, dus tijd voor onze rubriek 1 stempel, 2 kleurtechnieken. Ellen en Bernadet laten zien dat het inkleuren met Copics en het inkleuren met potloden, een compleet ander effect geeft. Zelf vinden wij het keer op keer ontzettend leuk om de twee exemplaren te zien. En jullie?


Ellen Ruberg
Stempel: Saturated Canary - Rainy Day


Ik heb deze stempel ingekleurd met Copic Sketch Markers op DCP papier van 190 gram. Dat is veruit mijn favoriete papier voor het kleuren met Copics omdat het niet "bloedt". Het enige nadeel van dit papier is dat het wat minder goed blend; de kleuren lopen wat minder goed in elkaar over. Normaal, als je afdrukje op een kaart verwerkt wordt, valt dit niet zo erg op. Nu ik dit afdrukje zo vergroot heb valt het me eigenlijk pas op hoe goed je de kleurlijnen nog ziet. Voor de huid gebruik ik meestal E53 en E51, voor de blosjes R020. De haren zijn gekleurd met E37, E35 en E31. Voor de jurk heb ik de serie RV25, RV23, RV21 en RV10 gebruikt en voor de laarsjes en de paraplu YG17, YG 13 en YG11.

Bernadet Weijs


Ik heb hetzelfde afdrukje ingekleurd, maar dan met Prisma Color Premier kleurpotloden.
Het papier wat ik gebruikt heb: Smooth Surface Cartridge Pad, het is van Windsor & Newton 220 gr.
Ik vind het superpapier voor de kleurpotloden, niet dat witte, maar een beetje creme-kleurig.
De digi is uitgeprint met de HP Photosmart  C4180, ik gebruik de originele inkt en heb geen last van uitlopen.
Voor de huid heb ik PC 927 en PC 939 gebruikt.
Jurk:  PC 1018 en PC 929
Laarzen en paraplu: PC 910 en PC 909
Haren: PC 941, PC 946 en PC 947

12 opmerkingen:

Cards by Jol zei

inderdaad leuk om te zien, ze zijn beiden mooi ingekleurd.

groetjes jolande

Aletta zei

Wat zijn beide toch mooi ingekleurd. Geweldig leuk om zo het verschil te zien. Groetjes Aletta

Fijn weekend allemaal !!

Petra zei

Zo leuk om te zien hoe hetzelfde afdrukje toch totaal anders kan worden, door ander materiaal te kiezen om te kleuren!
Beide zijn weer super dames!
Liefs Petra

Jolanda Cuper zei

Super zo mooi en verschillend als jullie beiden ingekleurd hebben!
Groetjes Jolanda.

Michelle zei

Wat mooi is dit weer. Ikzelf kleur sinds kort met Promarkers en vind het heel leuk werken al moet ik nog wel veel oefenen hoor!
Ik wil alleen nog even een tip geven misschien is het goed om kopieeren te voorkomen van het plaatje er een watermerkje op te doen. Want als ze zo mooi zijn ingekleurd zou iedereen ze mee kunnen nemen en gebruiken.
Lieve groetjes Michelle

Ellen zei

Dank voor de tip Michelle, heb een kleine aanpassing gedaan ;-)
Groetjes Ellen

Kizzy zei

Wat super leuk om ze zo naast elkaar te zien met de verschillende technieken, altijd leerrijk, dankjewel.
Groetjes Kizzy

marion zei

Wat leuk deze kleurtechnieken naast elkaar te zien en met hetzelfde afdrukje. Dank je wel voor het delen. Liefs, Marion

*mieke* zei

Leuk dames! Ik vind beide mooi... Pastel tinten zijn lief, maar de harde tinten liggen mij beter. Op de één of andere manier lukt het mij nooit met zachte tinten te kleuren:-)
Groetjes Mieke

i love cards zei

leuk om zo het verschil te zien, mijn voorkeur gaat uit naar de copics, maar dat is persoonlijk natuurlijk.
gr lilian

majo zei

Prachtig gekleurd allebei.
Ik vind de copic's pesoonlijk vrolijker en met de potloden een romantiche uitstralling hebben, terwijl het bijna de zelfde kleurtjes zijn . Groet Majo

Dora zei

heel leuk om te laten zien, wat een verschil in helderheid en zachtheid.
groetjes Dora