woensdag 30 november 2011

In the Spotlight met ......

Hallo allemaal,

Snif Snif... Het is alweer de laatste "in the spotlight interview".
Ja, jullie hebben er nog 1 tegoed en dat is die van mezelf :)

Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle andere intervieuw, ik vond ze stuk voor stuk allemaal geweldig, dames bedankt voor jullie medewerking.

Voor nu mag je m'n eigen creatieve antwoorden lezen hieronder.

**

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: Aletta Heij

Naam van je blog: http://KaartenVanAletta.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: juli 2010

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: Volgens mij in september 2010, kaart met Summertim Boy Soccer.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD: Er zitten zulke grappige digi’s bij en je kan voor elke gelegenheid wel een KD digi vinden om te gebruiken op je creatie. Ook voor je mannen/jongenskaart zijn er superleuke digi’s.

Welke digi's zijn van jouw favoriet :
ojee… vind er zoveeeeel leuk.
Voor de mannen/jongenskaarten zijn dat: Summertime boys, What a Swing, Mr. Fixx it, Cruisin, Salor Boy, Rootin Tootin Cowboy, Big Catch en Whow Caught Who.
Voor de dames/meisjeskaarten zijn dat : Appel Girl, Fairy Fun, Fairy Princess, Beat the Heat, Ice Cream, Little Girl, Pony Love, Pumpin Baby, Little helping hands Love at first Sight, Maggie and them, Skater Girl, Skating Fun, Ride em cowgirl en Summertime Girl.
Voor de rest vind ik nog superleuk : Puppy in egg, Scarecrow Girl, First tast of snow, Trick or Tweet, Bunny Basket, Fun in the pool, Tango, I didn’t do it, I do en alles van Rosie en Bigsby. Dat waren ze volgens mij wel zo’n beetje, ik vind er echt zoveeeeel leuk!

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke:
Ojaaaa… Magnolia, Elisabeth Bell, Sarah Kay, Wee stamps, Penny Black, Mo Manning en Inky Impression.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): Derwent Coloursoft kleurpotloden op Foliart hobbykarton en Flexmarkers op Perfect Blending Paper.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: Ik gebruik vaak papier met rondjes, streepjes en stippen, bij elkaar passend.
Verder vind ik het leuk dat bijv. de schets nog duidelijk te zien is.
Mijn kaarten zijn altijd strak afgewerkt en meestal met een leuke tekst en een paar bloemen erop.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s):
Ooooo…. Heel veel…. Elke dag wel een paar uur.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: M’n hobbytafel staat half voor de tuindeuren dan heb ik lekker het licht van buiten (overdag dan) en meestal staat er nog een tafel ernaast. Daarnaast staat een kast waar ik al m’n hobbyspullen in staan, maar die passen er al niet meer in, dus het meeste staat onder of op de tafels.

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: In ’t voorjaar ’t Magnolia Event, superleuk en afgelopen zaterdag een workshop voor de Silhouett, ook geweldig leuk.

Waar haal jij je inspiratie vandaan: Vooral van andere blogs maar ook uit tijdschriften en boeken en niet te vergeten de filmpjes op You-Tube, ook erg leerzaam...

Wat is je favoriete gereedschap: Op dit moment m’n Silhouette Cameo (wat een geweldig apparaat)en daarnaast natuurlijk nog de Cuttlebug.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier):
Dat zijn altijd wel bloemen, liefst zelfgemaakt en een bedeltje.
M’n favoriete kleuren zijn, paars, geel en rose.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
Meestal worden ze opgestuurd naar familie en vrienden.
Vorig jaar heb ik wel m’n kaarten verkocht voor een goed doel, ook erg leuk om te doen.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: De inkleurtechniek met Flexmarkers zou ik graag nog verder willen leren met name dan de schaduws in een stempel.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: Sieraden maken vind ook erg leuk, maar daar komt op dit moment erg weinig van :( Maar wie weet volgend jaar...

