woensdag 17 augustus 2011

In de Spotlights "Ellen"

Een hele goede woensdag allemaal,

Het is woensdag, tijd voor "in the spotlight". Deze week wordt dt-lid Ellen in het zonnetje gezet. Je kent haar vast van haar prachtige creaties bij Karen Doodles en Dutch Card Lovers. Lees maar snel wat zij voor leuke en creatieve antwoorden heeft gegeven in dit interview.

Naam:
*Ellen Ruberg

Naam van je blog:
* http://scrapsandmore-ellen.blogspot.com/

Wanneer ben je met je blog begonnen:
*in oktober 2008

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
*In maart 2010 heb ik meegedaan met de allereerste challenge van Karen’s Doodles op het Nederlandse uitdagingen blog. Ik heb toen God’s Little Angel gebruikt. Deze digi heb ik gekregen van Karen ter promotie van haar blog.

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
*Ze zijn erg divers en prachtig gedetailleerd. Ik hou vooral van de aangeklede dieren; Rosie, Bovine en Ollie maar ook van Bigsby. Maar ook van de baby, kinder en woman digi’s. Er zit zoveel humor in de digi’s van Karen.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD:
*Rosie Dance, Tropical Rosie set, Ballerina Doggy, Bigsby Gift, Beat the heat. Oh welke eigenlijk niet, ze zijn allemaal leuk!!!

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke:
*Magnolia, Mo Manning, Sassy Cheryl’s, Motivet, the Greeting Farm en de stempels van Hero Arts

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier):
*Ik kleur het liefst met Copic Markers op DCP papier. Distress inkt vind ik ook erg leuk om te doen, zeker na de workshop bij Angelique (Scrap en More) maar ik kan de digi’s niet goed geprint krijgen op aquarel papier, ook bij mij loopt de printerinkt door…

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties:
*Ik hou van frisse en vrolijke kleuren en werk erg netjes, mijn kaarten zijn nooit overvol. Alles met mate is mijn motto…… Ik ben zeker geen freestyler ;-)

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s):
*Ik breng wekelijks meer uren door achter mijn PC dan achter mijn scraptafel. Het bloggen en de twee DT’s waar ik in zit slokken een heleboel vrije tijd op. En naast mijn baan van 3 dagen en een huishouden en gezin is mijn hobbytijd toch redelijk beperkt. Dus ik denk dat ik zo’n 5 uur in de week achter mijn scraptafel zit.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel:
*Oh, ik weet niet of jullie dat wel willen weten………….
Toen mijn dochter een jaar of 5 geleden haar slaapkamer op zolder kreeg heb ik haar oude slaapkamer ingepikt. Inmiddels is de ruimte zover gevuld dat alles 3 rijen dik tegen de muren staat. Ik moet hoognodig eens opruiming houden maar de pest is dat ik niets kan weggooien want misschien kan ik het ooit nog gebruiken…. Mijn papier bewaar ik rechtopstaand in curverboxen (ja, het zijn er meer dan één). Ik werk aan mijn oude bureau van vroeger, erboven hangt een prikbord, daarop hangen een paar layouts en heel veel andere frutsels, een zelfgemaakte kalender en een kalender waar ik alle challenges opzet. Achter me tegen de muur staat, naast een drietal boekenkasten) een oud grenen kastje, beslist niet praktisch maar het heeft emotionele waarde voor me, daarop staan alle bloemetjes in potjes, alle inktkussens in doosjes, alle knoopjes op kleur gesorteerd in flesjes. Ondanks de vele scrapmaterialen weet ik gelukkig altijd precies waar ik het opgeborgen heb ;-) OEPS!!!


Volg je weleens een workshop, zo ja welke:
*Ik vind de workshops van Papers and Pictures altijd een feestje. Naar de Magnolia dag ga ik niet meer, die vind ik te prijzig voor 4 kaarten/projecten. De distress workshop bij Angelique (Scrap en More) was helemaal top! En ik heb een keertje een workshop van Berdien Weideveld gevolgd over distress technieken ala Tim Holtz, helemaal super!

Waar haal jij je inspiratie vandaan:
*Van het internet (blogs/ challenges) en uit tijdschriften.

Wat is je favoriete gereedschap:
*Onbetwist mijn Cuttlebug en mijn Nestabilities. Als hij vandaag kapot gaat haal ik morgen een nieuwe!
Ik gebruik hem bijna dagelijks.


Wat zij jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier):
*Ik zoek altijd eerst het papier bij elkaar, dat is altijd mijn basis! Dan kleur ik de digi in en tenslotte zoek ik de materialen erbij uit. En als ik geen bijpassende embellishments heb maak ik ze zelf! En eigenlijk is dat nog wel het leukste van de hele kaart. Met stansjes kun je een heel eind komen en met papier uit dezelfde serie maak je ze helemaal passend bij de kaart.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
*Van sommige “creaties” kan ik geen afstand doen, die belanden in mijn verzamel box. De rest verstuur ik aan vrienden en familie, de meesten rekenen altijd op een zelfgemaakte kaart van mij ;-)

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap:
*Ik zou nog wel graag een keertje willen leren hoe ik met gesso kan werken, ik zie vaak hele mooie dingen voorbij komen maar als ik zelf aan de gang ga wordt het vaak een knoeiboel en eindigt alles in de prullenbak.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke:
*Hobby’s genoeg maar tijd te kort! Ik lees graag, ben verzot op Sudoku’s en andere brein brekende spelletjes, ik ben gek op fotograferen (vooral omdat je die foto’s weer zo mooi kunt scrappen) en op reizen. Het liefst ver weg met een overdaad aan cultuur en natuur. Azië is wel mijn favoriete vakantiebestemming. Maar kamperen in Frankrijk vind ik ook een feestje.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers:
*Ik raak vaak ontzettend geïnspireerd door de inzendingen van de deelnemers aan de uitdagingen en geniet ervan om wekelijks al die mooie inzendingen te bewonderen. Wat ik heel erg waardeer is dat de deelnemers de moeite nemen om mijn blog te bezoeken en een reactie achter te laten. Zo zijn al vele leuke contacten ontstaan.

En de laatste vraag, waarom is dit jouw favoriete kaart :
*Ik vind de kaart mooi van kleur, het papier past prachtig bij elkaar. Het is net of Rosie uit de kaart komt dansen….

En... heb jullie ook zo genoten van dit leuke interview, nou ik zeker wel.

Ellen, bedankt voor het interview en volgende week staat er weer een andere dt-lid in the spotlight, wie.... tja dat is nog even geheim, ik zou zeggen tot volgende week bij "in the spotlight".

Vergeet niet morgen weer te kijken op dit blog want dan worden de winnaars van de "vakantie" challenge bekend gemaakt.

Wens ik jullie nog een gezellig, zonnige en creatieve dag toe.

Groetjes Aletta

6 opmerkingen:

corry'kaart zei

hoy hoy
wat leuk om zo een verhaal te lezen van wat iemand zoal doet met kaarten maken en veel dingen zie ik in mijzelf terug zoals die overvolle hobbykamer:-)), dus dank je voor dit prettige stukje leesvoer!
groetjes van corry

Yvonne's cardcorner zei

Wat een leuk intervieuw is dit geworden! Leuk om wat meer over Ellen te weten.
groetjes Yvonne

Renata van Miltenburg zei

Aletta, wat was dit toch een goed idee! Super leuk om dit allemaal te lezen.

Liefs, Renata

Ellen zei

Oh oh, het valt niet mee hoor om zo met de billen bloot te gaan...;-)))
Aletta heeft een paar lastige vragen ingebouwd maar het was ook wel weer leuk om te doen hoor!
Ik ben erg benieuwd naar het volgende interview!

Groetjes Ellen

Jolanda Cuper zei

Erg leuk om te lezen een heleboel wist ik wel maar toch blijft het leuk! Mooi interview!
Groetjes Jolanda.

scraphobby zei

leuk om zo,n verhaal te lezen,zegt iets meer over de persoon.
groetjes marian