zaterdag 29 oktober 2011

GOUWE OUWE deel 52

We blijven in de herfts/halloween sfeer met de Gouwe Ouwe. Anja en Anneke hebben beide gekozen voor Pumpkin Baby maar hebben er alletwee een andere draai aan gegeven.

Anja heeft er een mooie herfstkaart van gemaakt met prachtig papier in die mooie herfstkleuren. Samen met een goeie schets en een paar bloemetjes in bijpassende kleuren heb je een hele fijne kaart.

Anja Bruynen
Stempel: Pumpkin Baby


Op Anneke haar kaart is de baby verkleed voor Halloween, als pompoen welteverstaan. In zwart/wit/oranje, drie van de halloween kleuren en een paar grappige bedeltjes is het een schattig halloweenkaartje geworden.

Anneke Kiewiet
Stempel: Pumpkin Baby


Vind je het een leuke digi? Hij is ook heel goed te gebruiken in onze lopende uitdaging!

Fijn weekend en tot dinsdag als de nieuwe uitdaging online komt.

Warme groet,

Renata

vrijdag 28 oktober 2011

WORKSHOP 10 "MINI THEEBOEKJE"


Benodigheden:
- 1x cardstock 8x 20,5 cm
- 2x designpapier 7,5x 7,5 cm en 1x van 4x 7,5 cm
- dun papier of design papier in 3 maten:
14x 18/14x 17/ 14x 16 cm
- stempelafdruk (niet te groot)
- 2x lint van 15 cm lang,
- cirkelpons, liniaal, dubbelzijdig plakband/ tape en lijm
- scor-pal of vouwbeen/embossing pen om te rillen
- gewenste materialen om te versieren

Ril de strook cardstock in de lengte op de linkerkant en de rechterkant op 8 cm.


Ril de stroken dun papier aan de korte kant op 6,5 en 13 cm zodat er een plakstrookje van 1 cm overblijft.


Ril de stroken daarna aan de lange kant op de linkerkant en de rechterkant op 7,5 cm.


Plakt ze nu alle drie met een beetje lijm dicht.Pons met cirkelpons een opening aan beide zijkanten van de stroken, zodat het theezakje makkelijk gepakt kan worden.Wil je ook de binnenkant van het boekje versierd hebben, doe dat nu.Plak de lintjes aan de kaft van het boekje op 1,5 a 2 cm van de rand stevig vast.
Nu kan ook het design papier erop geplakt worden.Nu plak je de zakjes aan elkaar vast.Daarna aan de kaft van het boekje.

De gebruikte stempels:
- Time for Tea

Heel veel plezier met het maken van dit boekje!

De bron is You Tube.

groetjes Ula

donderdag 27 oktober 2011

KAART VAN WEEK 42 IS...


Tussen alle kerstkaartjes die we al ruimschoots voorbij hebben zien komen gelukkig ook iets van mijn favoriete feest...Sinterklaas! Dit geweldige cadeauzakje, met 10 x 10 cm kaartje, is van Cornelie die hiermee de winnaar van de week is. Gefeliciteerd joh, je weet me te vinden om je prijs te claimen.

Ook de nummers 2 en 3 zijn bekend want Random heeft de volgende nummers gekozen.

Random Integer Generator
Here are your random numbers:

2
4

Timestamp: 2011-10-26 19:48:13 UTC


2e prijs - 2 = Heleen


3e prijs - 4 = Elise


Op een of andere manier wilde blogger niet meewerken om jullie kaarten er op te zetten en te linken (liep steeds vast) dus dat zal ik morgen (als jullie dit lezen vandaag) nog een keer proberen. In ieder geval gefeliciteerd met jullie prijzen. Stuur me een mailtje (contact us button) om je prijs te claimen.

Fijne dag allemaal en vergeet niet om morgen een kijkje te nemen bij onze nieuwe workshop

Warme groet, Renata

woensdag 26 oktober 2011

In de Spotlights "Tinie"Een hele goede woensdag,

Hebben jullie gisteren de prachtige "letter" creaties bewonderd van de uitdaging van deze week. Ik vind ze allemaal geweldig en we hopen natuurlijk deze week op heel veel inzendingen.

