woensdag 24 augustus 2011

In de Spotlights "Bernadet"
Een hele goede woensdag allemaal,

Vandaag zetten we "Bernadet" in het zonnetje :))
Jullie herkennen haar kaart ongetwijfeld aan haar prachtige stijl van kaarten maken.
De vragen kennen jullie wel inmiddels, nu maar snel verder lezen wat haar antwoorden zijn geworden.

***KAREN DOODLES "IN THE SPOTLIGHT" INTERVIEW :


Naam:
*Bernadet Weijs

Naam van je blog:
* http://cardsbybernadet.blogspot.com/

Wanneer ben je met je blog begonnen:
*Hihi ik moest even terug om op op de sidebar van m’n blog te gaan kijken, maar dat was dus op 29 maart 2009.

Weet je nog wanneer jij je 1e kaart/creatie gemaakt hebt met een digi van KD en met welke digi:
* 11 februari 2010 met de digi God’s Little Angel.
N.a.v deze kaart ben ik door Karen zelf benaderd of ik niet in haar DT team wilde;)

Wat vind jij zo leuk aan de digi’s van KD:
* Als er een speciale gelegenheid is, vind ik iedere keer weer een leuke digi die geschikt is voor juist die speciale persoon.

Wat zijn jouw favoriete digi's van KD:
* Ligt er vaak aan welke ik op dat moment nodig heb. Is er een klein meisje geboren dan vind ik love at first sight ontzettend gaaf, is er een jongen jarig die voetbalt, is soccerboy favoriet. Enja voor de winter/kerst vind ik snowfall, skatingfun, skaterfun, skatergirl, en snowangel heel errug leuk.

Heb je nog andere stempels/digi’s waar je graag mee werkt, zo ja, welke:
* Prairie Fairy, ze hebben zulke grappige gezichtjes. Tickled Pink , Kraftin’ Kimmie, Simply Sassy,
Sassy Cherryl’s, Mo Manning. Helaas heb ik af en toe te weinig tijd om ze te gebruiken.

Met welke techniek en welk materiaal kleur jij de stempels en/of digi’s in (en op welk papier):
* Derwents kleurpotloden. Ben heel lang op zoek geweest naar het juiste papier voor mij en hoera… heb het een tijdje terug gevonden in een kantoorboekhandel en zweer erbij; Smooth Surface Cartridge Pad van Winsor&Newton. Het is een beetje cremé kleurig, ideaal voor mij, want ik hou niet van het witte papier en het doezelt super!!

Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw kaarten/creaties:
* Ik maak een kaart bijna altijd heel persoonlijk door er de naam op te verwerken. Verder gebruik ik ook vaak vlinders en bloemen.

Hoeveel tijd besteed jij in de week aan je hobby(s):
* Heel errug veel haha tis echt een verslaving hoor.

Omschrijf jouw hobbyhoek/ruimte/tafel:
* Ik ben in het gelukkige bezit van een eigen hobbykamer.
Was vroeger de speelkamer van onze 3 dochters, maarja, kleine meisjes worden groot hè, dus een speelkamer hebben ze niet meer nodig.
Mijn man Jan heeft een kleine 2 jaar geleden een mooie lange werktafel en bijbehorende kasten en laadjes op de kop weten te tikken ( ’t was een gedeelte van de inventaris van een apotheek haha) hij heeft die voor mij boven in het land opgehaald en thuis in mijn hobbyhok passend gemaakt. Dus ik ben dik tevreden met mijn hobbyhok en handige man. En kan alles gerust laten liggen, niemand die er last van heeft;)

Volg je weleens een workshop, zo ja welke:
* Vorig jaar was de eerste keer, samen met het DT team van Karen’s Doodles bij Angelique van Scrap&More.
En een paar weken geleden heb ik nog een workshop bij mijn schoonzus gevolgd. Zij maakt prachtige creaties van o.a.fietsbanden

Waar haal jij je inspiratie vandaan:
* Van blogs. Ik zie zoveel prachtigs aan me voorbijkomen. Vaak gebruik ik een kaartje als uitgangspunt en gaandeweg komen de eigen ideeën en is het op het laatst toch weer een heel eigen kaartje geworden.

Wat is je favoriete gereedschap:
* Zonder twijfel de Double Do XL en sinds ik de mallen van Tim Holtz ontdekt heb ook de cuttlebug. (De mallen van TimHoltz passen nl niet door de Double Do XL) En natuurlijk m’n nestabillities en andere stanzen.

Wat zijn jouw favoriete materialen op je kaart (bijv. embellishments, bedels, lint, bloemen, kleuren en papier):
* Ik begin altijd met een digi/ stempel. Dan het papier , heb ik dit allemaal bij elkaar dan kleur ik de stempel in en op het laatst komen de bloemen, takjes, vlinders.
Ben ook altijd op jacht naar mooi papier. Helaas heb ik geen scrapwinkel in de buurt.

De kaarten/creaties die je maakt, stuur je die allemaal op naar vrienden, bekenden en familie, geef je ze bijv. weg aan een goed doel of iets anders:
* Ik stuur ze vaak naar vrienden, bekenden en familie. Onze dochters hebben ook vaak kaartjes nodig voor collega’s, vrienden en rond kerst vragen ze ook altijd of ik er nog een paar over heb.

Wat zou je nog willen leren? Bijv. andere inkleur techniek of ander gereedschap:
* Heb een tijd met copics gekleurd, maar dat werd voor mijn manier van inkleuren een te kostbare hobby , mijn stiften waren in no-time leeg haha. Dus ben weer terug gegaan naar de Derwents potloden. Vind distressen ook super, maar ik ben erachter gekomen dat ik eerst maar eens goed moet leren kleuren met èèn techniek ( dat zijn op dit moment de derwents ) en dat ik daarna misschien een uitstapje kan maken naar iets anders.

Heb je nog andere hobby’s dan kaarten maken, zo ja welke:

* Vroeger heb ik heel veel gelezen en heb heel wat truien met leuke prints voor onze dochters gebreid.
Maar nu vind ik leuke dingen doen met man en/of dochters ook heerlijk.

Wil je nog iets leuks vertellen aan de blog-lezers:
* Ik vind het altijd ontzettend leuk om jullie kaartjes te bewonderen en om inspiratie bij jullie op te doen!

En de laatste vraag, waarom is dit jouw favoriete kaart :
* Ik vind het een ontzettend leuk model en dat boekje binnenin, dat heeft wel wat vind ik. En deze digi past er perfekt bij. (Hans en Roos hebben deze creatie nog altijd een op een ereplekje in hun huis staan )

***

Nou, dames dat was het interview weer voor deze week.
En wat is het toch leuk om de creatieve antwoorden te lezen.
Bernadet bedankt voor dit interview.

Vinden jullie het ook leuk om een interview te lezen met Karen ?
Het wordt dan een interview met vragen van de KD-fans en KD-dt leden.
Dus dames (en heer?) mail mij jullie vragen : AlettaHeij@HetNet.nl

Wens ik jullie nog een hele gezellige, zonnige en zeker een creatieve dag toe en tot morgen dan worden de winnaars bekend gemaakt van de vorige challenge.

Groetjes Aletta

5 opmerkingen:

kingfrog zei

Восхитительная открытка, превосходная идея с скворечником! Super!

anja zei

heel erg leuk om te lezen
gr anja

Anneke. zei

Weer een super leuk intervieuw.
Groetjes Anneke.

Angela zei

Leuk interview!!!
grt Angela

Bernadet zei

Dank je wel meiden!!