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: Ik vind het geweldig dat jullie altijd zo positief reageren op m’n creaties, bij deze super bedankt.
En blijf vooral dit blog volgen want er staat jullie zoveel leuks te wachten...

Waarom is dit jouw favoriete kaart : Deze kaart is gewoonweg helemaal af, mooi van kleur en netjes afgewerkt in m’n favoriete kleuren/papier en een paar lieve bloempjes erop. En natuurlijk de verborgen tekst achter de digi, helemaal geweldig.

**

Leuk dat jullie weer dit blog hebben gezocht en tot morgen want dan worden weer de winnaars bekend gemaakt van de vorige challenge.


dinsdag 29 november 2011

UITDAGING 91

Pimp een bestaand doosje of potje / Alter a box or jar

Dank weer aan de deelnemers aan de blaadjes uitdaging, viel nog niet echt mee geloof ik ;) Maar leuk om jullie creaties weer te kunnen bewonderen! Donderdag zullen we weer bekend maken wat onze favoriet was.

Nog een laatste cadeautje of decoratie nodig voor de feestdagen? Of gewoon nog een leuk "last minute" cadeautje voor een jarige in december... dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze week willen we graag dat je iets leuks doet met een bestaand doosje of potje, gewoon gezellig versieren dus...kan het leuker? Meedoen hoor, dit is één van de laatste gelegenheden dat je die top digi's van Karen's Doodles kunt winnen! Dusse...succes maar weer.

De eer is aan team Rosie:

Mieke Wierenga
Stempel: Skater Girl


Petra Laagwater
Stempel: Skating Snowman


Angelique van Nuland
Stempel: Snowman Caroling


Anja Bruynen
Stempel: Christmas Tree Guy


Anneke Kiewiet
Stempel: Snowmen Caroling


Bernadet Weijs
Stempel: Little Winter Angel


Blijft leuk hè, zo'n versierd potje of doosje! Zo feestelijk, om gezellig op tafel te zetten of cadeau te geven. Dus aan de slag dames en laat ons zien waar jullie deze feestdagen de blits mee maken!

Je mag in onze uitdagingen alle merken stempels gebruiken (of helemaal geen stempel) maar alleen als je er een Karen's Doodles op hebt zitten maak je kans om "Kaart van de Week" te worden en dus 3(!) digi's van Karen's Doodles te winnen. Op de tweede en derde plaats maak je wel kans met de andere merken of stempelloze kaarten/projecten.

Natuurlijk is het voor ons extra leuk als er een Karen's Doodles op zit, je kunt ze HIER aanschaffen of HIER de nieuwste gratis digitale stempel (freebie) oppikken.

Is Nederland te klein voor je dan kun je natuurlijk altijd meedoen op het internationale challengeblog van Karen's Doodles. Zorg wel dat je er een nieuwe kaart voor maakt, het is niet toegestaan met dezelfde kaart aan beide uitdagingen mee te doen.

Neem ook eens een kijkje op Facebook, misschien leuk om je ook daar bij ons aan te sluiten?

Denk er om de kaart vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

Fijne week en tot de volgende uitdaging!

Warme groet,

Renatazaterdag 26 november 2011

GOUWE OUWE deel 56

De dames Angelique en Anja hebben deze week gekozen voor wat sneeuw en je zou er bijna zin in krijgen! Deze twee schattige digi's komen beide zo'n beetje uit de eerste serie die Karen in haar shop had en ze zijn nog steeds helemaal leuk en goed te gebruiken op winterse kaartjes of kerstkaartjes.

Angelique van Nuland
Stempel: Baby First Taste Of Snow


Anja Bruynen
Stempel: First Taste Of Snow


Fijn weekend allemaal en tot dinsdag, tot de nieuwe uitdaging!