Maar het is woensdag en dan is het tijd voor het "in the spotlight interview".
Deze week kunt u de gezellige en creatieve antwoorden van dt-lid Tinie lezen.
Tinie maakt prachtige creaties, elke keer weer anders, neem maar eens een kijkje op haar blog, dan snap je wat ik bedoel :-)

***

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: Tinie Hoogvliet

Naam van je blog:http://crea10us.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: 2 mei 2010

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: Ja, dat was een kaart met FunInThePool, en dat was gelijk mijn eerste deelname aan een uitdaging van Karens Doodles NL.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
Wat ik echt leuk vind aan de digi’s van KD is dat er voor heel veel gelegenheden een digi is. Geboorte, huwelijk, verjaardag, beterschap, zwemdiploma, kerst, Pasen en ga zo nog maar even door.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: Oooh daar vraag je me wat……….Nou op het moment is dat echt Santa Kitty! De digi van de bloghop. Ik ga daar ook wel een aantal kerstkaarten meemaken.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: Mo Manning, Bugaboo, Bella en die lieve egeltjes van Penny Black. Maar dat is alweer een tijdje geleden dat ik die heb gebruikt.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier):
Nou ik kleur nog steeds met m’n Derwentjes en ja eigenlijk op gewoon printpapier, wel een dikkere kwaliteit. Ik ben wel Copics aan het “sparen”, maar elke keer als ik in de hobbywinkel kom, zie ik zoveel leuke dingen en dan zit ik al aan m’n budget voor ik bij de copics ben.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: Ja, dat vind ik een moeilijke vraag! Ik denk frisse kleuren. En ik gebruik vaak papieren bloemen op m’n kaarten.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): Wel veel tijd! Ik probeer elke dag even aan een kaart te werken, maar er gaat ook wel eens een dag voorbij dat het niet lukt. Dinsdag moet ik de hele dag werken en dan gaat het niet lukken. Donderdag hou ik meestal vrij voor de hobby. Maar dan ga ik ook weleens naar een hobbywinkel en daar gaat ook weer veel tijd inzitten.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: Ik heb een kamertje hier beneden en dat is m’n hobbykamer. In het midden van de kamer staat een grote tafel en de linker muur hangt vol met planken en daar staat alles op. Aan de rechtermuur nog wat Ikea plankjes voor m’n ponsen. Verder nog wat rollende ladenkastjes zo hier en daar.

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: Nee eigenlijk niet op het gebied van kaarten maken. Wel workshops met groendecoraties. Ook leuk hoor!!

Waar haal jij je inspiratie vandaan: Van internet, ik kan uren kaartjes bekijken op alle blogs. En ook tijdschriften vind ik leuk om te bekijken!
Als ik het even niet meer weet, pak ik een stapel tijdschriften en dan komt die inspiratie wel weer.

Wat is je favoriete gereedschap: Ook bij mij is de Cuttlebug toch wel m’n favoriet! Ik heb ook een Slice, die gebruik ik om letters uit te snijden.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): Paars en blauw zijn wel mijn favoriete kleuren, maar ik gebruik natuurlijk ook andere kleuren. Het papier uitzoeken vind ik wel moeilijk. Daarna zoek ik in de verzameling naar lintjes, bloemen en eventueel nog naar iets anders op internet. Bv ankers voor bij een boot of kattenpootjes bij een kat. Embellishments en bedels gebruik ik niet zo vaak op een kaart.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
De meeste kaarten stuur ik op naar vrienden en familie.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: Het inkleuren van de stempels, daar ben ik nog niet zo goed in. Op dat gebied kan ik nog veel leren!

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: Nou voor andere hobby’s heb ik eigenlijk niet zo veel tijd meer. Maar op z’n tijd even lekker een eindje fietsen, of een leuke fair bezoeken en winkelen met m’n dochter.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: Nou ik vind het super dat jullie elke keer weer leuke reacties geven op mijn kaarten! Dat ik in dit design team zit, is voor mij al een uitdaging op zich. Maar ik vind het erg leuk en geniet er elke keer weer van. Ik hoop dat ik jullie een beetje kan inspireren met mijn kaarten.

