vrijdag 9 december 2011

WORKSHOP 16 "KAARS BESTEMPELEN"Deze week een kerstworkshop van de hand van Mariska. Bijna iedereen is druk bezig om het huis in gezellige kerstsfeer te brengen. Op verschillende blogs zie je prachtige gestempelde kaarsen voorbij komen waarvoor altijd gewone rubber of clear stempels worden gebruikt. Mariska laat zien dat je ook kaarsen kunt "bestempelen" met digi stamps zoals deze prachtige Little Winter Angel uit de laatste Christmas release!!!

Hoe? Dat lees je hieronder.
Benodigdheden:
1 kaars
1 tissue of witte servet
Printer
Digi stamp
Bakpapier
Heat tool

 • Je begint met het uitzoeken van een passende digi stamp.
 • Je voegt hem in, in het midden van een document (in Word of het programma wat jij gebruikt voor het printen van je digitale stempels).

 • Je print de afbeelding op gewoon printerpapier.
 • Plak met plakband een ruim passend stuk tissue of servet over de geprinte afbeelding. Je hoeft alleen plakband te plakken aan de bovenkant.
 • Leg je pagina van de geprinte digi incl. de erop geplakte servet of tissue terug in de printer en print de digi nogmaals.


 • De digi staat nu op je servet en kan worden ingekleurd met potloden of met Copics. In dit voorbeeld heb ik Copics gebruikt. Let er op dat de kleuren best fel mogen zijn want als je de tissue straks aanbrengt op de kaars, vervagen de kleuren iets.

 • Als je klaar bent met inkleuren, verwijder je alle lagen van je tissue of servet (meestal heeft deze drie lagen, je haalt de achterste twee er dan af) en je knipt de digi met een centimeter witruimte uit.
 • Je legt het stukje servet op je kaars.
 • Leg er bakpapier goed strak omheen, zorg ervoor dat de meest vette kant van het bakpapier op de kaars ligt! Ik neem een ruim stuk bakpapier waarvan ik de beide kanten met één hand aan de achterkant goed vasthoud. De afbeelding is dan goed te zien (en je brandt je handen niet!!!).
 • Nu pak je je heattool en beweegt deze langzaam over het bakpapier waaronder je afbeelding ziet. Houd ongeveer een centimeter of 8-10 afstand in acht tussen kaars en heat tool.
 • Je ziet door het bakpapier heen dat de afbeelding op servet of tissue verkleurt. Dat betekent dat het kaarsvet iets smelt en de tissue door het kaarsvet als het ware wordt opgenomen. 
 • Zodra een stukje is verkleurd, ga je verder met een nieuw stukje (dit gaat heel snel!) en als de hele afbeelding wat donkerder is geworden zit deze op de kaars. Let wel op, het is maar een fractie donkerder, je moet goed kijken wat er gebeurt zodra je de heattool aanzet en op je kaars richt.
 • Verwijder voorzichtig het bakpapier.
 • Mocht het bakpapier onverhoopt niet loslaten, verwarm dit deel dan nog even met de heattool.
 • Versier je kaars verder naar eigen inzicht en smaak!

10 opmerkingen:

Linda zei

Ohhhhhhhhhh wat leuk, dank je wel voor de leuke workshop
gr linda

Aletta zei

Ojaaaa.... Dit staat echt hoog op m'n to-do lijstje om een keer te maken. Bedankt voor de duidelijke uitleg. Groetjes Aletta

*mieke* zei

LEUK!!!! En bedankt voor de duidelijke uitleg over het maken.
Groetjes Mieke

Ellen zei

Super workshop! Heb dit idd ook al eens met gewone stempels gedaan maar ga het binnenkort ook eens met een digi proberen. Deze digi leent zich er wel heel goed voor.

Groetjes Ellen

corry'kaart zei

oohh wat gaaf en dit gaat ik zeker proberen!
hartelijk dank voor de duidelijke uitleg
gr corry

Bernadet zei

ik heb 'm ook nog in de planning zitten.
Bedankt voor deze leuke workshop!!

Myriam zei

Super goed uitgelegd. Dit wil ik zeker eens proberen, maar eerst nog een kaars vinden/kopen. :)
Liefs, Myriam

patricia de ruijter. zei

erg leuk
maar welke printer gebruik jij hiervoor en hoe ziet je printer eruit? want niet alle printers kunnen dit.want dit heb ik ook ooit geprobeert.met het resultaat dat de servet zich opstroopt in de printer.en zo de printer vast liep.

Maalai zei

Hi all World historical events,Android apps tamil news,World news on androidBreaking news for iphone

patricia de ruijter. zei

leuk idee
maar ben je bang dat de servet als nog zich ophoopt in je printer.
dan kun je ook op een andere veilige manier.zelf een servet printen.ik heb een paar maanden terug via bol.com freezerpaper besteld.(verkoopt men niet meer) maar wel bij quilt winkeltjes.
pak een wit eenlaagse papieren servet.strijk de vouwen eruit.
pak een vel freezerpaper.gladde kant naar boven leggen.leg daar de servet op.en strijk die met de normale strijkijzer erover heen.
je moet van te voren zelf even bepalen hoe heet de strijkijzer moet zijn.want het moet niet te heet zijn.want hoe heter de strijkijzer hoe moeilijker je de servet los krijgt.

leg dit in je printer.
let op servet moet boven liggen.
want hier print je een foto of afbeelding op.zoek een leuke foto of afbeelding die je opgeslagen hebt.bepaal de grote ervan en druk op printen.je hoeft ook niet lang te wachten voordat de inkt droog is.je kunt eigenlijk al gelijk de servet voorzichtig los halen van de freezer paper.
wil je dit ook proberen.meld je dan aan op http://naamborden-en-meer.hyves.nl bij blogs.
dit is mijn site waar ik knutsel met servetten en andere ondergronden.