woensdag 28 september 2011

In de Spotlights "Anneke"
Een hele goedemorgen allemaal,

Hebben jullie ook allemaal genoten van de Bloghop en de superleuke challenge van gisteren...

Vandaag is het weer tijd voor een gezellig interview en deze keer zetten we KD dt-lid Anneke in 't zonnetje.
Ga er maar eens lekker voor zitten en lees wat Anneke allemaal voor leuks te vertellen heeft.

***

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW met ...

Naam:
* Anneke Kiewiet

Naam van je blog:
* http://annekehobbyblog.blogspot.com/

Wanneer ben je met je blog begonnen:
* 2 April 2010

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
* Op 3 december 2010 met Bibsby Wreath.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Ze zijn grappig, leuk en soms heel herkenbaar. Wat mij erg aanspreekt, er is voor elke gelegenheid wel een digi van Karen te vinden. Goed in te kleuren. Dit vind ik persoonlijk wel heel belangrijk en je kunt ze in Word net zo groot maken als je zelf wilt.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD:
* Dat zijn er zoveel. Soms is het heel moeilijk om een keuze te maken, zoveel zijn het er. Zal proberen een keuze te maken. Puppy Cutie, A friend in Need, Flower Bear, Meet me under the mistletoe, Olie en Olga, Reeding is Fun, Apple of my Eye, Beat the Heat, Bigsby Gift, Bigsby Wreath, Herbert birthday cupcake, Grandma Pie, Grocery Mom, Tissue Please.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke:
* Magnolia, Kenny K, en Mo Mannig.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier):
* Met Copic Sketch markers. Eerder kleurde ik op de oude correspondentie kaartjes van de Hema. Helaas zijn deze niet meer te krijgen. Sinds kort heb ik de Perfect Colouring Paper ontdekt en dit vind ik heel prettig papier om in te kleuren. Je kunt het vergelijken met de oude Hema correspondentie kaartjes.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties:
* ha,ha Iemand die mij goed kent begint nu te lachen. Netjes, strak, probeer meestal een leuk detail op een kaart te verwerken en ik gebruik meestal geen felle kleuren. Zal ook even uitleggen waarom dat iemand begint te lachen die mij goed kent. Heel vaak krijg ik te horen dat het wel wat minder netjes mag, het mag wat nonchalanter , maar helaas dat zit niet in mij. Probeer het best wel ,maar meestal vind ik het dan net niet goed genoeg. Het steek mij best nauw.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s):
* Ik maak niet dagelijks een kaart of project, maar wel wekelijks. Nu helemaal omdat ik in het DT zit van Karen’s Doodles. Het inkleuren gaat best veel tijd in zitten en ik heb dan ook niet in bv. in een middag een kaart af. Ben zoals er dan gezegd wordt een langzame kaartenmaakster.
Bloggen gaat voor mij ook veel tijd in zitten. Probeer zoveel mogelijk een reactie te plaatsen, maar soms lukt het door mijn werkzaamheden ook niet. Hoeveel tijd kan ik niet precies zeggen, maar wel veel…..

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel:
* Heb hier thuis een aparte kamer die ik heb ingericht als computer/knutselkamer. Heb een bureau in een L -vorm. Aan de ene kant staat mijn beeldscherm en toetsen bord van de pc en aan de andere kant knutsel ik. Het ziet er nu erg netjes uit, omdat ik opgeruimd heb. Meestal ziet het er niet zo netjes uit. Heb wel vaak knutseldingetjes of papier op mijn bureau liggen.

Volg je weleens een workshop, zo ja welke:
* Heb een aantal keren bij Nicole Verkooyen een workshop gevolgd, omtrent de Copic markers. Ssstt, ben eigenlijk een beetje verslaafd aan de Copic Markers. Enkele weken terug heb ik bij Paper & Pictures nog een workshop gevolgd van Renata.

Waar haal jij je inspiratie vandaan:
* Heel veel kijken op andere blogs en dingen opslaan. Veelal ook kijken naar inkleur technieken van de copic markers.

Wat is je favoriete gereedschap:
* Mijn Cuttlebug en mijn pincet. Als mijn pincet zoek is, ben ik helemaal in paniek ;))

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier):
* Papier van My Minds Eye, Maja, Pion spreken mij heel erg aan. Vaak merk ik toch dat ik naar de blauwe kleuren grijp.
Alhoewel ik bloemen wel heel leuk op een kaart vind zie je ze weinig op mijn kaarten. Waarom dit is, heb geen idee. Graag zou ik wat meer kant, lint en bedels willen gebruiken op mij kaarten. Vind het op iemands kaarten er altijd heel leuk uit zien.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ook nu zal er weer gelachen worden, ik kan heel moeilijk afstand doen van mijn kaarten . Als deze af zijn, zet ik ze op mijn eettafel neer en ga ik ze vanaf de bank bekijken. Ik verstuur ze wel ,maar vind het vaak heel moeilijk kiezen welke het moet zijn. Misschien veranderd dat nog….

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap:
* Het inkleuren met mijn Copic markers zou ik nog beter onder de knie willen krijgen. Verder sta ook open voor nieuwe dingen.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke:
* Ik fotografeer heel graag. Heb hierin ook enkele cursussen gevolgd en het werken met mij twee labradors vind ik heel leuk. Lekker met ze het veld of bos in en ze apporteer en zoek oefeningetjes laten doen. Lezen doe ik ook graag, maar door het knutselen schiet dat er de laatste tijd bij in.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers:
* Ik geniet altijd maar weer van jullie leuke en lieve reactie, ik wil jullie hiervoor dan ook graag bedanken. Vind het elke keer weer een hele eer dat jullie naar mijn creaties komen kijken.

Ook vind ik het een hele eer dat ik deel mag uit maken van dit DT team. Wat Angelique ook al zei , leuke enthousiaste mensen die altijd voor elkaar klaar staan!!

En alweer de laatste vraag, waarom is dit jouw favoriete kaart :
* Tja, dat vind ik een beetje moeilijk. Er zijn meerdere kaarten die favoriet zijn , ik maak een keuze. Heb gekozen voor deze kaart. Qua kleur vind ik hem heel mooie en vrolijk. De digi is een schatje en behoort dan ook tot mijn favorieten. Dit is een echte Anneke kaart ;))

***

Ik heb er weer van genoten, erg leuk om te de creatieve kant te lezen van Anneke.

Het wordt vandaag weer een heerlijke nazomerse dag, geniet daar lekker van...

Tot morgen, want dan worden weer de winnaars bekend gemaakt van de "kleuren" challenge, misschien zit jij daar wel bij :))

Groetjes Aletta

5 opmerkingen:

corry'kaart zei

hoi aletta
vind het erg leuk om te lezen van anneke en ik wil ook kwijt dat ze dan ook prachtige kaarten maakt en gelukkig hebt ieder zo zijn eigen stijl,ik vind dat je prachtig kleurt en deze is ook bijzonder vrolijk met al die lieve kleuren!
groetjes van corry

Sandra1968 zei

Leuk om jou zo nog beter te leren kennen, Anneke, en je kaart vind ik een beauty!

Liberta zei

Hai Anneke,

Leuk om zo over je te lezen.
Je maakt hele mooie kaarten ook deze die je uitgekozen hebt leuk zo het lint en dan de zelfde stippel knoopjes.

Heel veel liefs, Lieb

Anette zei

....ik heb inderdaad hardop zitten lachen......;o)Maar ik vind ook dat je prachtige kaarten maakt, dus dan mag dat!

Jolanda Cuper zei

Super leuk verhaal! Ik heb genoten!
Groetjes Jolanda.