Waarom is dit jouw favoriete kaart : Deze kaart heb ik ingestuurd voor de DTcall. Hij is lekker zomers met vrolijke kleuren. Het papier vind ik zo mooi en de digi is natuurlijk helemaal leuk.

Groetjes Tinie

***

Tinie bedankt voor het leuke interview. Volgende week staat er weer een dt-lid in the spotlight, zou zeggen, tot volgende week maar weer.

Wens ik jullie een leuke en gezellige dag toe en vergeet mee te doen aan de challenge van deze week "letters".

Groetjes Aletta

dinsdag 25 oktober 2011

UITDAGING 86

K = voor Karen's Doodles

Een hele goede dinsdag allemaal, al weer de laatste van de maand oktober!

Hartelijk dank aan iedereen die een klein kaartje van 10 x 10 cm heeft gemaakt, wat een dotjes zeg. Leuk hè, om eens op zo'n klein formaatje te werken?

En nu vragen jullie je natuurlijk af wat je nu van de volgende uitdaging moet denken, K = voor Karen's Doodles....??? Dat ga ik dus maar even uitleggen.

Wij willen letters op jullie kaart zien en dan bedoel ik niet het tekst stempeltje :) Je kunt 1 letter als vorm van de kaart kiezen of een woord als kaart gebruiken maar je kunt ook 1 woord uitvergroten of papier met allemaal letters gebruiken. Weer een originele uitdaging dacht ik zo en laat je maar inspireren door team Bovine die weer hun stinkende best hebben gedaan deze week.

Ellen Ruberg:
Stempels: Bigsby Gift en Birthday Fairy


Geertje Deelstra
Stempel: Sledding Snowman
Mariska van der Linde
Stempels: Kitty Cat en Trick or Tweet


Tinie Hoogvliet
Stempel: Flower BearAletta Heij
Stempel: Santa KittyLEUK!!!

We zijn dan ook zo benieuwd wat jullie er weer van gaan maken. Kom op, ga de uitdaging aan en aan de slag met de letter(s)!

Je mag in onze uitdagingen alle merken stempels gebruiken (of helemaal geen stempel) maar alleen als je er een Karen's Doodles op hebt zitten maak je kans om "Kaart van de Week" te worden en dus 3(!) digi's van Karen's Doodles te winnen. Op de tweede en derde plaats maak je wel kans met de andere merken of stempelloze kaarten/projecten.

Natuurlijk is het voor ons extra leuk als er een Karen's Doodles op zit, je kunt ze HIER aanschaffen of HIER de nieuwste gratis digitale stempel (freebie) oppikken.

Is Nederland te klein voor je dan kun je natuurlijk altijd meedoen op het internationale challengeblog van Karen's Doodles. Zorg wel dat je er een nieuwe kaart voor maakt, het is niet toegestaan met dezelfde kaart aan beide uitdagingen mee te doen.

Neem ook eens een kijkje op Facebook, misschien leuk om je ook daar bij ons aan te sluiten?

Denk er om de kaart vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

Fijne week en tot de volgende uitdaging!

Warme groet,

Renatazaterdag 22 oktober 2011

GOUWE OUWE deel 51

Oktober, een spooky maand kijk maar eens.

Bernadet koos voor de Halloween digi Trick or Treat die ik zelf super grappig vind. Kijk die kleine hondenspookjes eens braaf achter dat hekje zitten...

Bernadet Weijs
Stempel: Trick or Treat


Ellen ging met Trick or Tweet aan de slag, alleen die woordspeling al, haha! Heel gaaf op kraft in de traditionele Halloween kleuren.

Ellen Ruberg
Stempel: Trick or Tweet


Ik vind Halloween eigenlijk heel leuk, jammer dat er bij ons niet zo veel mee gedaan wordt. Bij ons in het dorp mede door St. Maarten natuurlijk. Maar daardoor heb ik niet zoveel aan Halloween kaarten en maak ik ze eigenlijk nooit. Jammer!

Fijn weekend en tot dinsdag. Je kunt nog meedoen aan onze lopende uitdaging een klein kaartje van 10 x 10 cm.

Warme groet,

Renata

vrijdag 21 oktober 2011

WORKSHOP 9 "WATERVAL KAART"

Lieve mensen,

Gelukkig is de shop in ieder geval weer online!!

Vandaag hebben we weer een hele gave workshop voor jullie van de hand van Marja.

Benodigheden:

-Cardstock
-Design papier
-Brads
-Lintje
-Schaar, dubbelzijdig plakband
snijmesje, liniaal, potlood
-4 kleine stempelafdrukjes

Snij of knip uit het cardstock een stuk van 11cm x 14cm,
een stuk design papier van 10.50cm x 13.50cm,
4 stukjes cardstock van 5cm x 5 cm,
papier waarop de afdrukjes komen van 4.60cm x 4.60cm,
een stukje cardstock van 2.50cm x 11cm,
en een stukje cardstock van 23cm x 5cm.


Pons of knip aan de onderkant van het cardstock (11cm x 14cm) en het designpapier een half rondje uit. Plak nu het design papier op het cardstock. Ook de 4 afdrukjes op de 4 stukjes cardstock plakken. (sorry voor de kleur foto, zag te laat dat het niet klopte)


Neem nu het stukje cardstock van 2.50cm x 11cm en lijm dit aan de zijkantjes vast op de kaart op 3.50cm van de onderkant.


Ril nu het stuk van 23cm x 5cm op 5cm-7cm-8.90cm en op 10.80cm. vouw de rillijnen allemaal naar dezelfde kant.


Aan de bovenkanten van de 4 stukjes cardstock met afdrukjes plak je een stukje dubbelzijdig tape. Je begint met de onderste op te plakken, doe dit tegen de onderste rillijn, zo plak je de andere 3 stukjes erboven, ook net tegen de rillijn aan.


Plak nu een stukje dubbelzijdig tape op het cardstock randje op de kaart.


Schuif nu het lange stuk, wat aan de afdrukjes zit, achter het cardstock op de kaart.(zie foto), wel precies in het midden.


Vouw het gedeelte met de afdrukjes terug en plak dit vast op het stukje dubbel zijdig tape.


Nu kun je aan het lange stuk trekken, dan vouwen de afdrukjes stuk voor stuk naar binnen.

Maak twee kleine gaatjes aan weerzijden van de kaart (op het strookje cardstock) en doe daar de brads in. Een eyelet onder in de lange strook, en daar door heen een lintje.De gebruikte stempels:
-Santa Kitty
-Christmas Tree Guy
-Kiss me under the mistletoe
-Bovine betty Christmas

Heel veel plezier met het maken van deze Waterfall Card!

De bron is: You tube-Dawn5377.


Groetjes Marja.

donderdag 20 oktober 2011

KAART VAN WEEK 41 en ander nieuws...

Lieve mensen!

Jullie hebben misschien één en ander van alle commotie mee gekregen, het internationale uitdagingen blog van Karen's Doodles heeft (voorlopig) de handdoek in de ring gegooid nadat alle communicatie met Karen (weer) nihil is. Zelfs nu de webshop door het verlopen van de domeinregistratie er uit ligt reageert zij nergens op. Dit is niet de eerste keer vandaar deze drastische beslissing, zij willen Karen niet langer de hand boven het hoofd houden en wij hebben daar alle begrip voor.

Ook wij zijn ons aan het beraden wat nu te doen. Zelfs in het ergste geval (dat er iets aan de hand is met Karen) zou je toch zeggen dat iemand van de familie wel even een berichtje achter zou laten...

Zodra wij een besluit genomen hebben zullen wij jullie dat natuurlijk laten weten!

Gaan we nu over naar de winnaar van afgelopen week en dat is Linda geworden! Zij heeft zich op een ontzettend leuke manier laten inspireren door reclame van Leen Bakker. Neem maar eens een kijkje op haar blog waar de advertentie te zien is. Gefeliciteerd meis, laat me even weten welke digi's je uitkiest en ze komen naar je toe.

Dit is Linda's winnende kaart:


De nummers twee en drie laten we zoals gewoonlijk aan Random Org. over met het volgende resultaat:

Random Integer Generator
Here are your random numbers:

7
12

Timestamp: 2011-10-19 17:47:34 UTC


2e prijs - 7 = Claudia


3e prijs - 12 = Jannie


Ook jullie gefeliciteerd meiden, gave kaartjes en enorm leuk geïnspireerd door de advertenties, top! Stuur me een mailtje om je prijs te claimen (contact us button) en geef even door welke digi('s) je wilt ontvangen.

We hopen jullie weer te zien in de lopende uitdaging, kaartje van 10 x 10 cm.

Fijne dag en tot morgen want natuurlijk hebben we nog een leuke workshop voor jullie deze week.

Warme groet,

Renata

woensdag 19 oktober 2011

In de Spotlights "Petra"Een hele goede woensdag allemaal,

Vandaag kunt u in dit interview de creatieve antwoorden lezen van KD dt-lid Petra. Petra maakt vaak rustige (en prachtige) creaties met altijd wel een leuk detail erop. Hier boven kunt u alvast haar favoriete kaart bewonderen. Maar wil je meer van haar creaties zien, klik dan hier (nadat je het interview gelezen heb natuurlijk) dan kom je op haar blog terecht.

***

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :
Naam: * Petra Laagwater

Naam van je blog:* http://scrappenmetpeet.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: * 23 juli 2007

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
* Ja dat weet ik nog wel, dat was voor de uitnodigingen voor het verjaarspartijtje van Mara (mijn dochter) toen ze 6 werd, ik heb toen de Fairy Princess en Fairy Fun gekocht. En tegelijkertijd natuurlijk ook Rosie Dance aangeschaft, omdat die gewoon te schattig was!

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Ik vind ze zo leuk omdat er voor elke gelegenheid wel een geschikte digi is!

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: * Dat is echt een moeilijke vraag, omdat er zo veel leuke zijn! Maar mijn favorieten zijn wel Bigsby en Rosie, De kerststempels met Bigsby vind ik super: Bigsby Christmas Stocking en Bigsby Wreath. Maar nu met de nieuwe kerstdigi’s is er een nieuwe favoriet bij gekomen, de Snowman Caroling!

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * Ik vind de digi’s van Teddy Bo heel leuk, ik werk ook graag met Magnolia’s, maar ook de stempels van CC designs vind ik heel leuk!

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): * Meestal met Copic Markers, maar sinds een paar maanden heb ik ook het kleuren met distress inkt ontdekt. Dat laatste moet ik wel nog veel oefenen, ik ben zelf nog niet altijd blij met het resultaat…

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: * Over het algemeen zijn mijn kaarten te herkennen aan de vrij rustige stijl, ik inkt altijd alle randjes met bruine inkt en er zijn niet veel kaarten van mijn hand, waar geen bloemen op zittenJ

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): * Door de week is er meestal niet zo heel veel tijd, omdat ik 4,5 dag mag werken, maar in het weekend maak ik echt tijd om te scrappen. Gemiddeld denk ik dat ik per week 9 uur echt aan het scrappen ben, en het bloggen en fora bezoeken kost ook veel tijd, dat is denk nog wel eens 10 uur per week.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: * Ik scrap boven op de overloop, daar staat een bureau, achter mij staat een grote kast en opzij ook een grote kast. Het is geloof ik nog geen 4 vierkante meter bij elkaar, maar ik ben er heel blij mee. Lekker centraal in huis, als de kinderen zin hebben, trekken ze een klein tafeltje van hun eigen kamer, en zetten dat er dan gezellig bij. Er kan dan niemand meer door, maar het is zo leuk om de kinderen samen te scrappen!

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: * Een enkele keer, maar meestal vind ik het een beetje zonde van het geld. Ik koop daar dan liever leuke scrapspullies van. Wel geef ik zelf wel eens workshops. Zo staat er voor 5 november weer een ministerboek in een stolpje op het programma.