Warme groet,

Renata

vrijdag 25 november 2011

WORKSHOP 14 "CADEAU MAPJE"

Bron: Paper & Pictures
Ontwerp: Antionette Dekker

Allereerst mijn excuses voor de af en toe vreselijk beroerde foto's... ik hoop dat één en ander toch duidelijk wordt. Onverwacht stond ik voor de taak om de workshop van deze week te organiseren. Dit cadeaumapje wilde ik gaan maken voor de vriendin waar ik vandaag op bezoek ga en ik besloot dat het een leuk ding was om voor de workshop uit te werken. In de spaarzame tijd die ik er voor had was het over het algemeen erg mistig en donker, dus slecht foto weer (wat overigens geen excuus is voor de wazige foto's, lol).
Enfin ik (en dus ook jullie) zal/zullen het er mee moeten doen. In ieder geval vond ik het een leuk mapje om te maken en ik hoop jullie ook! Succes en veel plezier!

Benodigdheden:

- 3 vellen dubbelzijdig dessin papier
- ScorPal (of vouwbeen/rilpen)
- lineaal en mesje (of snij apparaat)
- prikpen en prikmat
- cirkel pons of stans
- pons om de hoeken af te ronden
- schaar
- plakband, dubbelzijdig tape en lijm
- borduurgaren
- twee stukjes lint van ongeveer 20 cm


* Snij een stuk dessin papier (a) van 23 x 20 cm
* Ril de lange zijde hiervan op 11 en 12 cm vanaf de linker kant
* Rond alle vier de hoeken af met de pons


* Snij een ander stuk dessin papier (b) van 22 x 10 cm
* Ril de lange zijde hiervan op 10,5 en 11,5 cm vanaf de linker kant
* Rond alle vier de hoeken af met de pons

* Snij een derde stuk dessin papier (c) van 17 x 12,5 cm
* Ril de korte zijde op 10,5 en 11,5 cm vanaf de linker kant
* Ril de lange zijde op 1 en 2 cm vanaf de linker kant
* Snij aan de achterkant van het papier (met de rillijnen aan de linker- en onderkant) de rechter bovenhoek schuin af
* Door de rillijnen ontstaat er links onderaan een vierkant van vier blokjes. Knip van onder naar boven twee blokjes en van (op 2 cm van de linkerkant) en van links naar rechts 1 blokje in (op 2 cm vanaf de onderkant)


* Vouw en plak nu het vak voor de rechterzijkant van het mapje in elkaar.


* Snij nu twee stukjes dubbelzijdig dessin papier (a) van 15 x 8 cm
* Ril de lange zijde op 6 en 7 cm vanaf de linker kant
* Rond de vier hoeken af met de pons


* Snij twee stukjes dessin papier (c) van 8 x 7 cm
* Ril de korte zijde op 3 en 4 cm vanaf de linker kant


* Snij vier stukjes dessin papier (c) van 8 x 5 cm
* Ril de korte zijde op 1, 2 en 3 cm vanaf de linker kant


* Snij twee vierkantjes dessin papier (c) van 8 x 8 cm
* Pons een halve cirkel uit de bovenkant


Dan heb je nu alles gesneden en gevouwen.


* Plak nu de twee mapjes in elkaar zoals op de foto's.
Ik heb sluitinkjes gemaakt mbv magneetjes, je kunt ook een stukje klitteband gebruiken of sluiten met een lintje. Op het klepje heb ik ter decoratie een knoopje geplakt (zie eindresultaat).

* Borduur een stiksteekje op 1 cm vanaf de rand op de voor en achterzijde van de omslag (dessin papier a). Ik doe dit door op elke 3 mm langs mijn lineaal een gaatje te prikken en deze te stikken met 1 draad DMC garen. Je kunt het draad aan de achterzijde gewoon vastplakken met plakband.


* Plak de binnenzijde van het mapje (dessin papier b) nu op de buitenzijde en begin in het midden (met de ruggen op elkaar -de 1 cm vouw-)


* Dan de zijden voorzien van tape


* Plak nu eerst een lintje tussen de binnen- en buitenkant voordat je alles vastplakt


* Plak nu de losse onderdelen aan de binnenkant van het mapje zoals op de foto


* En dan de voorkant naar eigen smaak versieren!


En zo heb je een leuk cadeautje als je op bezoek gaat bij een knutselvriendin! In het linker vak is ruimte voor wat afdrukjes en in de twee mapjes kun je bijvoorbeeld wat bloemetjes, knoopjes of lintjes doen.

Stempel: Kiss Me Under The Mistletoe (zo zie je maar weer dat kerststempels ook echt wel voor andere gelegenheden gebruikt kunnen worden!)

Veel plezier met deze workshop en tot morgen, dan zijn we weer terug met de Gouwe Ouwe!

Warme groet, Renata

donderdag 24 november 2011

ALLEMAAL WINNAARS!

Inderdaad, dat lezen jullie goed, allemaal winnaars!

Een historisch dieptepunt in onze carrière, 7 deelnemers maar afgelopen week! Wel 7 hele leuke natuurlijk en daarom heb ik besloten om iederéén een digi te geven in plaats van een paar winnaars te kiezen cq trekken.

Dus Margret, Mieke, Ellen, Annemarie, Judith, Heidie en Krista... stuur me een mailtje met de naam van de digi naar keuze en hij komt naar je toe!

Gefeliciteerd :)

Warme groet,

Renata

woensdag 23 november 2011

In the Spotlight "Mieke"Goedemorgen Allemaal,

Het is woensdag en weer tijd voor het leuke en creatieve interview.
Deze week kunt u de gezellig en creatieve antwoorden lezen van dt-collega Mieke.
Mieke is sinds kort ons team komen versterken en zij maakt echt prachtige creaties, neem zeker een kijkje op haar blog.

**

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: * Mieke Wierenga

Naam van je blog:* Mieke's Creaworld http://miekescreaworld.blogspot.com/

Wanneer ben je met je blog begonnen:
* 20 december 2010, volgende maand heb ik dus mijn 1 jarig jubileum!

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: * Ik heb in het verleden al wel meegedaan met een challenge van Karen's Doodles, maar nog nooit met een digi van KD zelf op de kaart. Dus mijn eerste kaart met een digi van KD was die van 1 november j.l. ...*bloos*

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD: * Er is voor elk wat wils! Van olifant, naar muis en ook van de 'gewone' persoonlijkheden' zijn er veel verkrijgbaar. Door dat ze digitaal zijn kun je ze passend maken voor elk project!

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: * Ik vind de kerstdigi's toch wel errug leuk allemaal, daar is het natuurlijk ook het perfecte tijdstip voor momenteel.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * Magnolia, Hanglar&Stanglar, Lili of the Valley enz enz... Ik heb zoveel stempels die ik leuk vind, misschien wel te veel.. Of ik heb tijd te kort, haha! Het is maar net hoe je het bekijkt:-)

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): * Ook hierin vind ik teveel leuk! Ik kleur met Copics op DCP papier, met Derwents op Hema papier en ik gebruikt Canson aquarelpapier als ik kleur met Distress Ink. Op een beurs heb ik een paar kleuren Twinkling H2O gekocht, maar hier ben ik nog niet mee aan de slag geweest!

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: * Ik mag graag aan tafel zitten en ter plekke iets bedenken... Zo heb ik al een kaart gemaakt in de vorm van een boom, maar een molen is ook al door mij gemaakt!

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): * Dat verschilt enorm. De ene week ben ik niet te stoppen en een week later doe ik weinig tot niks. Niet omdat ik er geen zin in heb, maar dan laat mijn gezondheid het gewoon niet toe.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: * Ik heb een hele mooie grote lange kamertafel tot mijn beschikking...haha! Alle slaapkamers zijn vergeven en ik moet dus elke keer als we gaan eten de boel opruimen. Thuis worden ze wel eens gek van al mijn 'rommel'...

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: * Ik heb één workshop gedaan een tijdje terug en dat was de basis inkleurtechniek met copic markers. Er is nooit wat in de buurt van het hoge noorden te doen, dus ik probeer me alles een beetje zelf aan te leren met als begeleiding leuke filmpjes op youtube!

