woensdag 10 augustus 2011

In de Spotlights "Renata"Een hele goede woensdag allemaal,

Vanaf vandaag is "in the spotlight" weer helemaal terug. Ik ga vanaf vandaag "in the spotlight" voor u verzorgen.

Vandaag zet ik Renata in 't zonnetje d.m.v. een creatief interview.
Zoals vele wel weten, zij is team-leidster van KD en regelt echt heel veel voor Karen Doodles NL en daar zijn wij als dt-team natuurlijk supertrots op.

KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :

Naam:
* Renata van Miltenburg

Naam van je blog:
* http://creatiefonline.blogspot.com/

Wanneer ben je met je blog begonnen:
* Februari 2008

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
* December 2009 met de digi "Crafting Widower"

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Ze zijn heel divers, voor elke gelegenheid is er wel wat te vinden en de humor die in veel digi's zit spreekt me erg aan.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD:
* Die is lastig, er zijn zoveel leuke.... Cruisin, I Didn't Do It, Crafting Widower, Tissue Please, Shower Lady, The Question, Birthday Fairy, de Tropical Party Set, Tulip Bunny, Olie The Ostrich, Bigsby Gift, Fun In The Pool, Karate Boy, Peekaboo, Sailor Boy, Summertime Boy, Basset Girl, Dog Day Afternoon, Date Night, Here Comes The Bride, I Love You Grandpa, Sweep Me Of My Feet, VaVaVoom, Old Friends, Tango, Born To Ride, Mr. Fix It Car, Happy Feet, Get Well Soon, Rosie Dance, Workout Buddy, Skater Dude, Tiger Fun en natuurlijk Beat The Heat! En dan ben ik er vast nog een paar vergeten :)

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke:
* Kenny K, Wee Stamps, Lili of the Valley, Mo's Digital Pencil, Make It Crafty en natuurlijk af en toe een Magnoliaatje. "Helaas" gaat de meeste tijd in Karen's Doodles zitten en heb ik niet zo veel tijd voor de andere merken.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier):
* Hoofdzakelijk met Prismacolor potloden op HEMA correspondentiekaartjes en ik vind kleuren met de distress inkten van Tim Holtz ook erg leuk (op aquarel papier) maar mijn printerinkt loopt dan door dus ik moet nog steeds fine clear embossingpoeder aanschaffen zodat ik dat ook wat vaker kan doen.

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties:
* Mijn stiksteekje, rustige vrij strakke layouts en ik gebruik bijna nooit bloemen maar wel graag lint en knopen.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s):
* Meer aan alles er omheen dan aan het kaarten maken zelf. Al met al denk ik zo'n 20 tot 25 uur in de week (dus incl. alle Karen's Doodles beslommeringen en het bloggen).

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel:
* Ik heb de luxe van een hele hobbykamer in witte en naturel tinten, een groot bureau, rekken met dozen, manden en glazen potten met lint, bloemen en knopen (deze per kleur in een pot). En het is altijd een rommeltje terwijl ik van opgeruimd hou!

Volg je weleens een workshop, zo ja welke:
* Af en toe maar ik heb ze vaker gegeven :) Ik ga wel altijd naar het Magnolia Event van Paper & Pictures en ik heb laatst met het DT een workshop inkleuren met Distress Inkt bij Angelique van Scraps & More gevolgd.

Waar haal jij je inspiratie vandaan:
* Uit mooi papier, dat is altijd de basis waar ik van uit ga.

Wat is je favoriete gereedschap:
* De Cuttlebug en al mijn dies (Spellbinder Nestabilities en Die-Namics van MFT)

Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier):
* Mooi papier dat in een serie bij elkaar hoort, lint, knopen, frisse kleuren en (meestal wit) DMC garen.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ik stuur ze bijna allemaal naar familie en vrienden en de kaarten die ik zelf heel erg mooi vind en zonde om weg te geven die stuur ik naar mijn moeder, blijven ze toch in de familie :)

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap:
* Ik ben nogal honkvast :) Ik zou wel mijn kleurtechnieken nog willen verbeteren (dus vooral veel oefenen).

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke:
* Lezen en ik ben gek op muziek.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers:
* Ik vind het erg leuk dat Karen's Doodles zoveel trouwe fans heeft en dat zij zulke positieve en gezellige reacties voor ons DT achterlaten!

Tenslotte heb ik Renata gevraagd wat haar favoriete kaart is, deze staat boven dit intervieuw en hieronder kun je lezen waarom dit haar favoriete kaart is :

* Deze kaart heb ik gemaakt om mijn vriendin en haar man te feliciteren met hun zoveel jarige trouwdag. De digi is een van mijn 'all time favourites', de kleuren zijn mooi bij elkaar, de zilverkleurige elementjes doen het leuk, hij klopt gewoon vind ik. Het enige wat ik niet begrijp is waarom ik de digi zelf niet geborduurd heb...dat doe ik anders altijd!?!

***
Renata geeft op zaterdag 27 augustus 2011, 10.00 uur- 15.30 uur bij Paper & Pictures in Doorn een hele leuke workshop "Renata's stijl" en dat voor maar € 19,95 p.p. Renata maakt in deze workshop 2 prachtige, compleet uitgewerkte kaarten waar natuurlijk het nodige stempel en kleur werk, maar ook heel mooi borduurwerk aan te pas gaat komen! Ze laat je al haar 'kneepjes en technieken' zien!
Er is nog plek, komen jullie ook ?
***

Nou, dat was me wel een heel verhaal maar ik hoop dat jullie het een leuk en creatief intervieuw vinden.

Wens ik jullie nog een gezellig en creatief woensdag toe.

Groetjes Aletta

p.s.
Nog een laatste vraag, dan stop ik echt : Ik wil ook Karen gaan interviewen d.m.v. een interview samengesteld door vragen van deelneemsters van KD en de dt-leden van KD. Dus heb je een (creatieve) vraag aan Karen, dan graag je vraag mailen naar : AlettaHeij@HetNet.nl (dit kan tot 31 augustus).

7 opmerkingen:

Linda zei

Heel leuk kaartje en een leuk interview.
gr linda

Petra zei

Wat leuk om te lezen! Echt super om meer over Renata te weten te komen. En het is heel jammer maar 27 aug zitten wij nog in frankrijk... dus naar de workshop komen, lukt niet.
Liefs Petra

Marian de Maijer zei

Leuk geschreven en mooie kaart
Groetjes

Jolanda Cuper zei

Prachtig verhaal en ik vind echt dat Renata het verdient om in de spotlights te komen!
Goed gedaan Aletta!
Groetjes Jolanda.

anja zei

maar deze dame is dan ook meer dan waard om in de spotlights te staan.
aletta de kop is er af,super gedaan meid.
liefs anja

Marlieke zei

Wat leuk om dit te lezen. Heel goed idee en Renata verdient het ook zeer zeker! Goed gedaan!

Yvonne's cardcorner zei

Kei leuk zo'n intervieuw!
liefs Yvonne