Waar haal jij je inspiratie vandaan: * Vooral van internet, ik struin de verschillende blogs af en werk veel met sketches. Het leuke van sketches vind ik dat je een begin hebt en als je eenmaal klaar bent, zie je vaak de sketch er helemaal niet meer in terug…

Wat is je favoriete gereedschap: * Ik kan niet zonder mijn Cuttlebug en de Nestabillities. Daarnaast kan ik mijn bruine inktblokje niet missen.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): * Zoals ik al eerder schreef, gebruik ik heel veel bloemen, vooral die kleine roosjes vind ik super leuk! Daarnaast ben ik een grootverbruiker van de parelswirls van ZVA.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ik mag de verjaardagskaarten maken voor alle personeelsleden van ons bedrijf. Dat zijn er ongeveer 130. Ik verkoop dus minstens 2 kaarten per week aan mijn werk, de kaarten die ik daarnaast nog maak, zijn voor eigen gebruik en stuur ik naar familie en vrienden.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: * Ik zou heel graag beter met distress inkt willen kleuren, en verder vind ik vintage kaarten heel mooi, maar ik krijg dat maar niet voor elkaar…

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: * Ik scrap ook graag lay outs en minialbums. En naast het scrappen lees ik nog graag in mijn e-reader. Ook maak ik graag taarten die ik dan versier met rolfondant, maar daar gaat ook zo ontzettend veel tijd in zitten…

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: * Ik wil graag iedereen bedanken voor alle leuke reacties die we hier en op mijn eigen blog altijd krijgen!
En natuurlijk nodig ik ze uit om vooral mee te blijven doen met onze uitdagingen.

Waarom is dit jouw favoriete kaart :
* Ik vind de digi echt super leuk, dat als eerste, verder ben ik heel tevreden over deze kaart omdat ik de kleuren combi heel mooi vind. En het kleurwerk vind ik bij deze kaart ook nog eens goed gelukt.

****

Ohh... wat vind ik het geweldig leuk om elke week meer van de creatieve kant van de persoon achter de creaties te weten te komen.

Als jullie nog ideeen hebben voor "in the spotlight", mag van alles zijn, als het maar met Karen Doodles te maken heeft, dan hoor ik dat heel graag, m'n mailadres staat onder de contactbutton.

Wens ik jullie nog een gezellig en creatieve dag toe en tot morgen want dan wordt op dit blog weer de winnaars bekend gemaakt van de superleuke "advertentie challenge".

Groetjes Aletta

****

dinsdag 18 oktober 2011

UITDAGING 85

Kleine kaart 10 x 10 cm / Little card 10 x 10 cm

Ohhhhh.....wat erg, ik ben jullie helemaal vergeten....!! Ik ben gisteren door mijn knie gegaan en had zo'n pijn dat ik op bed beland ben met een kussen onder mijn knie en de dvd's van "24" (heb alle 8 seizoenen alvast voor mijn verjaardag gekregen maar dat terzijde). En raad eens, nooit meer aan Karen's Doodles gedacht (ook wel eens lekker voor de verandering!) LOL.

Ik heb nog steeds niets van Karen gehoord en ook de dames van het internationale team krijgen haar niet te pakken. Ik ben nu echt wel ongerust! De shop ligt er ook nog steeds uit, heel vervelend allemaal en mijn welgemeende excuses nogmaals.

Enfin, wij gaan maar gewoon door met de uitdaging van deze week en we zouden het leuk vinden als jullie een klein kaartje gaan maken met de afmeting 10 x 10 cm. Je zult zien dat het heel leuk is om eens met dit maatje te werken. Kijk hieronder maar eens wat Team Rosie er van gemaakt heeft.

Anja Bruynen
Stempel: Santa Kitty


Anneke Kiewiet
Stempel: Bigsby Cookies


Bernadet Weijs
Stempel: Grandma Pie


Petra Laagwater
Stempel: Santa Dog


Ula Molenaar
Stempel: Tropical Herbert SetAngelique van Nuland
Stempel: Santa Christmas


Aangevuld met een paar voorbeelden van team Bovine

Ellen Ruberg
Stempel: Boating Fun


Aletta Heij
Stempel: BovineBeautyTinie Hoogvliet
Stempel: First SnowfallSnoezig toch? Meedoen hoor, naast dat je er digi's mee kunt winnen is het ook nog eens een hartstikke leuke uitdaging dus aan de slag maar en blaas ons weg met die mooie creaties!

Je mag in onze uitdagingen alle merken stempels gebruiken (of helemaal geen stempel) maar alleen als je er een Karen's Doodles op hebt zitten maak je kans om "Kaart van de Week" te worden en dus 3(!) digi's van Karen's Doodles te winnen. Op de tweede en derde plaats maak je wel kans met de andere merken of stempelloze kaarten/projecten.