Waar haal jij je inspiratie vandaan: * Vaak komt er vanzelf wel iets uit mijn handen, maar ik mag ook graag kijken op andere blog's en in tijdschriften bladeren. En als ik het echt niet weet dan vraag ik aan mijn zoontje van 5 wat mama moet maken!

Wat is je favoriete gereedschap: * Moeilijk, want ik ben met alles wat ik heb erg blij! Als ik dan moet kiezen dan kies ik mijn Cuttlebug inclusief alle toebehoren.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): * Ik werk graag met bloemen, zowel gekochte als zelf gemaakte en mooi papier is de beste basis voor een kaart.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ik verstuur erg veel momenteel, maar ik verkoop ook regelmatig kaarten om vervolgens weer nieuwe materialen van de opbrengst te kopen. Leuke vicieuze cirkel toch?

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: * Ik zou graag meer ervaring opdoen in het inkleuren met copic markers en in de toekomst staat een Vagebond en een Silhouette ook hoog op mijn verlanglijstje, die overigens oneindig lang lijkt...

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: * In de zomer lees ik graag en in de winter kijken we regelmatig een leuke film. Natuurlijk gaat er veel vrije tijd zitten in het knutselen, film kijken enz met de kids.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: * Ik ben een blog begonnen op aanraden van mijn vriendin. Ik zei: Een wat??? Ja, een blog voor je zelfgemaakte creaties's zei ze, want je maakt mooie dingen. Ik heb eerst heel erg hard gelachen, want wie wil mijn frutsels nou bekijken? Bijna een jaar verder ben ik mijn vriendin nog altijd dankbaar, want wat vind ik het leuk. En toen ik werd benaderd met de vraag of ik het team wilde komen versterken heb ik geen moment getwijfeld!

Waarom is dit jouw favoriete kaart : * Het is mijn tweede kaart als lid van het design team en ik ben erg tevreden over het resultaat. De schitterende digi is helemaal ingekleurd zoals ik het voor ogen had!

**

Mieke bedankt voor dit leuke interview.

Ik vond het weer superleuk om te lezen, volgende week alweer het laatste interview.
Daarna nog een paar leuke Karen Doodles In The Spotlights en vanaf 1 januari kunt u hier ons nieuwe blog vinden, dus blijf ons vooral volgen :))

Groetjes Aletta

dinsdag 22 november 2011

UITDAGING 90

Geen bloemen maar blaadjes / No flowers but leaves

Nou zeg...vonden jullie het geen leuke opdracht of maken jullie alleen maar kerstkaartjes op het moment? Echt jammer, vond hem zelf zo leuk. Dus een heel groot dank je wel aan de deelnemers die de moeite hebben genomen om speciaal voor deze uitdaging een kaart te maken!! {{SMAK}} een dikke pakkerd, jullie zijn geweldig!

De uitdaging van deze week is ook een echte herfst uitdaging maar hiermee kun je toch ook voor je kerstkaartjes uit de voeten dus hopelijk wat meer deelnemers dit keer ;)

Dit is de bijdrag van team Bovine:

Gretha Bakker
Stempel: Apple Of My Eye


Mariska van der Linden is druk geweest met werkzaamheden voor ons nieuwe blog

Tinie Hoogvliet
Stempel: FallAletta Heij
Stempel: Apple Of My EyeEllen Ruberg
Stempel: Kiss Me Under The Mistletoe


Geertje Deelstra
Stempel: Scarecrow BoyExtra bijdrage.

Renata van Miltenburg
Stempel: Indian Corn


Zo zie je maar, zelfs zonder bloemen zeer stijlvolle en mooie kaartjes!

En nu jullie aan de slag lieve mensen, we zijn benieuwd waar jullie de blaadjes vandaan halen (ponsen, dies, Xenos, tuincentra...bedenk het maar).

