woensdag 5 oktober 2011

In de Spotlights "Mariska"Hallo Allemaal,

Het is weer woensdag en tijd voor het ondertussen welbekende KD interview.
Deze week In the Spotlight .... Mariska.
Jullie kennen haar ongetwijfeld van haar prachtige en vaak vrolijke creaties, er is altijd wel iets "aparts" te vinden op haar creaties. Wil je meer weten van Mariska, lees maar snel het hieronder gezellig interview met haar.

***

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam: * Mariska van der Linde

Naam van je blog:* http://www.biertsedijk.blogspot.com

Wanneer ben je met je blog begonnen: * juni 200 ….. eeeeeeeh 9

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi: in februari 2010 ontdekte ik de geweldige digi’s van Karen’s Doodles en maakte ik kaarten met achtereenvolgens Love at First sight en First Kiss.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
de tekeningen van mensen zijn heel waarheidsgetrouw, gewoon mensen compleet met neus, mond, oren, ogen (ik ben geen Magnolia fan, dat is duidelijk). Karen zet mensen neer zoals ze echt zijn, het zijn geen prototype modellen maar “echte mensen”, ook met (te) dikke billen zoals ik zelf heb, hahaha. En de digi’s met dieren drijven altijd op één of ander manier de spot met situaties die we allemaal weleens tegenkomen, of het nu om een knutselende Bovine (koe) gaat, een zwemmende olifant (Rosie), het is allemaal gewoon heel herkenbaar. En je kunt de digi’s natuurlijk voor verschillende stijlen kaarten gebruiken.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD:
Had je me dit een maand eerder gevraagd dan had ik zonder enige twijfel Sailor boy en Ride ‘em Cowboy gezegd maar er zijn nu een paar erg leuke nieuwe kerstdigi’s en dan wordt het wel heel moeilijk kiezen hoor!

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke: * Natuurlijk niet ;-)

Ik maak ook wel kaarten zonder in te kleuren en gebruik daarvoor meestal Just Rite stamps. Ben ook groot fan van de stempels van Eline’s Huis en stempels van Different Colours.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier): Ik kleur alleen nog maar met Copics. Heb m’n Derwents en Prisma potloden ook verkocht. Ik werk altijd op het originele Copic papier, daar print ik m’n digi’s op maar stempel daarmee ook met Memento en Stazon inkt.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties:
Ze bevatten voornamelijk veel frutsels, ik ben een echt freestyler. Betekent overigens niet dat ik er maar wat op “gooi”, alles moet wel bij elkaar passen qua materiaal en stijl. Ik ben niet snel tevreden en er zijn ook wel eens kaartjes die in de prullenbak belanden.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s): Er gaat ook veel tijd zitten in het bloggen, en surfen op internet. Ik denk dat ik twee avonden in de week achter m’n knutseltafel zit en echt bezig ben met kaarten maken.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel: Mijn hobbytafel staat thuis in het kantoor, ene kant pc, andere kant hobbytafel dus ik draai m’n stoel om en kan van “functie” veranderen. Ik streef er altijd naar om voordat ik aan een kaart begin, m’n knutselbureau op te ruimen. Dat lukt bijna altijd ;-)

Volg je weleens een workshop, zo ja welke: Ik heb ooit een workshop inkleuren met Derwents gevolgd van Christa Knegt bij Doe@ding en Nicole Verkooijen heeft bij mij thuis voor alle KD-dames weleens een Copic workshop verzorgd. Ook heb ik twee keer een workshop gevolgd van Karen Burniston een Amerikaanse scrapbook diva, super cool!

Waar haal jij je inspiratie vandaan: Uit alles wat ik tegenkom, dat kan een tijdschrift zijn, een website (niet noodzakelijkerwijs een hobbywebsite of –blog). Natuurlijk blog ik ook veel en daar doe je ook ideetjes op!

Wat is je favoriete gereedschap: Mijn oude Fiskars snijapparaat en m’n Spellbinders Calibur

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier): Je kunt beter vragen wat ik niet gebruik!!!

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
Ze gaan naar vrienden en familie en soms vragen bijvoorbeeld tantes of vriendinnen of ik kaarten voor ze wil maken. Eén keer in de zoveel tijd gaat mijn voorraad naar een goed doel. Tijdens de komende demodagen van Doe@ding staat er een dame die kaarten maakt en verkoopt voor Victory4All (www.victory4all.com) dus dan geef ik mijn kaarten aan haar zodat zij ze kan verkopen.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap: Ik zou best eens willen leren inkleuren met distress inkt of netjes willen leren borduren op mijn kaarten zoals Renata van Miltenburg doet.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke: Ik lees graag en help veel op school en op de voetbal bij mijn jongens. Ben leider van een voetbalelftal en doe de PR voor de basisschool van de kids. Daarnaast onderhoud ik sinds kort het blog van een grote hobbywinkel en beheer hun Facebook pagina. O ja, ik werk ook nog drie dagen als management-assistente bij een multinational, dat is ook wel een beetje hobby maar wel enige “hobby” waarvoor ik maandelijks betaald wordt ;-).

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers: Natuurlijk heb ik ze heel veel te vertellen maar dat doe ik lekker niet hier, dan moeten ze maar even op mijn blog komen kijken!!!

Waarom is dit jouw favoriete kaart :
In mijn ogen klopt alles aan deze kaart, het is mijn favoriete digi, de kleuren van het papier in combinatie met het kleurwerk van de digi, de embellishments. Eerlijk gezegd heb ik zelden een kaart gemaakt waar ik zelf zo blij mee was!

***

Mariska bedankt voor het leuke interview.

Wens ik jullie nog een gezellig woensdag toe en doe gezellig mee met de leuke uitdaging van deze week !! en maak kans op 1,2 of 3 van die superleuke KD-digi's te winnen...

Morgen zijn we er weer met de uitslag van de "tasjes" challenge... spannend, wie zal de winnaar zijn want er zijn prachtige creaties ingezonden.

Groetjes Aletta

p.s. Weten jullie ook iets leuks voor "in the spotlight", dat mag van alles zijn als het maar met Karen Doodles te maken heeft, dan hoor ik het graag. Mijn mail adres kan je vinden onder contactbutton.

2 opmerkingen:

*mieke* zei

Wat een ontzettend lieve en vrolijke kaart en leuk om op deze manier meer over je te lezen Mariska!
Groetjes Mieke

Liberta zei

Hallo Ellen dank je wel dat je mij erop attent maakte dat ik alsnog een digi gewonnen hebt.
Hartstikke lief van je.
Ook heel leuk om te lezen over Mariska.
De kaart is helemaal te wauw.

Liefs, Lieb