Natuurlijk is het voor ons extra leuk als er een Karen's Doodles op zit, je kunt ze HIER aanschaffen of HIER de nieuwste gratis digitale stempel (freebie) oppikken.

Is Nederland te klein voor je dan kun je natuurlijk altijd meedoen op het internationale challengeblog van Karen's Doodles. Zorg wel dat je er een nieuwe kaart voor maakt, het is niet toegestaan met dezelfde kaart aan beide uitdagingen mee te doen.

Neem ook eens een kijkje op Facebook, misschien leuk om je ook daar bij ons aan te sluiten?

Denk er om de kaart vóór 23.59 uur maandagavond a.s. te plaatsen met een link naar het bericht op je blog (dus niet naar je blog zelf) én met een link naar ons blog in je bericht!

Fijne week en tot de volgende uitdaging!

Warme groet,

Renatazondag 16 oktober 2011

Karen's Doodles Webshop

Hallo lieve mensen,

Het spijt me dat de webshop van Karen's Doodles uit de lucht is. Ik heb geen idee wat er aan de hand is en ik kan het dus helaas niet oplossen. Ik kan Karen ook niet bereiken dus het is afwachten... excuses.

Warme groet,

Renata

zaterdag 15 oktober 2011

GOUWE OUWE deel 50

Alweer de vijftigste Gouwe Ouwe deze week, echt ongelooflijk hoe snel die tijd gaat maar dat hoef ik jullie vast niet te vertellen.

Deze week de beurt aan Aletta en Anja die de honneurs waarneemt voor Angelique.

Aletta heeft gekozen om een gezellig herfstkaartje te maken met de digi Pumpkin Baby die natuurlijk ontzettend goed bij de tijd van het jaar past. Papier in mooie herfstkleuren en een leuk detail de gekleurde touwtjes en mooie bloem.

Aletta Heij
Stempel: Pumpkin BabyAnja gelooft nog in een laatste BBQ dit jaar en als je jezelf goed warm aankleedt dan kan het nog best :) King Burger heeft er in ieder geval zin in met zijn stapel hamburgers! En ook bij deze digi doen de herfstkleuren het goed.

Anja Bruynen
Stempel: King Burger


Fijn weekend en tot dinsdag wanneer we weer een nieuwe uitdaging voor jullie hebben!

Warme groet,

Renata

vrijdag 14 oktober 2011

WORKSHOP 8 - "SPINNER CARD"


Benodigheden:
- 1x blanco kaart van 11,5x 17 cm
- een strook cardstock van 5,5x 17 cm
- 2 stuk designpapier 11x 16,5 cm en 5x 17 cm
- 1 stempelafdruk (niet te groot)
- 2x 2 cent muntjes
- 2 nestabilities cirkels
- schaar, liniaal, pons (word window) en potlood
- dubbelzijdig plakband, lijm en hogere foam blokjes (6mm)
- gewenste materialen om te versieren

Neem de kaart en plak het grootste stuk designpapier erop.
Dan plak je een strook van 5x 17 cm op cardstock van 5,5x 17 cm.
Halverwege pons je met de pons een stuk van 12 cm lang en laat aan beide kanten een stuk van 2,5 cm vrij. Kijk op de foto.


Nu plakje twee muntjes met een foam blokje aan elkaar vast. Leg één achter de strook en de andere aan de voorkant.
Deze hoogte heb je nodig om het plaatje makkelijk te laten rollen.
Kijk naar de foto.
Dan plak je ook extra foam stukjes op de strook zelf en hoog genoeg, zodat het muntje erachter makkelijk kan bewegen.


Snij een geschubde cirkel en bewerk en kleur ook jouw plaatje. Neem een niet al te grote maat om het makkelijk te laten rollen op je kaart. Op de FOTO.


Nu plak je het op je kaart en je kunt nog de zijkanten extra versieren.

GEBRUIKTE STEMPEL:
- Fairy Fun

ERG VEEL PLEZIER MET MAKEN!
De bron: Ik heb het een keertje op YouTube gezien.