woensdag 2 november 2011

In the Spotlight "Ula"Een hele goede woensdag allemaal,

Vandaag in the spotlight dt-lid Ula.
Ula maakt altijd prachtige creaties, bezoek haar blog en bekijk al haar (vaak) bijzondere en aparte creaties, erg leuk allemaal.
Vandaag kunt u haar creatieve antwoorden lezen van het in the spotlight interview.

**

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: * Ula Molenaar ook bekend als *Üla*

Naam van je blog:
* My Cards World
http://mycardsworld.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen:

* Eigenlijk op een hele gekke dag (lees nacht) en tijd 31 december 2008

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: * Ik heb het even opgezocht en het was op 31 januari 2010 en het was een van de eerste digi’s die ik als een volger van Karen’s blog heb gekregen. Het was de schattige First Kiss!

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD: * Ze zijn echt heel veelzijdig en als het om mensen gaat bijna waarheidsgetrouw. En wat ikzelf ook heel belangrijk vind, is dat je ze net zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: * Oei, dat is hele moeilijke vraag zeg! Mijn keuze baseer ik meestal op een gelegenheid of een persoon voor wie het kaartje gemaakt wordt! Maar Rosie, “Apple Of My Eye” met Bigsby en "Snowmen Caroling" zijn het helemaal.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * Vroeger met van alles en nog wat. Ik houd van uitproberen, maar het liefst “werk” ik met Penny Black, Magnolia en Mo Manning en voor stoere pubers met KennyK.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): * Ik kleur het liefst met mijn copics, maar ook graag met distress inkt of aqua markers. De eerste op glad briefpapier of die van Hema en de rest op aquarelpapier.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: * Ik maak vrolijke, niet al te volle kaarten waar ik graag gebruik maak van contrasten om het effect te versterken. Ook vind je op mijn kaarten geembossde achtergrondjes en zelfgemaakte tekstjes. Alleen voor bijzondere gelegenheden gebruik ik donkere kleuren.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): * Meestaal door mijn werk ’s avonds of op mijn vrije dag en in de weekenden als we niet met de kinderen weggaan. En dan is de nacht lekker lang. ;D
En dan nog probeer ik nog tijd te maken voor het bloggen.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: * Heb ik helaas niet, misschien in de toekomst als een van de kamers vrijkomt.
Voorlopig dus lekker in de keuken op grote tafel al lijkt het soms dat die toch erg klein is. ;D
En dan helemaal vol van mijn spullen en de vloer ernaast. Ik heb twee ruime kasten (heb ik dat gezegd), maar ook helemaal vol, dus nog een opbergtrail met 4 lades voor wat papier en nog een smalle commode voor mijn stansen en stempels.

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: * Nee, ik kijk altijd lekker rond: Op demonstraties in de winkels voor nieuwe producten of Youtube. Met het geld die ik over heb voor mijn hobby, moet ik ook de nodige keuzes maken om ponsen of stempels en andere dingen te kopen, het blijft dus altijd lastig… helaas geen man als miljonair.

Waar haal jij je inspiratie vandaan: * Ja, dat is ook heel verschillend, soms word ik geïnspireerd door een bepaald papier, foto, stempel of mal. Maar ook als ik rondloop in mijn tuin en door het kijken bij de andere bloggers geeft veel inspiratie.

Wat is je favoriete gereedschap: * Ik kan niet zonder mijn Cricut, Sizzix BigKick, Nestabillities, inktblokjes en ponsen.

Wat zijn jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): * Afhankelijk van de afzender gebruik ik vaak gekochte of zelfgemaakte bloemen, randjes, lint en pareltjes. De embossing mallen voor de achtergrondjes en de gestanste figuren.


De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Eerst gaan mijn kaarten op de dressoir staan om even zelf ervan te mogen genieten, de verjaardagskaartjes moeten helaas snel de deur uit. Meeste dus zijn voor eigen gebruik en die stuur ik naar familie en vrienden, de rest omdat ik toch best veel aan het maken ben, verkoop ik weer om mijn hobbypotje op pijl te houden.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: * Ik zou heel graag beter met distressinkt willen kleuren. Ook vind ik de vintage kaarten mooi, maar als ik klaar ben zijn ze weer een stuk speelser dat ik het voor ogen had.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: * Ja, zeker mijn tuin, lezen, schilderen en breien, maar de laatste jaartjes stuk minder door de opkomst van mijn nieuwe hobby (scrapkaarten)

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: * Ik wil graag iedereen bedanken voor alle leuke reacties die we bij KD en op mijn eigen blog krijgen! Ook vind ik het geweldig dat ik bij twee hele leuke DT’s deel mag uitmaken.
En ik vind het helemaal super, dat via deze weg zoveel mensen in contact kunnen komen met mede hobbyisten en dan nog echte vriendschappen laten opbloeien. Zo voel ik me niet helemaal gek meer. (LOL)

Waarom is dit jouw favoriete kaart : * Dat ik veel kaarten maak of andere creaties, wil nog niet zeggen, dat ik ze allemaal mooi vind of tevreden ben. Mijn eigen huisfront vindt alles geweldig, maar ik moet het gevoel ook zelf hebben.Ik heb eindelijk uit drie kaarten die ik zelf erg leuk vond, deze uitgekozen. Het is al een tijdje geleden gemaakt maar het is ook
een echte Ula-kaart, die ik voor een KD uitdaging heb gemaakt voor de foto uitdaging. En deze is nog steeds bij me blijven hangen. Zoals jullie het zien, de kleuren zijn vrolijk en accentueren elkaar en het embossing achtergrondje is ook weer aanwezig.

**

Ula bedankt voor je leuke en vooral creatieve interview.

Wens ik jullie een gezellig dag verder toe.

Groetjes Aletta

Geen opmerkingen: