woensdag 19 oktober 2011

In de Spotlights "Petra"Een hele goede woensdag allemaal,

Vandaag kunt u in dit interview de creatieve antwoorden lezen van KD dt-lid Petra. Petra maakt vaak rustige (en prachtige) creaties met altijd wel een leuk detail erop. Hier boven kunt u alvast haar favoriete kaart bewonderen. Maar wil je meer van haar creaties zien, klik dan hier (nadat je het interview gelezen heb natuurlijk) dan kom je op haar blog terecht.

***

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :
Naam: * Petra Laagwater

Naam van je blog:* http://scrappenmetpeet.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: * 23 juli 2007

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
* Ja dat weet ik nog wel, dat was voor de uitnodigingen voor het verjaarspartijtje van Mara (mijn dochter) toen ze 6 werd, ik heb toen de Fairy Princess en Fairy Fun gekocht. En tegelijkertijd natuurlijk ook Rosie Dance aangeschaft, omdat die gewoon te schattig was!

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Ik vind ze zo leuk omdat er voor elke gelegenheid wel een geschikte digi is!

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD: * Dat is echt een moeilijke vraag, omdat er zo veel leuke zijn! Maar mijn favorieten zijn wel Bigsby en Rosie, De kerststempels met Bigsby vind ik super: Bigsby Christmas Stocking en Bigsby Wreath. Maar nu met de nieuwe kerstdigi’s is er een nieuwe favoriet bij gekomen, de Snowman Caroling!

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * Ik vind de digi’s van Teddy Bo heel leuk, ik werk ook graag met Magnolia’s, maar ook de stempels van CC designs vind ik heel leuk!

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): * Meestal met Copic Markers, maar sinds een paar maanden heb ik ook het kleuren met distress inkt ontdekt. Dat laatste moet ik wel nog veel oefenen, ik ben zelf nog niet altijd blij met het resultaat…

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties: * Over het algemeen zijn mijn kaarten te herkennen aan de vrij rustige stijl, ik inkt altijd alle randjes met bruine inkt en er zijn niet veel kaarten van mijn hand, waar geen bloemen op zittenJ

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): * Door de week is er meestal niet zo heel veel tijd, omdat ik 4,5 dag mag werken, maar in het weekend maak ik echt tijd om te scrappen. Gemiddeld denk ik dat ik per week 9 uur echt aan het scrappen ben, en het bloggen en fora bezoeken kost ook veel tijd, dat is denk nog wel eens 10 uur per week.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: * Ik scrap boven op de overloop, daar staat een bureau, achter mij staat een grote kast en opzij ook een grote kast. Het is geloof ik nog geen 4 vierkante meter bij elkaar, maar ik ben er heel blij mee. Lekker centraal in huis, als de kinderen zin hebben, trekken ze een klein tafeltje van hun eigen kamer, en zetten dat er dan gezellig bij. Er kan dan niemand meer door, maar het is zo leuk om de kinderen samen te scrappen!

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: * Een enkele keer, maar meestal vind ik het een beetje zonde van het geld. Ik koop daar dan liever leuke scrapspullies van. Wel geef ik zelf wel eens workshops. Zo staat er voor 5 november weer een ministerboek in een stolpje op het programma.

Waar haal jij je inspiratie vandaan: * Vooral van internet, ik struin de verschillende blogs af en werk veel met sketches. Het leuke van sketches vind ik dat je een begin hebt en als je eenmaal klaar bent, zie je vaak de sketch er helemaal niet meer in terug…

Wat is je favoriete gereedschap: * Ik kan niet zonder mijn Cuttlebug en de Nestabillities. Daarnaast kan ik mijn bruine inktblokje niet missen.

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): * Zoals ik al eerder schreef, gebruik ik heel veel bloemen, vooral die kleine roosjes vind ik super leuk! Daarnaast ben ik een grootverbruiker van de parelswirls van ZVA.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ik mag de verjaardagskaarten maken voor alle personeelsleden van ons bedrijf. Dat zijn er ongeveer 130. Ik verkoop dus minstens 2 kaarten per week aan mijn werk, de kaarten die ik daarnaast nog maak, zijn voor eigen gebruik en stuur ik naar familie en vrienden.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: * Ik zou heel graag beter met distress inkt willen kleuren, en verder vind ik vintage kaarten heel mooi, maar ik krijg dat maar niet voor elkaar…

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: * Ik scrap ook graag lay outs en minialbums. En naast het scrappen lees ik nog graag in mijn e-reader. Ook maak ik graag taarten die ik dan versier met rolfondant, maar daar gaat ook zo ontzettend veel tijd in zitten…

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: * Ik wil graag iedereen bedanken voor alle leuke reacties die we hier en op mijn eigen blog altijd krijgen!
En natuurlijk nodig ik ze uit om vooral mee te blijven doen met onze uitdagingen.

Waarom is dit jouw favoriete kaart :
* Ik vind de digi echt super leuk, dat als eerste, verder ben ik heel tevreden over deze kaart omdat ik de kleuren combi heel mooi vind. En het kleurwerk vind ik bij deze kaart ook nog eens goed gelukt.

****

Ohh... wat vind ik het geweldig leuk om elke week meer van de creatieve kant van de persoon achter de creaties te weten te komen.

Als jullie nog ideeen hebben voor "in the spotlight", mag van alles zijn, als het maar met Karen Doodles te maken heeft, dan hoor ik dat heel graag, m'n mailadres staat onder de contactbutton.

Wens ik jullie nog een gezellig en creatieve dag toe en tot morgen want dan wordt op dit blog weer de winnaars bekend gemaakt van de superleuke "advertentie challenge".

Groetjes Aletta

****

2 opmerkingen:

corry'kaart zei

hoi petra
erg leuk om te lezen wat voor een bezige bij je bent en je kaart is meer dan geweldig leuk!
groetjes van corry

Bernadet zei

superleuk om ook jouw antwoorden te lezen Petra!