Je mag in onze uitdagingen alle merken stempels gebruiken (of helemaal geen stempel) maar alleen als je er een Karen's Doodles op hebt zitten maak je kans om "Kaart van de Week" te worden en dus 3(!) digi's van Karen's Doodles te winnen. Op de tweede en derde plaats maak je wel kans met de andere merken of stempelloze kaarten/projecten.

Natuurlijk is het voor ons extra leuk als er een Karen's Doodles op zit, je kunt ze HIER aanschaffen of HIER de nieuwste gratis digitale stempel (freebie) oppikken.

Is Nederland te klein voor je dan kun je natuurlijk altijd meedoen op het internationale challengeblog van Karen's Doodles. Zorg wel dat je er een nieuwe kaart voor maakt, het is niet toegestaan met dezelfde kaart aan beide uitdagingen mee te doen.

Neem ook eens een kijkje op Facebook, misschien leuk om je ook daar bij ons aan te sluiten?

Denk er om de kaart vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

Fijne week en tot de volgende uitdaging!

Warme groet,

Renata

zaterdag 19 november 2011

GOUWE OUWE deel 55

Zwart/Wit "foto"

Dat is het thema dat Aletta en ik hebben gekozen voor de Gouwe Ouwe van deze week. Zoals jullie zien doet deze "techniek" het heel goed voor zowel een lief als een stoer kaartje. We vonden het beide in ieder geval een echte uitdaging maar wel heel leuk en zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Aletta Heij
Stempel: Baby First Taste Of SnowRenata van Miltenburg
Stempel: Born To Ride


We hopen dat jullie weer van onze kaartjes genoten hebben!

Fijn weekend!

Warme groet,

Renata

vrijdag 18 november 2011

WORKSHOP 13 "NESTABILITIES KAART"


Benodigdheden:
- 1x cardstock A5 formaat en 1x van 7x 15 cm
- 1x vel designpapier A5 en 1x van ca.5x 15 cm
- stempelafdruk (niet te groot)
- borderpons, potlood en liniaal
- nestablities vierkant en grote rechthoek (b.v. mega Curved Rectangles)
- dubbelzijdig plakband/ tape en lijm
- vouwbeen of embossing pen om te rillen
- gewenste materialen om te versieren

Vouw het A5 vel dubbel.
Snijd met de grootste Nestabilities uit een dubbelgevouwen vel een kader zoals op de foto aangegeven is.


Zorg dat de mal een klein stukje aan de dubbelgevouwen rand uitsteekt. (Foto)
Pak het designpapier en teken aan de binnenkant van de mal met een potlood het contour na. Zo zorg je ervoor dat het designpapier net iets kleiner is, dan je uitgesneden dubbelgevouwen kaart.


Pons uit het smalle strookje cardstock een gewenst sierrandje.
Snijd nu ook jouw stempeltje op maat en een extra kader erachter.
Bekleed alle basispapiertjes met designpapier (Foto).


Plak het sierstrookje op je kaart en ook het ingekleurde afdrukje.


Nu kun je de kaart naar hartelust versieren.


Gebruikte stempel:
- Here Comes The Bride

Veel plezier met maken!
Groetjes Ula

donderdag 17 november 2011

KAART VAN WEEK 45


Jolanda!!! Terug van weggeweest en meteen weer in de prijzen :) Het was wel een "close call" want er was maar 1 puntje verschil met de nummer twee (Marian). Gefeliciteerd meid, stuur me een mailtje om je prijs te claimen.

Random heeft ook zijn keuze gemaakt en de volgende twee prijswinnaars getrokken:

Random Integer Generator
Here are your random numbers:

1
8

Timestamp: 2011-11-16 18:15:51 UTC


2e prijs - 1 = Frea


3e prijs - 8 = Melanie


Ook jullie gefeliciteerd dames, stuur me een mailtje met de keuze van je stempel(s) (contact us button) en ze komen zo snel mogelijk naar je toe.

Dat waren de winnaars voor deze week. Zat je er niet bij? Niet getreurd want er loopt al weer een leuke uitdaging (herfstspreuk) met opnieuw drie kansen om een prijs te winnen.

Vergeet ook niet om morgen nog even terug te komen want natuurlijk hebben we weer een top workshop voor jullie!

Fijne dag.

Warme groet,

Renata

woensdag 16 november 2011

In the Spotlight "Gretha"Een hele goede woensdag allemaal,

Vandaag "in the spotlight" dt-lid Gretha. Gretha is ons team per 1 november komen versterken en ondertussen hebben jullie al van haar prachtige creaties kunnen genieten.
En hebben jullie gezien hoe ze de deze digi heeft ingekleurd, helemaal prachtig hoe de kleuren in elkaar overlopen. In het welbekende interview kunnen jullie deze week haar creatieve antwoorden lezen.

**

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: * Gretha Bakker

Naam van je blog:* http://grethabakker.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: * 11 augustus 2009

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: * Oeps, wil je het echt weten? Durf het haast niet te vertellen, maar dat was vorige week met digi Christmas Tree Guy.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Ze zijn zo gevarieerd en hebben een vleugje humor.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: * De digi`s met Bigsby, ik vind die muisjes zo grappig en hebben een leuk snoetje.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * LOTV, Penny Black, Magnolia, Mo Manning, Toby Tumble (Cuddly Buddly), ik vind heel veel stempels erg leuk.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): * De meeste met distress inkt op aquarelpapier van Cotman ( Winsor & Newton) van 190 gram, soms ook nog met de kleurpotloden op kraftpapier, wat je tegenwoordig ziet en wat ik ook heel leuk vind om te doen.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: * Ik vind dit moeilijk om over je eigen kaarten te zeggen en daarom heb ik het aan een aantal vriendinnen gevraagd. Zij vonden dat de kleurencombinaties en mijn inkleurtechniek zo mooi zijn.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): * Zoveel mogelijk, eerst de verplichtingen en dan de leut.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: * Ik ben gezegend met een hobbykamer met alle gemakken voorzien. Oa muziek, computer en mijn gereedschappen.

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: * Soms, maar meestal geef ik ze zelf.

Waar haal jij je inspiratie vandaan: * Meestal als ik bezig ben met rommelen, komen de ideeën vanzelf.
Als ik even vastzit geven creaties op andere blogs me wat inspiratie, maar dan probeer ik het wel in mijn eigen stijl te doen.

Wat is je favoriete gereedschap: * Mijn penselen.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): * Van alles eigenlijk, papier vind ik erg belangrijk, dat is de basis van mijn kaarten.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders: * Ik maak ze voor een winkel en degene die ik overhoud willen vriendinnen heel graag hebben.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: * Op dit moment zou ik het niet weten, misschien als er in de toekomst een hele nieuwe techniek uitkomt, maar ik ben tevreden zo.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: * Ja en of, ik wandel heel graag en dan wat langere afstanden, het liefst in Engeland of Schotland. Ik badminton ook fanatiek, een best zware sport, maar geen campingbadminton. Ik leg ook graag een puzzel van 1000 stukjes en dan het liefst eentje van Wasgij.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: * Ik wil dit aan alle creatievelingen meegeven: Het maakt niet uit wat je doet of maakt, als je er maar plezier in hebt.
Ik vind het heel erg leuk om deel te nemen aan dit geweldige Designteam, je komt echt in een warm nest.
Ik wil bij deze ook iedereen een dank je wel zeggen voor de lieve reacties die ik mag lezen of tegen me gezegd wordt.

Waarom is dit jouw favoriete kaart : * Zoals ik al eerder vertelde, vind ik Bigsby zo schattig en deze digi stond al een poosje op mijn verlanglijstje om de appel in te kleuren. Meestal als ik een stempel/digi zie, weet ik al hoe ik het ga inkleuren.

**

Het was weer een erg leuk interview met enthousiaste antwoorden. Gretha bedankt daarvoor.

Morgen zijn we er weer met de uitslag van de challenge van vorige week.
Heb je meegedaan ? Kom dan zeker kijken want wie weet ben jij wel kaart van de week geworden.

Groetjes Aletta