zaterdag 7 januari 2012

1 STEMPEL, 2 INKLEURTECHNIEKEN - deel 1

Vandaag bijten Aletta en Mieke de spits af met onze nieuw rubriek 1 stempel, 2 inkleurtechnieken. De stempel die ze gebruikt hebben is Mummu van Mo's Digital Pencil

Aletta HeijBovengenoemde digi is ingekleurd met Flexmarkers met de kleuren 0719 voor het gezicht R528 voor de wangen IG06 voor de grijze haren B237 B318 voor de kleding en voor de schaduwrand eerst B418 en daarna nog met 0919 om de rand nog iets meer te vervagen. Schaduw in de digi breng ik aan door meerdere keren over de schaduwplek te kleuren. Deze digi is geprint op het nieuwe papier van Nicole Verkooijen, Perfect Blending Paper. Met digitale digi's moet je wel heel voorzichtig zijn met inkleuren omdat anders de inkt doorloopt. Een goed tip van Anneke is om na het printen de digi met een heattool goed te drogen. Stempels alleen stempelen met Memento inkt, deze inkt is de enige geschikte voor Flexmarkers (of Copics).

Mieke Wierenga


Ik heb dezelfde digi ingekleurd met Ditsress Ink en Twinkling H2O's en afgedrukt op Cotman gummed watercolour papier. Voor het gezicht heb ik de kleuren Tatered Rose en Worn Lipstick gebruikt en de haren en sandalen zijn gekleurd met Black Shoot. Van deze kleur heb ik ook een heel klein beetje gebruikt voor de schaduw bij haar voeten, maar niet te veel! En al laatste haar jurk en vest met de kleuren Broken China en Stormy Sky en hier de kleur Tahitian Blue van de Twinkling H2O's om leuke accenten toe te brengen!

Warme groet, EKEF DT


16 opmerkingen:

tanja zei

wat is dit leuk geworden vraagje over je papier waar koop je dat en met wat voor printer /inkt print
zelf heb ik distressinkt voor in kleuren op aquarel papier canson en wil wel eens die gave digis van mo gaan gebruiken vandaar mijn vraagje hier doeiiiiii tanja

Sinikka zei

Heel erg leuk om het verschil te zien. Ikzelf kleur altijd het liefste met aqaurelpotloden en H2O's op 300 gr. aquarelpapier.
Gr. Sinikka

Irene zei

Super gedaan dames!!!

Irene

Corry zei

Heel mooi gedaan.
Ik gebruik het liefst Cotman papier en dat is te koop bij Kreateja.

Jolanda Cuper zei

Geweldig dat ziet er heel mooi uit!
Groetjes Jolanda.

Ellen zei

Super leuk om het verschil te zien bij dezelfde stempel! Weer wat geleerd meiden!
Groetjes Ellen

Renata van Miltenburg zei

@ Tanja, als je problemen hebt met het doorlopen van de printer inkt kun je er altijd een klein beetje fijne clear embossing poeder over strooien en dan even met de heattool er over heen. Verder zal ik de dames die veel met distress ink werken even vragen hier een reactie achter te laten welke printer/inkt zij gebruiken.

Warme groet,

Renata

*mieke* zei

Ik ben één van de Distress dames en ik print met een hele simpele HP printer van 10 jaar oud. Wel moet ik de officiele cardridges kopen van HP, want anders loopt mijn inkt vaak uit. Veel inkten van HP zijn watervast nl. Maar dat is een kwestie van proberen, iedereen heeft daar andere ervaringen mee. Succes Tanja!

corry'kaart zei

hoi dames
twee prachtig en duidelijk uitgelegde kaarten!
en misschien een tip die had ik gevonden op een blog, zelf heb ik een HP-printer en soms ging mijn papier bloeden toen las ik:
afbeelding afdrukken op de strijkplank,bout op warm,tissuetje erop leggen en dan aan beide kanten de bout er overheen, even afkoelen en sindsdien geen problemen meer!
groetjes van corry

Petra zei

Ik kleur ook wel met Distress Inkt en ik heb ook een oude HP printer, maar dan een Laserprinter.
Met een toner ook van HP, en dit loopt niet uit. Ik print het op Cotman Gummed Water Colour Paper van 190 gr.
succes ermee!
Petra

Aletta zei

De printer welke ik mee print is de HP OfficeJet V40 en ook de originele printerinjt van HP. Deze loopt dus wel door en moet goed drogen en kan ik 1x inkleuren zonder dat het doorloopt. Wil ik een 2e kleur op dezelfde plek aanbrengen dan moet ik niet op de inkt komen.

Groetjes Aletta

Bernadet zei

Geweldig Alette en Mieke, zien we nu ook het verschil met deze kleurtechnieken

Anneke. zei

Ziet er super mooi uit Aletta en Mieke!!
Groetjes Anneke.

Kizzy zei

Wat leuk om ze zo naast elkaar te zien. Ik kleur zelf enkel met Distress inkt.
groetjes Kizzy

Adriana zei

Interessant om te zien. Bedankt!
Groetjes

Scraplijn zei

Misschien heeft iemand nog een tip voor mij, Ik gebruik een canonfotprinter met de originele watervaste inkt. helaas loopt die toch door bij het inkleuren van mijn digi's, niet als ik gewoon stempel.
Ik heb geprobeerd om te strijken, te drogen met de heattool, embossingpoeder werkt niet, daar is de inkt al te droog voor als het uit de printer komt. Het vreemde is dat het altijd goed ging en nu ineens niet meer. Ik doe echt niets anders, snap er zelf helemaal niks van.
Zijn er nog extra tips????